Főnixes sikerek a félév első akrobatikus rock and roll versenyén

Négy arany és egy ezüst éremmel tértek haza a FŐNIX SE táncosai Ikrényből, a félév első Nyugat-Magyarországi Akrobatikus Rock and Roll versenyéről. A megmérettetés a nagyformációs kategóriákkal kezdődött. A fehérváriak children, illetve junior kategóriában bizonyították, hogy ők a legjobbak: mind a Fireballs, mind a Moonlight nevű formáció a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ezzel megerősítve ranglista vezető pozíciójukat.
2018.10.08. 19:27 |

Képek: Tar Ádám
A nap a páros kategóriák versenyével folytatódott, ahol szintén két kategóriában is érdekeltek voltak a főnixes gyerekek. Serdülő párosban Schneider Ákos és Balogh Kata küzdött meg a ranglista pontokért, végül az előkelő 5. helyen zártak. Children párosban pedig Mits Mátyás és Palkovits Panka duóért szurkolhattunk, akik egyértelmű győzelmet arattak. Matyi és Panka ezzel az eredménnyel átvette a területi ranglista vezetését, így duplán örülhetünk sikerüknek.

Végül a kisformációs selejtezők és döntők következtek. A legkisebbek kategóriájában két főnixes csapat is színpadra lépett. Children kisformációban 4. helyen zárt a Let's GO! és arany érmet szerzett a Sugar and Spice nevű formáció. Utóbbi az idei évben még nem talált legyőzőre a nyugati területen, így veretlenül áll a ranglista élén.

Junior kisformációban, nagyon szoros küzdelemben a Popcorn 2. helyen végzett. Felnőtt kisformációban pedig az új összetételben versenyző Metal Wings a 8. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Összesítésben négy arany érem, négy ranglista vezető pozíció és egy ezüst érem a termése a FŐNIX büszke csapatának, mely sikerek megkoronázásaként az egyesület vezetője, Benedek Dóra négy kategóriában is átvehette a legjobb edzőnek járó elismerést. Ennél jobb kezdést nem is kívánhatott volna magának a fehérvári rocky klub. Gratulálunk a táncosoknak!

Sport

 1. Jesus Ramirez veszi át Dzunics helyét az Alba Fehérvár kispadján

  Vasárnap az eddigi vezetőedző mensztéséről döntöttek, hétfőn pedig már be is mutatták utódját a csapatnak az Alba Fehérvár vezetői. Mindez úgy volt lehetséges, hogy az új edző házon belülről érkezett: Jesus Ramirez, az U-20 eddigi mestere vette át Dzunics Braniszav helyét. A spanyol szakember szerdán debütál.

  2018.12.17.
 2. Megverte a Fradit a MOL Vidi az évzáró nagy rangadón

  Az év utolsó bajnoki mérkőzése igazi slusszpoénként a címvédő MOL Vidi és a listavezető Ferencváros sóstói rangadója volt. A héten a Chelsea ellen pontot szerző Vidi a rettentő fárasztó őszi szezon végén még egyszer odatette magát, Hodzic és Scsepovics góljával legyőzte legnagyobb hazai riválisát, és öt pontra faragta hátrányát a táblázaton a zöldek mögött.

  2018.12.16.
 3. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.
 4. Szinte mindenben jobb volt a Paks - ismét kikapott az Alba

  Nem javított hazai pályán az Alba Fehérvár, a Paks szinte végig vezetve, jobban, koncentráltabban, ritmusosabban kosárlabdázott, és tizennégy ponttal győzött Székesfehérváron. Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

  2018.12.15.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak