Gazdasági lehetőségekről tájékozódott a mongol delegáció Székesfehérváron

Mongol delegáció látogatott pénteken délelőtt az Alba Ipari Zónába, ahol az ipari parkok fejlesztésének lehetőségeit tanulmányozták. Az Orkhon megyéből érkezett küldöttség elsőként egy családi vállalkozás, a Fémhatás Kft. csarnokát nézte meg, majd a Városházán találkozott és folytatott megbeszélést Cser-Palkovics András polgármesterrel.
2019.03.22. 13:45 |

Mongol üzletemberekből álló delegáció érkezett pénteken Székesfehérvárra, ahol elsőként az Alba Ipari Zónába, majd a Városházára látogattak el.

A delegációban helyet kapott D. Batlut, Orkhon megye kormányzója és Erdenet polgármestere, C. Bayarjargal, Orkhon megye fejlesztési és beruházási osztályvezetője, Sz. Ganzogt, Bayan-Öndör járás kormányzója, B. Zorigtbayar, Zhargalant járás kormányzója és G. Enkhbayar, a tudományos-technológiai park igazgatója is.

  A mongóliai Erdenet és Székesfehérvár kapcsolata több mint 10 évre nyúlik vissza, ezt a kapcsolatot most gazdasági tartalommal is bővíteni kívánja a mongol város. A látogatás célja az volt, hogy a delegáció tagjai megismerkedjenek a fehérvári cégekkel és az általuk kínált üzleti lehetőségekkel, leginkább az ipari parkok fejlesztési lehetőségei iránt érdeklődtek.

Az Alba Ipari Zónában a Fémhatás Kft. csarnokát tekintették meg a vendégek, a csoportot Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna vezetője kalauzolta. A székesfehérvári székhelyű cég tevékenységéről Billig István tulajdonos tájékoztatta a mongol delegációt.A Fémhatás Korlátolt Felelősségű Társaságot 2010-ben alapították családi vállalkozásként, főbb tevékenységeik a készülékek, szerszámok és fém alkatrészek tervezése, fémforgácsolás és fémalkatrészek gyártása. A Kft. átlagosan 30 főt foglalkoztat, amelynek egy része saját dolgozó, másik része pedig alvállalkozókból tevődik össze. Duális képzés keretein belül forgácsolókat, szerszámkészítőket képeznek. Főbb megrendelőik között olyan világcégek találhatók, mint az Audi Hungária Kft., Audi AG Ingolstadt szerszám gyára, a Hydro Extrusion Hungary Kft., vagy a GE Hungary Kft.

Délután a Városházát tekintette meg a mongol delegáció, akiket Cser-Palkovics András polgármester fogadott. A polgármester megmutatta a Díszterem nevezetességeit, a koronázási ékszerek másolatát és a polgármesteri dolgozószobát is. Az épületbejárást követően ebéd, majd városnézés szerepelt a programban.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek