Főnixes sikerek a félév első akrobatikus rock and roll versenyén

Négy arany és egy ezüst éremmel tértek haza a FŐNIX SE táncosai Ikrényből, a félév első Nyugat-Magyarországi Akrobatikus Rock and Roll versenyéről. A megmérettetés a nagyformációs kategóriákkal kezdődött. A fehérváriak children, illetve junior kategóriában bizonyították, hogy ők a legjobbak: mind a Fireballs, mind a Moonlight nevű formáció a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ezzel megerősítve ranglista vezető pozíciójukat.
2018.10.08. 19:27 |

Képek: Tar Ádám
A nap a páros kategóriák versenyével folytatódott, ahol szintén két kategóriában is érdekeltek voltak a főnixes gyerekek. Serdülő párosban Schneider Ákos és Balogh Kata küzdött meg a ranglista pontokért, végül az előkelő 5. helyen zártak. Children párosban pedig Mits Mátyás és Palkovits Panka duóért szurkolhattunk, akik egyértelmű győzelmet arattak. Matyi és Panka ezzel az eredménnyel átvette a területi ranglista vezetését, így duplán örülhetünk sikerüknek.

Végül a kisformációs selejtezők és döntők következtek. A legkisebbek kategóriájában két főnixes csapat is színpadra lépett. Children kisformációban 4. helyen zárt a Let's GO! és arany érmet szerzett a Sugar and Spice nevű formáció. Utóbbi az idei évben még nem talált legyőzőre a nyugati területen, így veretlenül áll a ranglista élén.

Junior kisformációban, nagyon szoros küzdelemben a Popcorn 2. helyen végzett. Felnőtt kisformációban pedig az új összetételben versenyző Metal Wings a 8. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Összesítésben négy arany érem, négy ranglista vezető pozíció és egy ezüst érem a termése a FŐNIX büszke csapatának, mely sikerek megkoronázásaként az egyesület vezetője, Benedek Dóra négy kategóriában is átvehette a legjobb edzőnek járó elismerést. Ennél jobb kezdést nem is kívánhatott volna magának a fehérvári rocky klub. Gratulálunk a táncosoknak!

Sport

 1. Magyar fiatalok főszerepben, újabb kosárkrimit nyert meg az Európa-kupában az Alba Fehérvár

  Jó kezdés, hosszabbításos idegenbeli győzelem után hazai pályán folytatta a csoportkörös szereplést az Alba Fehérvár a FIBA Európa-kupában. Izgalmakban most sem volt hiány, a legvégén Filipovics Márkó bravúros dobása kellett a győzelemhez. Szintén kitett magáért a védekezésben és támadásban is hasznos Keller Iván. Ezúttal az első körben a Varesétől sima vereséget szenvedő bolgár Rilszki Szportiszt volt Lóránt Péterék ellenfele.

  2018.10.23.
 2. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 3. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 4. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak