Főnixes sikerek a félév első akrobatikus rock and roll versenyén

Négy arany és egy ezüst éremmel tértek haza a FŐNIX SE táncosai Ikrényből, a félév első Nyugat-Magyarországi Akrobatikus Rock and Roll versenyéről. A megmérettetés a nagyformációs kategóriákkal kezdődött. A fehérváriak children, illetve junior kategóriában bizonyították, hogy ők a legjobbak: mind a Fireballs, mind a Moonlight nevű formáció a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ezzel megerősítve ranglista vezető pozíciójukat.
2018.10.08. 19:27 |

Képek: Tar Ádám
A nap a páros kategóriák versenyével folytatódott, ahol szintén két kategóriában is érdekeltek voltak a főnixes gyerekek. Serdülő párosban Schneider Ákos és Balogh Kata küzdött meg a ranglista pontokért, végül az előkelő 5. helyen zártak. Children párosban pedig Mits Mátyás és Palkovits Panka duóért szurkolhattunk, akik egyértelmű győzelmet arattak. Matyi és Panka ezzel az eredménnyel átvette a területi ranglista vezetését, így duplán örülhetünk sikerüknek.

Végül a kisformációs selejtezők és döntők következtek. A legkisebbek kategóriájában két főnixes csapat is színpadra lépett. Children kisformációban 4. helyen zárt a Let's GO! és arany érmet szerzett a Sugar and Spice nevű formáció. Utóbbi az idei évben még nem talált legyőzőre a nyugati területen, így veretlenül áll a ranglista élén.

Junior kisformációban, nagyon szoros küzdelemben a Popcorn 2. helyen végzett. Felnőtt kisformációban pedig az új összetételben versenyző Metal Wings a 8. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Összesítésben négy arany érem, négy ranglista vezető pozíció és egy ezüst érem a termése a FŐNIX büszke csapatának, mely sikerek megkoronázásaként az egyesület vezetője, Benedek Dóra négy kategóriában is átvehette a legjobb edzőnek járó elismerést. Ennél jobb kezdést nem is kívánhatott volna magának a fehérvári rocky klub. Gratulálunk a táncosoknak!

Sport

 1. Megszorongatta a Bécset a Volán, de pontot nem tudott szerezni

  Elsősorban a jó formában lévő vendégek voltak agilisabbak, de a Volán becsülettel állta a rohamokat, és 2-1-es vereséget szenvedett otthon a tabella első feléhez tartozó Vienna Capitalstól. Sajnos továbbra is pont nélkül, a Felsőház hatodik helyén szerénykedik a Fehérvár AV 19.

  2019.02.22.
 2. A sereghajtó Haladás látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az MTK elleni 3-1-es sikert, valamint a hétközi Magyar Kupa-győzelmet követően hétvégén ismételten a MOL Aréna Sóstóban lép majd pályára a Vidi. Az ellenfél az OTP Bank Liga 22. fordulójában, február 23-án, szombaton 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás gárdája lesz. A mérkőzésre szurkolói buszok indulnak - a Köfém lakótelepről és a Feketehegyről 16 órakor, valamint a Piac térről 16:15 órakor.

  2019.02.22.
 3. Új női csapatához keres játékosokat a Fehérvár Frizbi Sportegyesület

  A Fehérvár Frizbi SE női ultimate csapatot is indít, melybe olyan lányok, nők jelentkezését várják, akik szeretik a csapatsportokat, és hiányzik nekik a játék, a mozgás. A Fehérvár Lionz a hozzá csatlakozó lányoknak heti két edzéssel rendszeres mozgást, versenyzési lehetőséget, és igazi csapatélményt ígér. A toborzó edzésekre jelentkezni a fehervarfrizbi@gmail.com címen lehet.

  2019.02.22.
 4. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak