-
Köszönet a mentősöknek
Székesfehérvár közössége nevében köszöntötték az OMSZ Székesfehérvári Mentőállomásán a mentős dolgozókat, akik az ünnepek alatt is szolgálatban lesznek, hogy segítsenek a bajba jutott, beteg embereknek. Rajtuk keresztül mindenkinek szólt a köszönet, aki karácsonykor sem teszi le a munkát, hogy ilyenkor is minden rendben menjen és működjön Székesfehérváron.
2025.12.22. -
Karácsonyi misszió Kárpátalján
A "Kárpátaljai Misszió - A Magyarság Angyalai" akcióhoz a Csillagösvény Utazási Iroda egymillió forintos felajánlása az adományozóknak köszönhetően több mint megháromszorozódott és 3.162.000 forintot rászorultsági alapon osztottak el a 3-11 éves gyermeket nevelő kárpátaljai családok között, figyelembe véve az árva, vagy beteg gyermekeket is.
2025.12.18. -
A nordmann fenyőt keresték leginkább
Idén is sok-sok fenyőfa közül lehetett válogatni az árusoknál. Még kedden is volt lehetőség arra, hogy mindenki beszerezze a karácsonyt szebbé varázsoló fát.
2025.12.23. -
Élő kalendárium várta a látogatókat
Advent negyedik vasárnapján ismét programok várták az érdeklődőket a belvárosba. Az utolsó adventi hétvége is közös hangolódással telt.
2025.12.22.
Gasztrocsata mesterekkel és tanítványokkal a Deák Iskolában
Ismét megrendezték a Gasztro csata elnevezésű szakmai versenyt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol a jelentkező diákok három kategóriában mutathatták meg tudásukat, kreativitásukat. A versenyen mesterek és tanítványok egy csapatot alkottak. A legfontosabb cél az volt, hogy önbizalmat adjanak a diákoknak, bátorítsák őket a szakmai versenyeken való részvételre.
2016.04.20. 17:57 |
Ismét megrendezték a Gasztro csata elnevezésű szakmai versenyt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol a jelentkező diákok három kategóriában mutathatták meg tudásukat, kreativitásukat. A versenyen mesterek és tanítványok egy csapatot alkottak. A legfontosabb cél az volt, hogy önbizalmat adjanak a diákoknak, bátorítsák őket a szakmai versenyeken való részvételre.
Ismét gasztrocsatára gyűltek össze a diákok a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában. Ezúttal a mesterek és tanítványok egy csapatot alkotva vívták meg a csatát, a szakácsok, a cukrászok és pincérek is érdekes feladatokat kaptak. A szakácsoknak szabadtéri technológiával készült ételeket kellett elkészítenie szabadon választott alapanyagokból. Zelei Eszter igazgató-helyettes, a Gasztro Klub alapítója elárulta, hogy volt aki azért igényet áramot is és a bográcsok mellett fel-feltűntek olyan modernebb konyhai eszközök, mint a sous-vide gép. Ott jártunkkor is látszott, hogy nem paprikás krumpli rotyog a bográcsokban, volt aki pásztortarhonyát készített báránygerinccel.
A cukrászoknak hagyományőrző termékeket kellett elkészíteni, így a tradicionális magyar konyhához kapcsolódó desszertek kerültek a tányérokra, többek között rákóci túrós, és dobostorta is készült. A cukrászversenyen a mesterek és tanítványok együtt alkották meg a finomabbnál finomabb desszerteket. A megmérettetésen a Damniczki cukrászda, Velence Spa, az Aranyalma cukrászda, a Zrínyi cukrászüzem és a Zámbó cukrászda mesterei vettek részt. A pincéreknek két részből álló feladat oldottak meg, elsőként a díszterítést készítették el, majd alapterítékkel terítettek meg és felszolgálták a szakácsok és cukrászok által elkészített ételeket.
Az elkészült ételeket komoly szakmai zsűri értékelte a Schnitta Egyesület értékelési szempontjai szerint, a civil szervezet Schnitta Sámuel, a nagy tekintélyű hazai és nemzetközi éttermi szakember nevét viseli és szervez gasztronómiai versenyeket, rendezvényeket országszerte. A zsűriben helyet kapott Lakatos Viktor, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Székesfehérvár és környéki régiós elnöke és Volenter István, a 67 séfje,a Bocuse d’Or bronzérmese is. A cukrász zsűrit Molnár Izabella cukrászmester és Fűrész Tibor cukrász alkotta.


