-
Köszönet a mentősöknek
Székesfehérvár közössége nevében köszöntötték az OMSZ Székesfehérvári Mentőállomásán a mentős dolgozókat, akik az ünnepek alatt is szolgálatban lesznek, hogy segítsenek a bajba jutott, beteg embereknek. Rajtuk keresztül mindenkinek szólt a köszönet, aki karácsonykor sem teszi le a munkát, hogy ilyenkor is minden rendben menjen és működjön Székesfehérváron.
2025.12.22. -
Karácsonyi misszió Kárpátalján
A "Kárpátaljai Misszió - A Magyarság Angyalai" akcióhoz a Csillagösvény Utazási Iroda egymillió forintos felajánlása az adományozóknak köszönhetően több mint megháromszorozódott és 3.162.000 forintot rászorultsági alapon osztottak el a 3-11 éves gyermeket nevelő kárpátaljai családok között, figyelembe véve az árva, vagy beteg gyermekeket is.
2025.12.18. -
A nordmann fenyőt keresték leginkább
Idén is sok-sok fenyőfa közül lehetett válogatni az árusoknál. Még kedden is volt lehetőség arra, hogy mindenki beszerezze a karácsonyt szebbé varázsoló fát.
2025.12.23. -
Élő kalendárium várta a látogatókat
Advent negyedik vasárnapján ismét programok várták az érdeklődőket a belvárosba. Az utolsó adventi hétvége is közös hangolódással telt.
2025.12.22.
Gasztrocsata áldozatok nélkül a Deák Ferenc Szakképző Iskolában
Kedden rendezték meg a Gasztro csata elnevezésű szakmai versenyt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol a jelentkező diákok három kategóriában mutathatták meg tudásukat, kreativitásukat. A verseny célja az volt, hogy önbizalmat adjanak a diákoknak, bátorítsák őket a szakmai versenyeken való részvételre.
2014.05.27. 17:35 |
Kedden rendezték meg a Gasztro csata elnevezésű szakmai versenyt a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, ahol a jelentkező diákok három kategóriában mutathatták meg tudásukat, kreativitásukat. A verseny célja az volt, hogy önbizalmat adjanak a diákoknak, bátorítsák őket a szakmai versenyeken való részvételre.
A verseny három kategóriában indult: a szakácsoknak három adag csirkemellből készült étel elkészítése volt a feladata szabadon választott ételcsoportban, de be kellett építeni az ételbe a cukkinit, a borsót vagy a vajat. A cukrászok három adag tányérdesszertet készítettek szintén szabadon választott témában, rolettivel, eperrel és étcsokoládéval kombinálva. A pincérek két főre díszterítéket készítettek és a menükártyát is nekik kellett megkomponálniuk.
Zelei Eszter szaktanár, az iskolában működő Gasztro klub alapítója elmondta, a diákok közül kevesen méretik meg magukat külsős szakmai versenyen, így "háziversenyt" hirdettek a tanulók bátorítására. A Gasztro klubról szólva Zelei Eszter azt emelte ki, hogy a klubtagok sok szakmai kiállításon vesznek részt annak érdekében, hogy nyomon követhessék a legújabb szakmai trendeket, erre ugyanis legtöbbször nincs lehetőségük az iskolában a speciális eszközök hiánya miatt. A mesterségbeli fogásokat általában videók megtekintése közben sajátítják el a diákok.
A bírálók végül kiváló ételek közül választhatták ki a legjobbat, többek között epres panna cotta és sajtos, baconos csirke került az asztalokra. Az ételeket Schmidt Flórián igazgató, Fövenyi László cukrász, Õrsi Gyula szakács, Sárközi István pincér szakoktató és Zelei Eszter, a Gasztro klub alapítója értékelte.


