Folytatná a menetelést a Fehérvár Enthroners

A húsvéti tojás és sonka mellett a tojáslabdát sem kell nélkülözniük a hétvégén a fehérvári amerikai futballszurkolóknak: vasárnap délután 15.00 órakor ismét pályára lép a Fehérvár Enthroners. A First Fielden ezúttal a Miskolc Renegades lesz a Koronázók ellenfele. A mérkőzésen kívül az eddig megszokott módon ezúttal is változatos kiegészítő programokkal várnak minden érdeklődőt a Takarodó úti pályán! A mérkőzést a fehervar.hu/elo oldalon lehet majd élőben megtekinteni.
2017.04.13. 12:34 |
A várakozásoknak megfelelően kezdte a FEZEN Divízió I-es bajnokságot a Fehérvár Enthroners együttese. Pál Tibor Kornél alakulata végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztos 48-20-as diadalt aratott a Budapest Eagles ellen. Az Enthroners ezzel a meggyőző sikerrel adta tudtára valamennyi csapatnak, hogy komolyan számolni kell vele a mostani bajnokság végelszámolásánál. A fehérvári alakulat elkövetett ugyan apróbb hibákat a szezon első meccsén, de a védelem és a támadóegység végül az utolsó negyedben végleg a maga javára fordította a mérkőzést.

A húsvéti ünnep ellenére sincs megállás a honi amerikai futballban: legközelebb április 16-án, vasárnap délután a Miskolc Renegades ellen nézheti meg újra a Koronázókat a közönség. Erős Márkék önbizalommal telve várhatják a vasárnapi találkozót, igaz, ezúttal is maximális koncentrációra lesz szükség a végső sikerhez. A Miskolc Renegades négy, az Egertől kölcsönkapott amerikai játékosa nagy erőt képvisel, az előző hétvégén még a HFL-ben bizonyítottak, rájuk mindenképpen oda kell figyelni. A Budapest Cowbells 2 ellen azonban megszenvedett a győzelemért a miskolci gárda annak ellenére, hogy a 37-13-as különbség magabiztos sikert mutat.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője küzdelmes találkozóra számít. „Egy forduló elteltével a két veretlen csapat ütközik meg. Láttuk, hogy a Renegátok erős futógépezettel rendelkeznek, ezt kell megállítanunk vasárnap, hogy győztesen hagyhassuk el a FIRST fieldet. Nem lesz egyszerű, de a feladat adott. A másik fontos tényező, hogy a hibáinkat is ki kell venni a játékból, mert az első meccsen ebből túl sok volt. Várjuk a találkozót már nagyon. Fegyelmezett, tudatos, kemény játékra lesz szükség. Remélem, húsvét vasárnap is ismét rengetegen látogatnak ki hozzánk. Biztosan egy jó csata lesz.” – mondta a születésnapját ma ünneplő vezetőedző, akit győzelemmel lepnének meg játékosai.

A minden bizonnyal izgalmasnak ígérkező és látványos megoldásokban bővelkedő bajnoki találkozón kívül ismét változatos kiegészítő programokkal várják a népes közönséget húsvét vasárnap. Az ütemes marching zenéket ezúttal is a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar biztosítja majd, míg a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai újfent látványos koreográfiákkal készülnek. A vasárnapi meccsen emellett sok egyéb mellett sertés és marha BBQ-t kóstolhatnak a megjelentek, ráadásul lehetőség lesz válogatni a csapat vadonatúj ajándéktárgyaiból is. Érdemes hallgatni a Vörösmarty Rádiót is, ahol egészen szombatig mindennap két darab VIP-belépőjegyet lehet nyerni a vasárnapi meccsre. Igazi amerikai futball délután vár tehát mindenkit vasárnap a First Field-en! A Miskolc Renegades elleni találkozó vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik, melyre ezúttal is ingyenes lesz a belépés.

Sport

 1. A Fehérvár Rugby Club valamennyi korosztályos csapata szerepelt a hétvégén

  A Fehérvár Rugby Club U 16 fiú csapata Klagenfurtban a Világjátékokon (United World Games) vett részt hétvégén, ahol ötven ország és szinte valamennyi csapatsportág képviseltette magát. Mindeközben Fehérváron négy klub (Székesfehérvár, Maglód, Százhalombatta, Budapest) játszott villámtornát; összesen hatvan utánpótláskorú játékos kergette a tojáslabdát a Köfém rögbi pályán. 

  2019.06.26.
 2. Körmendről és Kecskemétről is centert igazolt az Alba Fehérvár

  Múlt héten vált hivatalossá, hogy Lóránt Péter négy év után távozik Fehérvárról, most pedig bejelentették, hogy a korábbi válogatott center helyére másik válogatott érkezik. Csorvási Milán visszatér az Albába, és szintén leigazolta a klub a kecskeméti Molnár Mártont.

  2019.06.24.
 3. Szuperliga bronz-, és vidékbajnoki aranyérem – ez a Kiskút hétvégi termése

  Budaörsön ért véget vasárnap a női Szuperliga csapatbajnoki küzdelmei, a székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub győzelemmel, és egy bronzéremmel zárta a sorozatot. Az utánpótlás korosztályban pedig vidékbajnoki csapataranyat hozott össze a klub L14-es gárdája.

  2019.06.24.
 4. Magyar bajnok és HFL-döntős a Fehérvár Enthroners

  Drámai mérkőzésen, óriási csatában legyőzte a magyar bajnokság elődöntőjében a Fehérvár Enthroners a Budapest Cowbellst, így a Bajnokok Városa amerikai futball csapata nem csak, hogy bejutott a HFL fináléjába, hanem a legjobb magyar csapatnak járó címet is bezsebelte, miután a döntő másik résztvevője az ukrán Kijev Capitals lesz. A Koronázók 16-13-ra verték fővárosiakat a First Fielden.

  2019.06.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak