Gazdasági lehetőségekről tájékozódott a mongol delegáció Székesfehérváron

Mongol delegáció látogatott pénteken délelőtt az Alba Ipari Zónába, ahol az ipari parkok fejlesztésének lehetőségeit tanulmányozták. Az Orkhon megyéből érkezett küldöttség elsőként egy családi vállalkozás, a Fémhatás Kft. csarnokát nézte meg, majd a Városházán találkozott és folytatott megbeszélést Cser-Palkovics András polgármesterrel.
2019.03.22. 13:45 |

Mongol üzletemberekből álló delegáció érkezett pénteken Székesfehérvárra, ahol elsőként az Alba Ipari Zónába, majd a Városházára látogattak el.

A delegációban helyet kapott D. Batlut, Orkhon megye kormányzója és Erdenet polgármestere, C. Bayarjargal, Orkhon megye fejlesztési és beruházási osztályvezetője, Sz. Ganzogt, Bayan-Öndör járás kormányzója, B. Zorigtbayar, Zhargalant járás kormányzója és G. Enkhbayar, a tudományos-technológiai park igazgatója is.

  A mongóliai Erdenet és Székesfehérvár kapcsolata több mint 10 évre nyúlik vissza, ezt a kapcsolatot most gazdasági tartalommal is bővíteni kívánja a mongol város. A látogatás célja az volt, hogy a delegáció tagjai megismerkedjenek a fehérvári cégekkel és az általuk kínált üzleti lehetőségekkel, leginkább az ipari parkok fejlesztési lehetőségei iránt érdeklődtek.

Az Alba Ipari Zónában a Fémhatás Kft. csarnokát tekintették meg a vendégek, a csoportot Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna vezetője kalauzolta. A székesfehérvári székhelyű cég tevékenységéről Billig István tulajdonos tájékoztatta a mongol delegációt.A Fémhatás Korlátolt Felelősségű Társaságot 2010-ben alapították családi vállalkozásként, főbb tevékenységeik a készülékek, szerszámok és fém alkatrészek tervezése, fémforgácsolás és fémalkatrészek gyártása. A Kft. átlagosan 30 főt foglalkoztat, amelynek egy része saját dolgozó, másik része pedig alvállalkozókból tevődik össze. Duális képzés keretein belül forgácsolókat, szerszámkészítőket képeznek. Főbb megrendelőik között olyan világcégek találhatók, mint az Audi Hungária Kft., Audi AG Ingolstadt szerszám gyára, a Hydro Extrusion Hungary Kft., vagy a GE Hungary Kft.

Délután a Városházát tekintette meg a mongol delegáció, akiket Cser-Palkovics András polgármester fogadott. A polgármester megmutatta a Díszterem nevezetességeit, a koronázási ékszerek másolatát és a polgármesteri dolgozószobát is. Az épületbejárást követően ebéd, majd városnézés szerepelt a programban.

Gazdaság

 1. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 2. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.
 3. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 4. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 1. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.
 2. Világmárkák gépbemutatója - nemzetközi konferenciát szervezett az Agrolánc Kft.

  Nemzetközi szakmai konferenciának és világmárkák gyakorlati gépbemutatójának adott otthont a MOL Aréna Sóstó csütörtökön. Az eseményt az Agrolánc Kft. rendezte kiemelt partnerei számára, immár nyolcadik alkalommal.

  2019.04.04.
 3. Fehérvárra érkezett az AmCham karrierorientációs programja

  Csütörtökön Székesfehérvárra érkezett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham Hungary) Karrierorientációs Programjának három részes roadshow-ja. A kampányban, a karrierorientáció mellett, kiemelt szerepet kapnak az MTMI - matematika, természet- és mérnöktudományok, valamint informatika - tantárgyak népszerűsítése is.

  2019.03.28.
 4. Üzleti fórum Fehérváron a város és az ország legfontosabb gazdasági szereplőivel

  Üzleti fórumot szervezett szerdán Székesfehérváron a Videoton Holding Zrt., ahol a város és az ország legfontosabb vállalatainak vezetői tartottak szakmai konferenciát. Az előadások és a kerekasztalbeszélgetések a globális lassulás kontra bérnövekedés téma köré összpontosultak.

  2019.03.27.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek