Főnixes sikerek a félév első akrobatikus rock and roll versenyén

Négy arany és egy ezüst éremmel tértek haza a FŐNIX SE táncosai Ikrényből, a félév első Nyugat-Magyarországi Akrobatikus Rock and Roll versenyéről. A megmérettetés a nagyformációs kategóriákkal kezdődött. A fehérváriak children, illetve junior kategóriában bizonyították, hogy ők a legjobbak: mind a Fireballs, mind a Moonlight nevű formáció a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ezzel megerősítve ranglista vezető pozíciójukat.
2018.10.08. 19:27 |

Képek: Tar Ádám
A nap a páros kategóriák versenyével folytatódott, ahol szintén két kategóriában is érdekeltek voltak a főnixes gyerekek. Serdülő párosban Schneider Ákos és Balogh Kata küzdött meg a ranglista pontokért, végül az előkelő 5. helyen zártak. Children párosban pedig Mits Mátyás és Palkovits Panka duóért szurkolhattunk, akik egyértelmű győzelmet arattak. Matyi és Panka ezzel az eredménnyel átvette a területi ranglista vezetését, így duplán örülhetünk sikerüknek.

Végül a kisformációs selejtezők és döntők következtek. A legkisebbek kategóriájában két főnixes csapat is színpadra lépett. Children kisformációban 4. helyen zárt a Let's GO! és arany érmet szerzett a Sugar and Spice nevű formáció. Utóbbi az idei évben még nem talált legyőzőre a nyugati területen, így veretlenül áll a ranglista élén.

Junior kisformációban, nagyon szoros küzdelemben a Popcorn 2. helyen végzett. Felnőtt kisformációban pedig az új összetételben versenyző Metal Wings a 8. helyet szerezte meg a népes mezőnyben.

Összesítésben négy arany érem, négy ranglista vezető pozíció és egy ezüst érem a termése a FŐNIX büszke csapatának, mely sikerek megkoronázásaként az egyesület vezetője, Benedek Dóra négy kategóriában is átvehette a legjobb edzőnek járó elismerést. Ennél jobb kezdést nem is kívánhatott volna magának a fehérvári rocky klub. Gratulálunk a táncosoknak!

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak