Folytatódik a lakossági LED-csere program! - október 1-je és 31-e között regisztrálhatnak

Rendkívüli testületi ülésén pénteken döntött arról Székesfehérvár képviselőtestülete, hogy újabb pályázati körrel folytatódik a lakossági LED-csere program ősztől. A második pályázati körben a regisztráció 2023. október 1. és 31. között lesz majd, az átvételre pedig 2024 február és március hónapban lesz lehetőség.
2023.08.18. 09:31 |
Folytatódik a lakossági LED-csere program! - október 1-je és 31-e között regisztrálhatnak

Folytatódhat a lakossági LED-csere program ősztől Székesfehérváron. Erről is döntött pénteki rendkívüli ülésén a város képviselőtestülete.

A program célja továbbra is az, hogy minimális energiabefektetéssel és költségek nélkül a lakosság ingyenesen jusson hozzá olyan fényforrásokhoz, melyek egyrészről kevésbe terhelik környezetünket, másrészről hozzájárulhatnak a rezsiköltségek csökkenéséhez. Mint ismert, első alkalommal 2773 háztartásból érkezett pályázat, és összesen több mint 32.000 db LED izzót vehettek át az igénylők idén márciusban.

A programban az a lakossági felhasználó vehet részt, aki a partnercég, a CYEB által biztosított online felületen sikeres regisztrációt követően vállalja a programban való részvételt.

Fontos, hogy ugyanarra a fogyasztási helyre újabb fényforrásokat nem lehet igényelni, azaz arra az ingatlanra, amellyel részt vettek az első pályázaton, ott a második körben már nem lehet részt venni. Viszont, ha valakinek van másik ingatlana és arra nem pályázott az első körben, most megteheti.

A második pályázati körben a regisztráció 2023. október 1. és 31. között lesz. Az átvételre pedig 2024 február és március hónapban lesz lehetőség. Az átvétel helyéről és időpontjáról a regisztráció utáni hetekben kapnak írásos tájékoztatást a pályázók.