Fotópályázatot hirdetett a Sóstó Látogatóközpont Máté Bence kiállításához kapcsolódóan

Fotópályázatot hirdet a Sóstó Látogatóközpont Máté Bencével közösen, a világhírű természetfotós Városház téri kiállításához kapcsolódóan. A feladat, hogy a pályázó megtalálja a téren látható fotókon azokat az állatfajokat, amelyek Sóstón is élnek, és készítsen saját fotót azokról.
2021.09.14. 20:42 |
A világhírű természetfotóssal közös fotópályázatot hirdet a Sóstó Látogatóközpont a székesfehérvári kiállításhoz kapcsolódóan. 

„Keresd meg Máté Bence Városház téri fotói között a Sóstón is élő állatfajokat, és nyerj egy Máté Bence ajándékcsomagot! Gyönyörködj Máté Bence kiállításában a belvárosban, és küldd el legjobb saját fotóidat azokról a fajokról, amelyeket a fotós képein és a Sóstó élővilágában is megtalálsz!

Szeptember 20-ig várjuk a szebbnél-szebb képeket! A legjobbakat szeptember 21-én Facebook-oldalunkon tesszük közzé, és indul a like-gyűjtés. A szavazatokat szeptember 23-án éjfélig lehet leadni, az eredményhirdetés szeptember 24-én lesz ugyanitt. Az első három helyezettet díjátadón jutalmazzuk meg Sóstón 2021. szeptember 26-án, a TISZTÁN LÁTSZIK! Jövőtudatos fesztiválon. Díjak: Az első három helyezett díja egy Sóstóról szóló könyv és egy itt beváltható utalvány, amely ökotúrára vagy stadiontúrára érvényes 2 fő részére a 2021-2022-es évben. Az 1. helyezett fotó borítóképként beállításra kerül a Sóstó nyilvános Facebook-oldalán a kihirdetést követő időszakban. A különdíj egy Máté Bence-ajándékcsomag az „Év természetfotósától”!”

Kultúra

 1. Kultúrházak Éjjel-Nappal 2021 - Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színházzal

  Minden, ami kultúra Székesfehérváron: zene, tánc, színház szerepelt fő témaként azon a beszélgetésen, amelyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében rendeztek meg pénteken este a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestert és Egerházi Attilát, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját Juhász Zsófia, a Központ vezetője kérdezte.

  2021.09.24.
 2. Gyöngyélet – zenés irodalmi est kedden a biedermeier jegyében

  Különleges program születik a Hetedhét Játékmúzeum, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és tanáraiknak köszönhetően. Szeptember 28-án, kedden 18 órától várják az érdeklődőket a Gyöngyélet – zenés irodalmi est a biedermeier jegyében című programra.

  2021.09.24.
 3. Csajkovszkij Vonósszerenádja is felcsendült a Somorjai-bérlet nyitóestjén

  A Somorjai-bérlet nyitóestjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vonóskara lépett közönség elé a Szent István-teremben. A hangverseny első felében három XX. századi kompozíció, míg a második felvonásban a vonószenekari repertoár egyik alapműve, az est címadó darabja, Csajkovszkij reprezentatív, négy tételes Vonósszerenádja csendült fel.

  2021.09.23.
 4. Aki a római korban szeretett volna élni - Fitz Jenőre emlékeznek

  Gazdag programsorozattal emlékezik a Szent István Király Múzeum egykori igazgatójára a Fitz Jenő Emlékév keretében. A csütörtöki tudományos konferencián először a Fehérvár Televízió portréfilmjével idézték fel Fitz Jenő személyiségét és pályafutását, majd olyan előadók léptek a pódiumra, akiknek személyes kapcsolata volt Fitz Jenővel, vagy a tanár úr hagyatékához kapcsolódó területen folytatnak kutatásokat.

  2021.09.23.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Székesfehérvár Topotéka