-
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.04. -
Szeretet Karácsony 2025.
Az elmúlt három évhez hasonlóan Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette karácsonyváró adománygyűjtő akcióját, amelyben nyolc szociális szervezet vesz részt az adventi időszakban. A Szeretet Karácsony keretében december 22-ig fogadják a tartós élelmiszereket az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban.
2025.12.04. -
Családi mesedélelőtt Sóstón
Folytatódnak a családi mesedélelőttök a Sóstó Látogatóközpontban. December 6-án, szombaton 10.00 órakor a közeledő karácsony jegyében telik a mintegy kétórás program. A belépéshez regisztráció szükséges.
2025.12.04. -
Karácsonyi csodák Székesfehérváron
Az ünnepi fénybe öltözött székesfehérvári belvárost képeskönyvbe illő művészeti installációk és fényjátékok színesítik, minden a közös ünnepvárásra hívogat. Kézműves ajándékkészítő műhelyek, karácsonyváró családi programok, meghitt elcsendesülés jótékonysági vásárral és míves kézműves portékákkal, ünnepi koncertek, színházi és balettszínházi előadások.
2025.12.04.
Gasztro-Feszt Pákozdon halászlével játékkal és finom harapnivalókkal
A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel.

A húsok a hagyományos receptúrák alapján, a megadott érlelési idők szerint, valódi füstöléssel és kézi feldolgozással készülnek. A fűszerpaprika csak természetesen szárított és kézzel szedett, a lekvár valódi gyümölcs alapanyagú, a sajt tejből van, a pálinka meg csak kisüsti lehet.
Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett (Heit Lóránd az érmelléki borvidékről, a Zsigmond Pincészet a felvidékiről, a Rozsmán Borászat a muravidékiről, Maurer Oszkár a Szerémségből) azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak.
