Forgó Béla: Fontos, hogy a védekezésből mindenki kivegye a részét!

Fontos, hogy a védekezésből mindenki kivegye a részét! – vallja Forgó Béla, Székesfehérvár díszpolgára, aki adományával is támogatta a városi összefogást. Az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója, aki a Szenátus tagjaként is segítette a várost, betartja az iránymutatásokat, otthon marad a koronavírus-járvány idejére és erre kéri korosztályának tagjait is.
2020.03.26. 13:24 |
„A fehérvári helyzet talán egy kicsivel jobb annál, mint amit a híradókban más településeken látni vélek. Köszönet ezért elsősorban a városunk lakóinak, akiknek a döntő többsége megértette a helyzet komolyságát!” – fogalmazott Forgó Béla a járvány helyi tapasztalataival kapcsolatban. Székesfehérvár díszpolgára a korosztályának szóló felhívásnak eleget téve két hete otthon van, és arra kéri a kortársait, hogy ők is tegyenek így.

Forgó Béla adományával is támogatta a járvány elleni védekezést, mert fontosnak tartja, hogy a küzdelemből mindenki kivegye a részét. Elsődleges feladatnak tartja, hogy az ország egésze átvészelje a járvány okozta kritikus időszakot, azonban úgy látja, hogy a hozzájárulásunkat helyi szinten nyújthatjuk leginkább, ott, ahol a lakóhelyünk vagy a munkahelyünk van.

Székesfehérváron önkéntesként is segíthet bárki, erre az onkentes@szekesfehervar.hu címen lehet jelentkezni. Az Önkormányzat által létrehozott adományszámlára pedig anyagi felajánlások tehetőek. A számlaszám: 12023008-00153647-06700001. A közlemény rovatba, kérjük, tüntessék fel: KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS.

Közélet

 1. A házi gyermekorvosok rendelési ideje is módosult

  A kialakult járványhelyzetben változott a székesfehérvári gyermekorvosi rendelések betegfogadási ideje és rendje is. Az Operatív Törzs ajánlása alapján az Önkormányzat továbbra is azt kéri, hogy először telefonon konzultáljanak orvosukkal és csak a legszükségesebb esetben keressék fel őket személyesen. A házi gyermekorvosok legfrissebb rendelési ideje megtalálható honlapunkon is.

  2020.04.06.
 2. Virágos Székesfehérvár – május elején értesítenek mindenkit a virágok átvételéről

  Sokan érdeklődnek, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázaton tavaly ősszel elnyert virágcsomagokhoz, hogyan juthatnak majd hozzá. A virágok még az üvegházakban nevelkednek, a kiosztás módjáról pedig az aktuális járványügyi helyzet függvényében döntenek. Május elején minden pályázót a megadott e-mail címen értesít a Városgondnokság.

  2020.04.06.
 3. Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja, a nagyhét első napja

  Virágvasárnappal kezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Ezen a napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg az egyház.

  2020.04.05.
 4. Minden nap lesz szentmise-közvetítés a Nagyhéten

  Az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán a Nagyhét minden napján követhetik a hívek Tornyai Gábor plébános által bemutatott szentmiséket, valamint a nagyheti szertartásokat.

  2020.04.04.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin