„Fontos, hogy sok ilyen húzó, prosperáló város legyen.” – kormányszóvivői látogatás Székesfehérváron

Pénteken délelőtt Székesfehérvár polgármesterével találkozott Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő dr. Cser-Palkovics Andrással a most zajló beruházásokról egyeztetett, valamint a városvezetés elképzeléseit ismerte meg. Mint mondta, a kormány számára is kiemelt az itt tapasztalt fiatalos szemlélet, a helyi fejlesztések melletti elkötelezettség.
2021.04.30. 12:55 |

A kormányszóvivő szerint „…fontos, hogy minél több ilyen húzó, prosperáló város legyen, ahol a fejlesztések, a fontos projektek meg tudnak valósulni, és hozzá tudnak tenni a magyar gazdasághoz és a magyar emberek előrejutásához.” 

Pénteken délelőtt Székesfehérvár polgármesterével találkozott Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy örömmel érkezett: „Ez a város nagyon jó példája annak, hogy fiatalos szemlélettel hogyan lehet néhány év alatt óriásit előrelépni. Ebben a kormány is segítő kezet nyújtott és nyújt, hiszen fontos, hogy minél több ilyen húzó, prosperáló város legyen, ahol a fejlesztések, a fontos projektek meg tudnak valósulni, és hozzá tudnak tenni a magyar gazdasághoz és a magyar emberek előrejutásához.” Aktuális példaként a Modern Városok Program keretében zajló nagyszabású kórházfejlesztést emelte ki, valamint azt hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár szerepe regionálisan is jelentős, ami nemcsak helyben fontos, hanem gazdaságilag az egész ország szempontjából is jelentőséggel bír.

Dr. Cser-Palkovics András is a helyi fejlesztések áttekintését emelte ki:

„Beszélgettünk azokról a folyamatban lévő beruházásokról, amelyek a kormány támogatásával zajlanak Székesfehérváron, egyeztettünk a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztésekről és több kulturális célú programról is. Aztán pedig érdekes találkozónk volt három fehérvári fiatallal, a Smartbin kezdeményezőivel. Ez egy diákok által kitalált szemléletformáló kezdeményezés Székeshérváron, a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében.”

Szentkirályi Alexandra személyes segítségét is felajánlotta a Smartbin projekhez, illetve a kormány tagjainak körében is megismerteti a kezdeményezést.

„A Smartbin-t kitaláló fiatalokkal szervezett találkozó azt mutatja, hogy a városvezetés nem egy emberektől elszakadt működést jelent ebben a városban, hanem egy abszolút nyitott városnak a koncepcióját, az emberekkel közösen való gondolkodást. Ez jelenti akár diákoknak az online fogadóórán való meghallgatását, ami egészen odáig jutott, hogy májusban el is tud indulni az első akció.” – hangsúlyozta a kormányszóvivő. A fehérvári látogatás egy belvárosi sétával zárult.

Közélet

 1. Ismét Fehérvárra látogatott a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete

  A tavalyi év márciusa után ma újra Székesfehérvárra látogatott Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete, akit székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadott a Városházán. A kötetlen találkozó során több jövőbeni gazdasági és kulturális együttműködés lehetősége is felmerült.

  2021.05.06.
 2. Székesfehérvár fejlesztési források formájában kap kompenzációt az államtól

  Jelentős adócsökkentést kaptak a kormány döntésének köszönhetően a kis- és középvállalkozások. Az önkormányzatoknál ez bevételkiesést jelent, ezért az állam kompenzációt biztosít majd a településeknek. Az erre biztosított keretösszeget és a felosztási kategóriákat ma a Kormányinfón jelentették be. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán szólalt meg a témában, ahol leírja: a város fejlesztési források formájában kap majd kompenzációt, és erről már folynak az egyeztetések a kormánnyal. 

  2021.05.06.
 3. Megjelent a Városi Civil Alap kiírása - május 21-ig lehet pályázni

  Megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek támogatását elősegítő pályázati kiírása. A cél, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegyék azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére már támogatásban részesültek. A pályázat benyújtási határideje május 21., péntek 12 óra.

  2021.05.06.
 4. Irány a tér! - infrastrukturális fejlesztés a Fehérvári Civil Központban

  11 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az elmúlt egy év során a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. A projektnek köszönhetően kültéri és beltéri prezentációt segítő technikai eszközök színesítik ezentúl az intézmény szolgáltatási palettáját.

  2021.05.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár