Gálaműsorral ünnepelték a Szent István Szakközépiskola fennállásának 80 évét

Fennállásának 80. évfordulóját nyolc hónapon át tartó programsorozattal ünnepelte a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola. A jeles évforduló gazdag eseménysorozata gálaműsorral zárult pénteken, a Hotel Magyar Királyban.
2019.04.26. 12:36 |

Felemelő érzés a 80. évfordulót ünnepelni, ugyanakkor érzem a felelősségét és a súlyát is. Nekem igazgató-elődeimhez híven biztosítanom kell az iskola jövőjét is.

Jelenleg 130 munkatárs és mintegy 350 diák alkotja az iskola közösségét.

Mint minden szakmai képzést végző középiskolát, minket sem kerül el a diákok létszámának csökkenése. Mindent megteszünk, hogy sikeresek lehessünk a beiskolázásban, de sajnos nem tudjuk azokat a létszámokat hozni, amelyre az iskola kapacitása képes lenne és amelyre szüksége is lenne a gazdaságnak.

Sok szakmánk hiányszakma, keresett szakma.

Ha azt nézzük, hogy Magyarország Kormánya, illetőleg fenntartónk, az Agrárminisztérium olyan döntéseket hoz, amelyek a vidéki élet, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar megélhetését segítik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az iskolánkban tanulók, szakmát szerezők jövője biztosítva van, jó szakmájuk, biztos megélhetésük lesz". - hangsúlyozta az évforduló záróünnepsége alkalmával Barna József, a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Óriási dolog számot vetni azzal, hogy ez az intézmény 80 esztendeje bocsát ki olyan szakembereket, akik arra hivatottak, arra szerződtek, hogy az agrárium sikereiért dolgozzanak.

A mezőgazdaság jelentős átalakulások előtt áll.

Az ezzel járó feladatokra kell felkészíteni a jövő generációját és ebben az agrárszakképzés szerepe megkerülhetetlen. Ahhoz, hogy ezeknek a feladatoknak a fiatalok meg tudjanak felelni, nem kerülhető el a digitalizáció és a robotizáció megjelenése a tananyagban.

Elengedhetetlennek tartjuk a tangazdaságok fejlesztését is.

Ez az intézmény, fennállásának 80 esztendeje alatt a változásokból erényt tudott kovácsolni, magas színvonalon folyik a képzés, amellyel helyet biztosít magának az agrár-szakképzés palettáján.” - emelte ki beszédében Bagdán Boglárka, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár. Az eseményen koncertet adott az 1984-ben az intézmény diákjaiból alakult Los Andinos együttes.

Közélet

 1. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 2. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.
 3. Véradást szerveznek a Videoton Orvosi Rendelőjében augusztus 22-én

  Augusztus 22-én csütörtökön mindenkit szeretettel várnak 9 és 16 óra között a VIDEOTON Orvosi Rendelőjében, ahol minden véradót értékes meglepetés vár.

  2019.08.21.
 4. Itt a gyermek nevetni mer, OTTHON a szó, mit keresel - Díszközgyűlés a Szent István téren

  Szent István napját a hagyományoknak megfelelően díszközgyűléssel ünnepelte Székesfehérvár Önkormányzata a Szent István téren. Az ünnepségen Cser-Palkovics András polgármester különleges városnak nevezte otthonunkat, Székesfehérvárt, ahol a közösség erejével segítettük át magunkat az akadályokon, mindig szem előtt tartva a minket egyesítő célokat. Az ünnepi közgyűlésen átadták az idei Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat, valamint a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet is.

  2019.08.20.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek