Gálaműsorral ünnepelték a Szent István Szakközépiskola fennállásának 80 évét

Fennállásának 80. évfordulóját nyolc hónapon át tartó programsorozattal ünnepelte a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola. A jeles évforduló gazdag eseménysorozata gálaműsorral zárult pénteken, a Hotel Magyar Királyban.
2019.04.26. 12:36 |

Felemelő érzés a 80. évfordulót ünnepelni, ugyanakkor érzem a felelősségét és a súlyát is. Nekem igazgató-elődeimhez híven biztosítanom kell az iskola jövőjét is.

Jelenleg 130 munkatárs és mintegy 350 diák alkotja az iskola közösségét.

Mint minden szakmai képzést végző középiskolát, minket sem kerül el a diákok létszámának csökkenése. Mindent megteszünk, hogy sikeresek lehessünk a beiskolázásban, de sajnos nem tudjuk azokat a létszámokat hozni, amelyre az iskola kapacitása képes lenne és amelyre szüksége is lenne a gazdaságnak.

Sok szakmánk hiányszakma, keresett szakma.

Ha azt nézzük, hogy Magyarország Kormánya, illetőleg fenntartónk, az Agrárminisztérium olyan döntéseket hoz, amelyek a vidéki élet, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar megélhetését segítik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az iskolánkban tanulók, szakmát szerezők jövője biztosítva van, jó szakmájuk, biztos megélhetésük lesz". - hangsúlyozta az évforduló záróünnepsége alkalmával Barna József, a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Óriási dolog számot vetni azzal, hogy ez az intézmény 80 esztendeje bocsát ki olyan szakembereket, akik arra hivatottak, arra szerződtek, hogy az agrárium sikereiért dolgozzanak.

A mezőgazdaság jelentős átalakulások előtt áll.

Az ezzel járó feladatokra kell felkészíteni a jövő generációját és ebben az agrárszakképzés szerepe megkerülhetetlen. Ahhoz, hogy ezeknek a feladatoknak a fiatalok meg tudjanak felelni, nem kerülhető el a digitalizáció és a robotizáció megjelenése a tananyagban.

Elengedhetetlennek tartjuk a tangazdaságok fejlesztését is.

Ez az intézmény, fennállásának 80 esztendeje alatt a változásokból erényt tudott kovácsolni, magas színvonalon folyik a képzés, amellyel helyet biztosít magának az agrár-szakképzés palettáján.” - emelte ki beszédében Bagdán Boglárka, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár. Az eseményen koncertet adott az 1984-ben az intézmény diákjaiból alakult Los Andinos együttes.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek