Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.
2019.06.12. 16:57 |
A 2019-es év díjazottja Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének.

Friedel Marianna a Tóparti Gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Székesfehérvári Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot. A Diáktanács programjai mellett az iskolai diákéletet is koordinálja, segíti annak fellendítését, a különféle programok megszervezését. Emellett a fiatalok számíthatnak rá mind az iskolai, mind a magánéleti gondjaikat illetően. Dolgozott közösségszervező, csapatépítő pályázatok elkészítésében és elnyerésében, illetve aktívan részt vett a 2014-es és a 2017-es Országos Diákparlament fehérvári megrendezésében. 

Fridel Marianna a díj átvétele után elmondta, mindig fontos volt számára, hogy egy közösségben gyökeret verjen és megtalálja identitását.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy átvehette a díjat, amely évtizedek óta folytatott munkát koronáz meg. Elmondta, hogy számára a diákok elismerése a legnagyobb kitüntetés.

A díjjal kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a jelölés a fiataloktól érkezik.

Hozzátette, a város fontosnak tartja, hogy azok hozzanak értékítéletet, akikről ez a díj szól. "Ma egy olyan pedagógust díjazunk, aki példát mutat abban a tekintetben, hogyan érdemes a fiatalokat segíteni, támogatni, képviselni, nagyon szeretni és megadni mindazt, amit csak egy felnőtt, egy tanár tud megadni a saját diákjainak." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a fehérvári fiatalokat ebben az esztendőben.

A Tóparti Gimnázium ünnepi műsorában elsőként Lovasi Gergő zongorajátékát hallhattuk, majd Dékány Dávid: Jetlag című művét adta elő Roa Zamora Dorothy Carmen.

Ezt követően Gyuris Eszter adta elő John Legend- All of me című művét fuvolán, majd Pőcze Bence mutatott be kalotaszegi legényest. A produkciót olyan jelenetek zárták egy osztály életéből, amelyek "természetesennem a Tópartiban, sőt nem is Székesfehérváron történtek"..

Közélet

 1. אזכרה - a Fejér megyei zsidóság deportálásának 75. évfordulóján emlékeztek

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei zsidóság deportálásának 75. évfordulóján tartottak megemlékezést a fehérvári zsidó temető mellett található Mártírok Emlékcsarnokában. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2019.06.16.
 2. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 3. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek