Forgalomkorlátozások lesznek szombaton este a Cerbona Fehérvár Futófesztivál miatt

Szombaton kora este lesz a Cerbona Fehérvár Futófesztivál Székesfehérváron. A verseny a Bregyó Sportcentrumból indul és érinti a Belvárost, illetve több környező utat, utcát is. Az esti órákban forgalomkorlátozásokat vezetnek be, emiatt a helyi, a regionális és az országos autóbuszok is terelőútvonalon fognak közlekedni.
2018.07.07. 08:50 |

A Cerbona Fehérvár Futófesztivál a Bregyó-köz – Malom utca – Zichy liget (Móri út felől) – Dózsa Gy. út - Várkörút – Rákóczi u. (a József A. utca körforgalom előtti kijelölt gyalogos átkelőhelyig) – Várkörút (Budai útnál visszafordulás) – Várkörút vissza Marosi A. utcáig - Marosi A. utca - Fő utca – Városház tér (Országalma) – Liszt F. utca – Mátyás király körút – Zichy liget (ügyvédsor) – Mészöly G. utca – Ligetsor - Bregyó-köz útvonalon halad majd.

Július 7-én, szombaton 18 - 21 óra között forgalomkorlátozások várhatóak a tömegközlekedésben az alábbiak szerint.

Félpályás lezárás várható a Ligetsoron. Ugyancsak lezárják a Mészöly Géza utcát a Ligetsortól a Szabadságharcos utcáig, a Zichy ligetet a Malom utcától a Dózsa György útig, a Mátyás király körutat a Szabadságharcos utcától a Várkörútig, a Várkörutat teljes hosszában, továbbá a Rákóczi utcát a Várkörúttól a József Attila utcai körforgalom előtti kijelölt gyalogos átkelőhelyig. Szintén félpályás lezárás lesz a Dózsa György út Zichy liget felőli oldalán.

Az országos és regionális autóbuszjáratok közlekedése az alábbiak szerint változik:

A Mór, valamint Zámoly irányából/irányába közlekedő járatok a Budai út – Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. - Ányos P. u./Dózsa Gy. út terelőútvonalon közlekednek.
A Lovasberény irányába/irányából közlekedő regionális járatok Budai út – Gáz u. – Széna tér – Berényi út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhely: Székesfehérvár, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A helyijáratos autóbuszok közlekedése az alábbiak szerint változik:

A ”11” –es jelzésű autóbuszjáratok a Mészöly Géza u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
Uszoda (Vásárhelyi ltp. irányába közlekedő járatok esetében.), Szabadságharcos út

A „17”-es jelzésű autóbuszjáratok a Piac tér – Budai út – József u. – Rákóczi u. terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
György Oszkár tér, Gellért u. (Csapó u. irányába közlekedő járatok esetében, Uszoda (Könnyűfémmű ltp. irányába közlekedő járatok esetében), Szabadságharcos út, Ybl M. ltp., Múzeum

A „23”-as jelzésű autóbuszjáratok a Széchenyi u. – Budai út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
Várkörút, Fehérvár Áruház, Széna tér (Videoton Ipari Park irányába)

A „24”-es és „25”-ös jelzésű autóbuszjáratok a Széchenyi u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhely:
Várkörút

A „26”, „26A” jelzésű autóbuszjáratok a Széchenyi u. – Budai út – Gáz u. – Széna tér – Berényi út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
Autóbusz-állomás, György Oszkár tér, Ybl. M. ltp., II. Rákóczi F. Ált. Isk., Királykút ln. (Jancsár u. irányába közlekedő járatok a Széna téren lévő megállóhelyen állnak meg).

A „33”-as és „34"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/– Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u.
Kimaradt megállóhelyek:
„33”-as járatok esetében: Széna tér (Csak a Fecskeparti ltp. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.), Fehérvár Áruház, Múzeum, Várkörút, Prohászka O. utca, Prohászka O. templom
„34”-es járatok esetében: Prohászka O. templom, Prohászka O. u., Várkörút, Múzeum, Fehérvár Áruház

A „35”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Prohászka O. u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhely: Várkörút

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak, de a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges. A forgalomkorlátozások miatt mindenki türelmét és megértését kérik.

Közlemények

 1. Csütörtökön napnyugta előtt lesz a szúnyogirtás Székesfehérváron

  Cser-Palkovics András közösségi oldalán számolt be arról, hogy bár a feladatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak kellene elvégeznie, hozzájuk írt levelére azt a választ kapta, hogy az idei évben már nem terveznek szúnyoggyérítést. Mivel az esti órákban már lehetetlen szellőztetni, a szabadban tartózkodni, így a város saját költségén végezteti el az irtást csütörtökön, a napnyugta előtti órákban.

  2018.09.18.
 2. A Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz fordult a szúnyogok miatt a város polgármestere

  "Az utóbbi napokban számtalan bejelentés érkezett Székesfehérvár közigazgatási területéről az Önkormányzathoz, miszerint elviselhetetlen mértékben megnövekedett a szúnyogok száma, gyakorlatilag az esti órákban lehetetlen szellőztetni, a szabadban tartózkodni." - írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központnak címzett levelében Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

  2018.09.17.
 3. Kedden kezdődik a Széchenyi út - Csíkvári út körforgalom felújítása

  Kedden reggel a tönkrement szegélyek átépítési munkálataival megkezdődik a Széchenyi út – Csíkvári út kereszteződésében a körforgalom felújítása. A kivitelezés ideje alatt a forgalmi sávok szűkítésére, 30 km/h-s sebességkorlátozásra és előzési tilalomra kell számítani a Széchenyi út érintett szakaszán. Kérik a járművezetőket, hogy fokozott odafigyeléssel és türelemmel közlekedjenek.

  2018.09.17.
 4. Lakossági fórum lesz hétfőn a Vízivárosban - fejlesztésekről tartanak beszámolót

  Lakossági fórumot tart szeptember 17-én, hétfőn 17 órától dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője. Az eseményen Víziváros fejlesztéséről, befejezett és tervezett beruházásairól lesz szó. Szeretettel várják a városrész lakóit, vállalkozóit és intézményeinek képviselőit.

  2018.09.14.
 1. Második üteméhez érkeztek a Gyümölcs utcai platánfák állagmegóvási munkái

  Folytatódnak a Gyümölcs utcában található, közel száz éves platánfák megmentési munkálatai, így most a Martinovics utca – Pirosalma utca közötti szakaszon dolgoznak majd a szakemberek szeptember 11-én, kedden reggeltől.

  2018.09.10.
 2. Szombaton újra nyit a városi uszoda a nyári karbantartás után

  A Városgondnokság munkatársai idén is elvégezték a nyári, szokásos karbantartást és felújítást, így szeptember 8-án, szombaton már újra várja a vendégeket a Csitáry G. Emil Uszoda. Ebben az évben is több helyen volt szükség kisebb-nagyobb munkákra, így teljesen új rajtkövek kerültek a nagymedencéhez, kicserélték a hőlégbefúvó berendezést, illetve a medencékhez tartozó csöveket a gépházban.

  2018.09.07.
 3. Körforgalom a kereszteződésben - változott a forgalmi rend a Királykútnál

  A Berényi út felújításához kapcsolódóan ma újabb forgalmirend-változás lépett életbe: körforgalomként üzemel a Széna tér – Berényi út csomópont. A kialakítás egyelőre az építési forgalmat könnyíti, de a projekt részeként véglegesen is egy körforgalmi csomópont kerül majd kialakításra a területen. A közlekedőket kérik, hogy körültekintően közelítsék meg a helyszínt, figyelve a megváltozott forgalmi rendre.

  2018.09.05.
 4. A Helyi Védelmi Bizottság határozata a Székely utcai ingatlanokra

  Az elmúlt időszakban lehullott rendkívül sok csapadék következtében belvízi helyzet alakult ki Székesfehérváron a Székely utcai zártkerti ingatlanokat érintően. A Járási Helyi Védelmi Bizottság az élet- és anyagi javak védelme érdekében arról határozott, hogy a zártkerti ingatlanokban élőknek élet- és vagyonbiztonságának érdekében el hagyni az ingatlanokat.

  2018.09.04.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek