Örökzöld dallamokat hallhatunk csütörtökön az Öreghegyi Közösségi Házban

Idén újra lesz Nyáresti vigadalom az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében. Két hangulatos zenés estet is kínál a program, július 22-én és július 30-án: az első alkalommal Györfi Anna és Kéméndi Tamás előadásában francia sanzonok hangzanak el, a másodikon Buch Tibor és vendége, Vastag Tamás jól ismert, örökzöld musical- és operettslágerekkel szórakoztatják a közönséget.
2021.07.21. 07:37 |

Az előadások 20.00 órakor kezdődnek, jegyek már kaphatók a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Hangulatfények, lágy nyári szellő, csillagos égbolt és remek zenék – az Öreghegyi Közösségi Ház hagyományos rendezvénye, a Nyáresti vigadalom hosszú évek óta elmaradhatatlan „tartozéka” a székesfehérvári nyári programoknak. Idén két koncerttel várják a közönséget a Fiskális úton. Az első, Párizsi éjszakák címmel a francia sanzonok világába vezeti a hallgatóságot. Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze és Kéméndi Tamás harmonikaművész közös produkciójában a jelenlévők hallhatják Edith Piaf legismertebb slágereit, a Párizsról szóló legszebb dallamokat, valamint Franciaország ismert, virtuóz instrumentális harmonikaműveit is – a hallgatóság igazi kulturális körutat járhat be július 22-én, csütörtökön, a középpontban Franciaországgal és persze a szerelem fővárosával, Párizzsal.

A közönségkedvenc Buch Tibor évek óta visszajár az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol zenészbarátai, Horváth Elemér „Emi” és testvére, Horváth Péter kíséri hegedűn és zongorán. Az énekes-színész minden alkalommal vendéget is hív maga mellé: fellépett már a hangulatos kert színpadán többek között Füredi Nikolett, Koós Réka, Szabó Noémi, Köllő Babett, Göth Péter, Szeles József és Csengeri Attila – idén nyáron Vastag Tamás érkezik majd az Öreghegyre július 30-án, pénteken, hogy ismét emlékezetes élménnyel ajándékozza meg a közönséget – erre a műsorban hallható örökzöld dallamok, a megunhatatlan musical- és operettslágerek adnak garanciát.

A nyáresti koncertek este nyolc órakor kezdődnek, jegyek elővételben a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon már válthatók, július 15-től pedig az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában is vásárolhatók.

Kultúra

 1. Jövő héten kedden újra megnyitja kapuit a nádasdladányi Nádasdy-kastély

  A Nemzeti Kastélyprogram keretében megújult és turisztikai vonzerővé fejlesztett nádasdladányi Nádasdy-kastély az ünnepélyes átadás után, augusztus 3. kedd 10 órától várja a látogatókat! A héten  tartott helyszínbejárás során az egykori grófi rezidenciában helyet kapó „A legendák kastélya” című kiállítás utolsó simításait ellenőrizték a szakemberek. 

  2021.07.30.
 2. Együtt keresztelkedett az egész család az anyuka születésnapján

  A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekkora óta ismeri, és kapcsolatot tart, azzal a napokban ünneplő nagycsaládos szülinapos édesanyával, akinek az volt a kérése az egyesület felé, hogy segítsen abban, hogy az öt tagú családja a római katolikus vallás szerint felvehesse a keresztséget.

  2021.07.30.
 3. Versmondásból filmes projekt - újabb alkotást készít Bíró Gergő Zalán

  Egy neves verseny második fordulójába jutott a tavalyi Fehérvári Versünnepen döntőbe jutó Bíró Gergő Zalán. A fiatal tehetség most a Fehérvár Médiacentrummal közösen készíti újabb alkotását, melyet a Fehérvár TV-ben és az fmc.hu oldalon is megtekinthet a közönség.

  2021.07.29.
 4. Népmesék hőseit rajzolhatják és festhetik le a gyerekek

  Népmesék hősei címmel hirdetett rajzpályázatot a VOKE Művelődési Ház iskolásoknak. A szabadon választható technikával elkészített munkákat szeptember 20-ig lehet beküldeni.

  2021.07.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Székesfehérvár Topotéka