-
Családi programok a természetben
Irány a hétvégén Fehérvárcsurgó azoknak a családoknak, akik szeretik aktív pihenéssel, a friss levegőn tölteni a szabadidejüket. December 6-án, szombaton rendezik a X. Gaja-völgyi Mikulás túrát, míg a Károlyi Kastély parkjában izgalmas séta indul, melyen a Mikulást is megkereshetik a gyerekek. Mindkét program a kastély felújított lovardaépületétől indul.
2025.12.05. -
Képeslapok és karácsonyfadíszek
A Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban Advent második szombatján ismét egy különleges kézműves foglalkozásra várják a szervezők az érdeklődőket december 6-án, szombaton 14 órától.
2025.12.05. -
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.04. -
Szeretet Karácsony 2025.
Az elmúlt három évhez hasonlóan Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette karácsonyváró adománygyűjtő akcióját, amelyben nyolc szociális szervezet vesz részt az adventi időszakban. A Szeretet Karácsony keretében december 22-ig fogadják a tartós élelmiszereket az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban.
2025.12.04.
Itt lehet jelentkezni az idei Lecsófőző Vigasságra - szeptember 23-án lesz
A rendezvénnyel kapcsolatos minden információ a www.fehervariprogram.hu/lecso honlapon olvasható.
A Fehérvári Lecsófőző Vigasság az egyik legnépszerűbb esemény a városban, ami a városhatáron túlról is rengeteg érdeklődőt vonz. Szeptember 23-án ismét összegyűlhetnek a családok, baráti társaságok, munkahelyi csapatok, hogy felszabadultan, a közös főzés örömét élvezve együtt töltsenek egy napot.
A főzőversenyre magánszemélyek, cégek, civil és egyéb szervezetek (intézmények, egyesületek, alapítványok), pártok egyaránt nevezhetnek. Az SZKKK augusztus 28-ig várja a főzőcsapatok jelentkezését az eseményre, amelyet a Móri út felújítása miatt részben új helyszínen rendeznek meg a Dózsa György út – Zichy liget – Szekfű Gyula utca – Ányos Pál utca – Benyák Bernát utca – Ősz utca által határolt területen. Nevezés előtt mindenképpen érdemes tanulmányozni az idei helyszín térképét a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalon.
Idén is a korábbi években megismert online felület várja az érdeklődőket, amelyet ITT érhetnek el.
A regisztrációs felületen valósághű térképet is találnak a jelentkezők, amelyen a főzőhelyek pontosan beazonosíthatóak. A kiszemelt főzőhelyet a jelentkezők a jegyfoglalási rendszerekből is ismert módon, a helyre kattintva választhatják ki. Telefonon és e-mailen történő jelentkezésre nincs lehetőség. A szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását és a kapcsolódó dokumentumokat.
Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A részvételi díjat a regisztrációt követően online bankkártyás fizetéssel is ki lehet egyenlíteni, ebben az esetben a főzőhely foglalása azonnal véglegessé válik. Lehetőség van az átutalással történő fizetésre is, aki pedig személyesen szeretné befizetni a részvételi díjat, ezt készpénzzel vagy bankkártyával teheti meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti központjának pénztárában. A pénzbefizetésre július 3-tól szeptember 2-ig van lehetőség, a lecsópénztár hétfőn 7.30–18.00, keddtől csütörtökig 7.30–15.00, pénteken pedig 7.30–13.00 óra között tart nyitva.
Az idei már a tizennyolcadik lesz a Lecsófőző Vigasságok sorában, a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2023-ban a Lecsókirály, a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri átad egy különdíjat is. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk.
