Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.
2019.06.12. 16:57 |
A 2019-es év díjazottja Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének.

Friedel Marianna a Tóparti Gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Székesfehérvári Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot. A Diáktanács programjai mellett az iskolai diákéletet is koordinálja, segíti annak fellendítését, a különféle programok megszervezését. Emellett a fiatalok számíthatnak rá mind az iskolai, mind a magánéleti gondjaikat illetően. Dolgozott közösségszervező, csapatépítő pályázatok elkészítésében és elnyerésében, illetve aktívan részt vett a 2014-es és a 2017-es Országos Diákparlament fehérvári megrendezésében. 

Fridel Marianna a díj átvétele után elmondta, mindig fontos volt számára, hogy egy közösségben gyökeret verjen és megtalálja identitását.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy átvehette a díjat, amely évtizedek óta folytatott munkát koronáz meg. Elmondta, hogy számára a diákok elismerése a legnagyobb kitüntetés.

A díjjal kapcsolatban Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy a jelölés a fiataloktól érkezik.

Hozzátette, a város fontosnak tartja, hogy azok hozzanak értékítéletet, akikről ez a díj szól. "Ma egy olyan pedagógust díjazunk, aki példát mutat abban a tekintetben, hogyan érdemes a fiatalokat segíteni, támogatni, képviselni, nagyon szeretni és megadni mindazt, amit csak egy felnőtt, egy tanár tud megadni a saját diákjainak." - fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a fehérvári fiatalokat ebben az esztendőben.

A Tóparti Gimnázium ünnepi műsorában elsőként Lovasi Gergő zongorajátékát hallhattuk, majd Dékány Dávid: Jetlag című művét adta elő Roa Zamora Dorothy Carmen.

Ezt követően Gyuris Eszter adta elő John Legend- All of me című művét fuvolán, majd Pőcze Bence mutatott be kalotaszegi legényest. A produkciót olyan jelenetek zárták egy osztály életéből, amelyek "természetesennem a Tópartiban, sőt nem is Székesfehérváron történtek"..

Közélet

 1. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 2. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 3. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.
 4. Véradást szerveznek a Videoton Orvosi Rendelőjében augusztus 22-én

  Augusztus 22-én csütörtökön mindenkit szeretettel várnak 9 és 16 óra között a VIDEOTON Orvosi Rendelőjében, ahol minden véradót értékes meglepetés vár.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek