Folyamatosak a Széphő Zrt. beruházásai is

Ütemezetten folynak a Széphő Zrt. beruházásai: dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester Szauter Ákossal, a Széphő Zrt. vezérigazgatójával járták be a vállalat jelenlegi és jövőbeli beruházásainak helyszíneit.
2020.05.11. 13:14 |

A Palotavárosban zajlik a távhővezeték-hálózat egy, sok lakást ellátó szakaszának megújítása: a Kelemen Béla úttal párhuzamosan, a gyógyszertár mellett egy lukadás miatt volt szükség a beavatkozásra: „Az itt kilyukadt 35 éves távhővezeték feltárásánál azt tapasztaltuk, hogy a lyuk mellett is a vezeték eléggé elhasználódott, vizes a szigetelése. Ezért hoztuk azt a döntést, hogy nemcsak azon a rövid területen cseréljük ki a vezetéket, hanem egy viszonylag hosszabb, mintegy 60 méteres szakaszon avatkozunk be. Kollégáim a technológiai szereléssel két héten belül végeznek, utána pedig alvállalkozóink veszik át a területet, hiszen komoly földmunkák, zöldterület-rendezés és térkövezés következik majd, amellyel azt gondolom, hogy júniusig végeznek is.” – fogalmazott Szauter Ákos.

Az eddigi, Király soron található központi telephely kitelepülése kapcsán – ahol a vízkezelés és vízgépészet technológiája található – folyik az építkezés a Bakony utcai telephelyen is. „A már elavultabb technológia helyett egy teljesen új, korszerű gépészet telepítése folyik a Bakony utcában. Amíg eddig a gáztalanítást gőzzel végeztük, most egy egyszerűbb, modernebb és gőzmentes kialakítást választottunk. Itt kerül majd előállításra az előkezelt, lágyított tápvíz mennyiség, amely ahhoz szükséges, hogy a rendszerben felmerülő fogyást pótolni tudjuk. Reményeink szerint ez a beruházás az idén ősszel elkészül és a következő fűtési szezont már üzembiztosan tudja megkezdeni.” – ismertette a beruházás részleteit a vezérigazgató.
A bejárás utolsó helyszínén egy Hadiárva utcai, önkormányzati tulajdonú ingatlant néztek meg, ahol egy jövőbeli beruházás valósulhat meg: „Ide, a Hadiárva utcába egy általunk negyedik hőtermelőnek hívott kazánházat szeretnénk létesíteni. A Király sor teljes kitelepítésével el kell osztanunk a kapacitásunkat a város több pontján, amely már meg is valósult a Bakony utcai, a Tóvárosi és a Szedreskerti telephelyeinken, de a biztonságos hőellátás érdekében szükséges 20-40 megawattnyi pluszkapacitást beépítenünk, amelyet az említett telephelyek már nem bírnak el.” 

Szauter Ákos elmondta, hogy az ingatlan több szempontból is ideális lenne a Széphő számára: az épületen jelentős változtatásokat nem kell majd eszközölni, a Király sor szomszédságában van, így beleillik abba az elképzelésbe, amely szerint decentralizált központokból, több irányból kapcsolják be a hőt a rendszerbe, valamint közel van a Széchenyi Szakközépiskola, illetve telekszomszédja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, akik potenciális fogyasztóvá válnának a távhő-szolgáltatásra kapcsoláshoz.

Gazdaság

 1. Négy új üzemcsarnokkal bővült az Alba Ipari Zóna

  Újabb négy épülettel bővült az Alba Ipari Zóna, és további három beruházás kezdődött el az elmúlt időszakban – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet a Printer Service Kft. csarnokában tartottak. 

  2020.05.28.
 2. Online élő tanácsadást tart a bértámogatásról a kamara

  Június 3-án szerdán és június 9-én kedden 10 és 11 óra között online élő tanácsadást tart a bértámogatás igénybe vételéről a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

  2020.05.25.
 3. Mintegy 3800 fehérvári munkahelyet véd meg az állami bértámogatás a DENSO-nál

  Mintegy 3800 ember munkahelyének megőrzését segíti a székesfehérvári DENSO-nál a Kormány munkahelyvédelmi bértámogatási programja, az erről szóló okiratot pénteken Palkovics László innovációs és technológiai miniszter adta át. A miniszter ismertette a Gazdaságvédelmi Akcióterv eddigi eredményeit is, amelynek kiemelt célja a magyar emberek munkahelyeinek védelme és új munkahelyek teremtése.

  2020.05.22.
 4. Így változtak eddig Fehérvár ingatlanpiaci árai a koronavírus alatt

  A járvány az ingatlanpiacot is befolyásolja, ami alól hazánk egyetlen települése sem képez kivételt. Mivel még a koronavírus hatásai most jelennek meg az ingatlanpiacon, ezért egyelőre nagy változások nem mentek végbe. Székesfehérváron viszont az már most látszik, hogy az áremelkedés kezd mérséklődni, illetve a panellakásoknál már némi áresés is felfedezhető - irja az ingatlannet.hu legfrissebb jelentése.

  2020.05.21.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V