Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.
2019.06.12. 16:57 |
A 2019-es év díjazottja Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének.

Friedel Marianna a Tóparti Gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Székesfehérvári Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot. A Diáktanács programjai mellett az iskolai diákéletet is koordinálja, segíti annak fellendítését, a különféle programok megszervezését. Emellett a fiatalok számíthatnak rá mind az iskolai, mind a magánéleti gondjaikat illetően. Dolgozott közösségszervező, csapatépítő pályázatok elkészítésében és elnyerésében, illetve aktívan részt vett a 2014-es és a 2017-es Országos Diákparlament fehérvári megrendezésében. 

Fridel Marianna a díj átvétele után elmondta, mindig fontos volt számára, hogy egy közösségben gyökeret verjen és megtalálja identitását.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy átvehette a díjat, amely évtizedek óta folytatott munkát koronáz meg. Elmondta, hogy számára a diákok elismerése a legnagyobb kitüntetés.

A díjjal kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a jelölés a fiataloktól érkezik.

Hozzátette, a város fontosnak tartja, hogy azok hozzanak értékítéletet, akikről ez a díj szól. "Ma egy olyan pedagógust díjazunk, aki példát mutat abban a tekintetben, hogyan érdemes a fiatalokat segíteni, támogatni, képviselni, nagyon szeretni és megadni mindazt, amit csak egy felnőtt, egy tanár tud megadni a saját diákjainak." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a fehérvári fiatalokat ebben az esztendőben.

A Tóparti Gimnázium ünnepi műsorában elsőként Lovasi Gergő zongorajátékát hallhattuk, majd Dékány Dávid: Jetlag című művét adta elő Roa Zamora Dorothy Carmen.

Ezt követően Gyuris Eszter adta elő John Legend- All of me című művét fuvolán, majd Pőcze Bence mutatott be kalotaszegi legényest. A produkciót olyan jelenetek zárták egy osztály életéből, amelyek "természetesennem a Tópartiban, sőt nem is Székesfehérváron történtek"..

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2