Gálaműsorral és fotókiállítással ünnepelt a Gorsium Művészeti Iskola

Gálaműsorral ünnepelt a Gorsium Művészeti Iskola kedden a Művészetek Házában. A műsorban felléptek az intézmény tánc- és zeneművészeti tanszakos diákjai és tanárai is, míg az aulában a fotó és grafika tanszak kiállítása nyílt meg. A rendezvény bevételét a fenntartó a Nemes Nagy Ágnes Kollégium javára ajánlotta fel.
2017.05.02. 18:39 |

A Gorsium iskolában a könnyűzenei alapok mellett tánctanulmányokat is folytathatnak a diákok és lehetőségük nyílik a képzőművészetben is elmélyülni. Az intézmény 25 éve szervezője színvonalas előadásoknak, országos versenyeknek. Olyan események fűződnek az iskola nevéhez, mint a 100 tagú szintetizátor-zenekar koncertje, amely bekerült a Guiness rekordok könyvébe. Az iskola nevéhez fűződik Magyarországon az elektro-akusztikus hangszerek központi tantervének bevezetése is.

A gálaműsort Székesfehérvár polgármestere nyitotta meg. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a Gorsium Iskola valamennyi volt és jelenlegi oktatójának és diákjának. Mint fogalmazott, nemcsak azért illeti köszönet az iskolát, mert kiváló munka folyik az intézményben, hanem azért is, mert az itt tanuló diákok ügyesek, kreatívak, bátrak, akiknek van véleményük a világról és ezt meg is mutatják iskolai és városi rendezvényeken. Székesfehérvár polgármestere reményét fejezte ki, hogy a tehetséges fehérvári fiatalok révén a következő évtizedekben is elmondhatjuk majd, hogy Fehérvár diákváros. Kiemelte, hogy Székesfehérvár a múltban, a jelenben és a jövőben sem képzelhető el a fiatalok és a fiatalok hangoskodása nélkül, ami szintén hozzátartozik egy város mindennapjaihoz. Köszönetet mondott a Gorsium Iskolának azért is, hogy egy másik intézményre, a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumra is gondolt, amikor a gálát megszervezte. Mint fogalmazott, a kollégium nemcsak diákoknak ad nap mint nap otthont, hanem sok városi rendezvényhez is biztosítja a kereteket.A gálán először a zenekarok műsorát láthatta a közönség, majd az iskola fenntartójának képviselője, id. Fehér József adta át a Nemes Nagy Ágnes Kollégium igazgatójának a rendezvény bevételéről szóló igazolást. A rendezvény a tánc tanszak műsorával folytatódott, többek között Tombor Tímea, Rácz Kitti és Bokor Attila koreográfiáit láthatta a közönség. A diákok műsora után a gálán vendégművészként fellépett Király Viktor is.

Kultúra

 1. Fehérvári beszélgetések II. - Vakler Lajos kötetét mutatják be a Vörösmarty teremben

  December 17-én, hétfőn 17 órakor lesz Vakler Lajos, Penna Regia-díjas és Prima Primissima-különdíjas újságíró Fehérvári beszélgetések II. című kötetének bemutatója a Vörösmarty teremben. (Kossuth utca 14.) A könyv újabb válogatás a város közösségében meghatározó személyekkel készült beszélgetésekből; élvezetes és hiteles olvasmány, amely „lelkünk épületét” szolgálja.

  2018.12.16.
 2. Diótörő - bemutatta első nagybalettjét a Székesfehérvári Balett Színház

  Pénteken este a Vörösmarty Színházban mutatta be a Székesfehérvári Balett Színház Csajkovszkij Diótörő című balettjét. Csajkovszkij remekműve, a Diótörő olyan klasszikus értékeket hordozó zenemű, amely az ünnep fontosságát hangsúlyozza és a hétköznapok szürkeségétől való eltávolodást jelenti. 

  2018.12.15.
 3. Január 18-ig látható Novák Edith kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban

  Pénteken este nyílt meg Novák Edith „Mind-Egy” című kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A 2019 január 18-ig látható tárlatot Soproni Kiss Sándor, festőművész nyitotta meg.

  2018.12.15.
 4. Idén is lesz Zsákbacserép a Pelikán Galériában

  Ötödik alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Művészek Társasága azt a karácsonyváró rendezvényét, amelynek vendégei egyedi kerámiák tulajdonosai lehetnek. A játék lényege, hogy a Társaság tagjai és meghívott művészek: festők, grafikusok, szobrászok és textiltervezők díszítenek, festenek előre elkészített kerámiákat, amelyeket vidám árverés során lehet megszerezni. 

  2018.12.14.

Fehérvári advent

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Székesfehérvár Topotéka