Foci, kosár,- kézilabda és jókedv az első Feketehegy-Szárazréti sporttáborban

Nyílt délután keretében mutatták be szerdán a közelmúltban megalakult megalakult Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület első, hagyományteremtő szándékú, több sportágat megismertető nyári táborát a városrész közösségi központjában. 
2018.07.04. 16:00 |

Műfüves pályákat telepítettek, illetőleg, a közösségi központ szabadtéri színpadát is átalakították a sportra alkalmas tereppé a Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület első sporttábora alkalmából. Szokták mondani, hogy >sportágválasztó<, mi inkább >sportágmegszerettetőnek< neveznénk.” - emelte ki Szigli István, önkormányzati képviselő, aki hozzátette: „a gyerekek jól érzik magukat, jó az ellátás, mondhatom mindezt a szülők visszaigazolásai alapján is.”

A labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, asztalitenisz, ökölvívás és gyerekjóga mellett mozifilmek és csocsóasztal is a gyerekek rendelkezésére állnak, valamint, sztárok is ellátogattak hozzánk a hét folyamán, így Mayer Szabina, kézilabdázó vagy Tiber László és Csucsánszky Zoltán, labdarúgók, de pénteken, a táborzáró napon várjuk a Fehérvár Enthroners amerikai focistáit is.” - emelte ki Rapali Zsolt, a Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület titkára, aki elmondta még, hogy hasonló tematikával még egy turnus sporttábor lesz, augusztus 13-17-ig, szeptembertől pedig indulnak a rendszeres foci, kosárlabda és kézilabda edzések.

Harminckilenc gyermekkel indult az első turnus, a visszajelzések alapján a gyerekek esténként fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva érkeznek haza.” - tette hozzá Csóra Renáta, a Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület elnöke.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak