Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.
2021.09.22. 15:21 |

A korszerű autóbuszokkal Fejér megyében a Székesfehérvár-Csákvár, Székesfehérvár-Várpalota, Székesfehérvár-Szabadegyháza, Székesfehérvár-Sárosd, Székesfehérvár- Sárszentágota, Székesfehérvár-Polgárdi, Székesfehérvár-Jenő, Dunaújváros-Dunavecse-Apostag, Dunaújváros-Nagyvenyim, Dunaújváros-Mezőfalva és Dunaújváros-Kulcs autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok.

Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony padlósak, akadálymentes kialakításúak és 300 kg teherbírású rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is kényelmesen igénybe vehetők. Az új járműveket környezetkímélő, EURO 6d besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamerával és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámlálóval szerelték fel.

Hamarosan hat darab – a Kravtex Kft. által gyártott - Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusz is érkezik a megyébe, melyek a Budapest-Dunaújváros, Dunaújváros-Veszprém és Dunaújváros-Győr viszonylatokon közlekednek majd. A járművek 71 fő egyidejű szállítására alkalmasak, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek.

Nagy öröm, hogy 21 darab új, környezetkímélő csuklós autóbusz állt szolgálatba Székesfehérváron és vonzáskörzetében - mondta Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Kiemelte, hogy a közösségi közlekedés fejlesztése nélkül nem beszélhetünk Magyarország zöld és fenntartható jövőjéről. Varga Gábor országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a Volánbusznak a beszerzésért és a kormánynak az anyagi feltételek biztosításáért. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő örömtelinek nevezte, hogy a Székesfehérvár-Csákvár vonalon is közlekedik az új busz az új járműveket, és az itt élők várják a következő újításokat. Törő Gábor országgyűlési képviselő szintén köszönetét fejezte ki Jenő, Polgárdi, Kőszárhegy, Szabadbattyán térsége lakói nevében, hogy egy új, modern buszparkkal látják el a településeket.

A közösségi közlekedés az elmúlt években óriási lépéseket tett a XXI. század irányába. "A vasúti beruházásokat tekintve megújult a Budapest – Székesfehérvár – Balaton vasútvonal, valamint a pályaudvar. Elindult a fehérvári helyi buszflotta cseréje, most pedig új helyközi járatok álltak forgalomba. Az igazi koronát az intermodális központ fogja jelenteni, melynek előkészítő munkálatai a záró szakaszhoz értek” – mondta Róth Péter alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki a Volánbusznak az új járműbeszerzésekért.

Augusztusban összesen 24 Credobus Econell 12 típusú autóbuszt állítottunk forgalomba Fejér megye helyi és helyközi közlekedésében, ezeket most újabb 27 darab, mintegy 2,5 milliárd forint összértékű, környezetkímélő, kényelmes és modern jármű követi - mondta Pafféri Zoltán a Volánbusz elnök-vezérigazgatója. "A korszerűsítésnek köszönhetően a megye autóbusz-állományának átlagéletkora négy évvel, ezen belül a csuklósoké csaknem hét évvel csökken. A korszerűsítéssel éves szinten több mint négymillió utas számára biztosítunk még kényelmesebb utazást. Legfőbb célunk, hogy a Volánbusz valóban versenyképes, megbízható és környezetkímélő alternatívát kínáljon az egyéni közlekedéssel szemben.”

2018 óta a most érkező járművekkel együtt összesen már 82 darab új autóbusz kezdte meg szolgálatát a térségben.

Közélet

 1. Automatizált beléptető rendszer kiépítéséről is szólt a belvárosi lakossági fórum

  Abban mindenki egyetértett a belvárosi lakossági fórumon, hogy nehézkes a parkolás és abban is teljes volt az egyetértés, hogy a jogosulatlan behajtások kiküszöbölésére automata, rendszámfelismerő sorompókat szereljenek fel az Ady Endre, a Kossuth, a Lakatos és a Bástya utca elején. Elhangzott, hogy pénteken kiírja a Palotai úti parkolóház kivitelezésre a közbeszerzést a város közgyűlése.

  2021.10.26.
 2. A Szent György Kórház kertjében ültették el az "Élet fáját"

  Fejér megyei rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese az „Élet fája” program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ültettek el egy-egy fát.

  2021.10.26.
 3. szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

  A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

  2021.10.25.
 4. Béri Balogh Ádám Baráti Kör: legyen II. Rákóczi Ferenc szobor Székesfehérváron!

  Székesfehérváron, a Nyitrai út 13-ban található Közösségi Házban november 2-án kedden, 18 órától a Markó S. Mária Emlékalapítvány rendezésében fontos ügyben hívnak, várnak minden érdeklődőt.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár