Folyamatosak a Széphő Zrt. beruházásai is

Ütemezetten folynak a Széphő Zrt. beruházásai: dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester Szauter Ákossal, a Széphő Zrt. vezérigazgatójával járták be a vállalat jelenlegi és jövőbeli beruházásainak helyszíneit.
2020.05.11. 13:14 |

A Palotavárosban zajlik a távhővezeték-hálózat egy, sok lakást ellátó szakaszának megújítása: a Kelemen Béla úttal párhuzamosan, a gyógyszertár mellett egy lukadás miatt volt szükség a beavatkozásra: „Az itt kilyukadt 35 éves távhővezeték feltárásánál azt tapasztaltuk, hogy a lyuk mellett is a vezeték eléggé elhasználódott, vizes a szigetelése. Ezért hoztuk azt a döntést, hogy nemcsak azon a rövid területen cseréljük ki a vezetéket, hanem egy viszonylag hosszabb, mintegy 60 méteres szakaszon avatkozunk be. Kollégáim a technológiai szereléssel két héten belül végeznek, utána pedig alvállalkozóink veszik át a területet, hiszen komoly földmunkák, zöldterület-rendezés és térkövezés következik majd, amellyel azt gondolom, hogy júniusig végeznek is.” – fogalmazott Szauter Ákos.

Az eddigi, Király soron található központi telephely kitelepülése kapcsán – ahol a vízkezelés és vízgépészet technológiája található – folyik az építkezés a Bakony utcai telephelyen is. „A már elavultabb technológia helyett egy teljesen új, korszerű gépészet telepítése folyik a Bakony utcában. Amíg eddig a gáztalanítást gőzzel végeztük, most egy egyszerűbb, modernebb és gőzmentes kialakítást választottunk. Itt kerül majd előállításra az előkezelt, lágyított tápvíz mennyiség, amely ahhoz szükséges, hogy a rendszerben felmerülő fogyást pótolni tudjuk. Reményeink szerint ez a beruházás az idén ősszel elkészül és a következő fűtési szezont már üzembiztosan tudja megkezdeni.” – ismertette a beruházás részleteit a vezérigazgató.
A bejárás utolsó helyszínén egy Hadiárva utcai, önkormányzati tulajdonú ingatlant néztek meg, ahol egy jövőbeli beruházás valósulhat meg: „Ide, a Hadiárva utcába egy általunk negyedik hőtermelőnek hívott kazánházat szeretnénk létesíteni. A Király sor teljes kitelepítésével el kell osztanunk a kapacitásunkat a város több pontján, amely már meg is valósult a Bakony utcai, a Tóvárosi és a Szedreskerti telephelyeinken, de a biztonságos hőellátás érdekében szükséges 20-40 megawattnyi pluszkapacitást beépítenünk, amelyet az említett telephelyek már nem bírnak el.” 

Szauter Ákos elmondta, hogy az ingatlan több szempontból is ideális lenne a Széphő számára: az épületen jelentős változtatásokat nem kell majd eszközölni, a Király sor szomszédságában van, így beleillik abba az elképzelésbe, amely szerint decentralizált központokból, több irányból kapcsolják be a hőt a rendszerbe, valamint közel van a Széchenyi Szakközépiskola, illetve telekszomszédja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, akik potenciális fogyasztóvá válnának a távhő-szolgáltatásra kapcsoláshoz.

Gazdaság

 1. Az Év Honlapja lett a Sóstó Látogatóközpont weboldala

  A www.sostoszekesfehervar.hu oldallal pályázott a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett ’Az Év Honlapja 2020’ címre a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., és a legrangosabb hazai online marketingkommunikációs pályázat ítészeinek döntése alapján Turizmus kategóriában el is nyerte ezt a címet.

  2021.01.21.
 2. Nyolcvanéves múltra tekint vissza a Köfém

  Jubileumot ünnepel az Alcoa-Köfém jogutódja, a Howmet-Köfém Kft. Az egyes gyáregységeknek is kerek évfordulója van az idén. A nagy múltú cég a munkavállalóit és a lakosságot érintő programsorozattal készül ebben az évben.

  2021.01.21.
 3. Fehérvári turizmus 2020-ban - itt vannak az első adatok a koronavírus hatásairól

  Mintegy 73.793 vendégéjszakát regisztráltak Székesfehérvár kereskedelmi szálláshelyein 2020-ban. Mint a legtöbb magyar városban, úgy Fehérváron is erősen érződik a turizmusban a koronavírus hatása, a forgalom az előző évhez képest 47%-os volt.

  2021.01.19.
 4. Ifjúsági Tudományos Verseny - száz többletpont jár a dobogósoknak

  Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi a húsz év alatti fiataloknak szóló innovációs versenyt, az első fordulóra 140 projektötlet érkezett. A 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen legjobban szereplő fiatalok ösztöndíjban részesülnek, a dobogós helyezettek pedig 100 plusz pontot is kapnak a felsőoktatási felvételin.

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár