Gálaműsorral ünnepelték a Szent István Szakközépiskola fennállásának 80 évét

Fennállásának 80. évfordulóját nyolc hónapon át tartó programsorozattal ünnepelte a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola. A jeles évforduló gazdag eseménysorozata gálaműsorral zárult pénteken, a Hotel Magyar Királyban.
2019.04.26. 12:36 |

Felemelő érzés a 80. évfordulót ünnepelni, ugyanakkor érzem a felelősségét és a súlyát is. Nekem igazgató-elődeimhez híven biztosítanom kell az iskola jövőjét is.

Jelenleg 130 munkatárs és mintegy 350 diák alkotja az iskola közösségét.

Mint minden szakmai képzést végző középiskolát, minket sem kerül el a diákok létszámának csökkenése. Mindent megteszünk, hogy sikeresek lehessünk a beiskolázásban, de sajnos nem tudjuk azokat a létszámokat hozni, amelyre az iskola kapacitása képes lenne és amelyre szüksége is lenne a gazdaságnak.

Sok szakmánk hiányszakma, keresett szakma.

Ha azt nézzük, hogy Magyarország Kormánya, illetőleg fenntartónk, az Agrárminisztérium olyan döntéseket hoz, amelyek a vidéki élet, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar megélhetését segítik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az iskolánkban tanulók, szakmát szerezők jövője biztosítva van, jó szakmájuk, biztos megélhetésük lesz". - hangsúlyozta az évforduló záróünnepsége alkalmával Barna József, a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Óriási dolog számot vetni azzal, hogy ez az intézmény 80 esztendeje bocsát ki olyan szakembereket, akik arra hivatottak, arra szerződtek, hogy az agrárium sikereiért dolgozzanak.

A mezőgazdaság jelentős átalakulások előtt áll.

Az ezzel járó feladatokra kell felkészíteni a jövő generációját és ebben az agrárszakképzés szerepe megkerülhetetlen. Ahhoz, hogy ezeknek a feladatoknak a fiatalok meg tudjanak felelni, nem kerülhető el a digitalizáció és a robotizáció megjelenése a tananyagban.

Elengedhetetlennek tartjuk a tangazdaságok fejlesztését is.

Ez az intézmény, fennállásának 80 esztendeje alatt a változásokból erényt tudott kovácsolni, magas színvonalon folyik a képzés, amellyel helyet biztosít magának az agrár-szakképzés palettáján.” - emelte ki beszédében Bagdán Boglárka, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár. Az eseményen koncertet adott az 1984-ben az intézmény diákjaiból alakult Los Andinos együttes.

Közélet

 1. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 2. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 3. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.
 4. Júliusban is folytatódik a diplomák átadása a Kodolányin

  Elkészültek azoknak a hallgatóinknak az oklevelei, akik 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben vagy 2005-ben kezdték meg tanulmányaikat a Kodolányin. Ezeket a diplomákat július 7-től vehetik át a régi főiskolai képzésben tanuló és ott záróvizsgázott hallgatók azon az oktatási helyszínen, ahol tanulmányaikat végezték vagy záróvizsgáztak.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2