Foci, kosár,- kézilabda és jókedv az első Feketehegy-Szárazréti sporttáborban

Nyílt délután keretében mutatták be szerdán a közelmúltban megalakult megalakult Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület első, hagyományteremtő szándékú, több sportágat megismertető nyári táborát a városrész közösségi központjában. 
2018.07.04. 16:00 |

Műfüves pályákat telepítettek, illetőleg, a közösségi központ szabadtéri színpadát is átalakították a sportra alkalmas tereppé a Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület első sporttábora alkalmából. Szokták mondani, hogy >sportágválasztó<, mi inkább >sportágmegszerettetőnek< neveznénk.” - emelte ki Szigli István, önkormányzati képviselő, aki hozzátette: „a gyerekek jól érzik magukat, jó az ellátás, mondhatom mindezt a szülők visszaigazolásai alapján is.”

A labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, asztalitenisz, ökölvívás és gyerekjóga mellett mozifilmek és csocsóasztal is a gyerekek rendelkezésére állnak, valamint, sztárok is ellátogattak hozzánk a hét folyamán, így Mayer Szabina, kézilabdázó vagy Tiber László és Csucsánszky Zoltán, labdarúgók, de pénteken, a táborzáró napon várjuk a Fehérvár Enthroners amerikai focistáit is.” - emelte ki Rapali Zsolt, a Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület titkára, aki elmondta még, hogy hasonló tematikával még egy turnus sporttábor lesz, augusztus 13-17-ig, szeptembertől pedig indulnak a rendszeres foci, kosárlabda és kézilabda edzések.

Harminckilenc gyermekkel indult az első turnus, a visszajelzések alapján a gyerekek esténként fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva érkeznek haza.” - tette hozzá Csóra Renáta, a Feketehegy-Szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület elnöke.

Sport

 1. Két érmet szereztek a fehérvári vívók a szolnoki Olimpici Nagydíjon

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözői közül Tóth Lázár és Csuta András állhatott fel a dobogóra a legnívósabb hazai korosztályos versenysorozatban. A téli szünet előtti utolsó megmérettetésen számos előkelő helyezést vívtak ki maguknak a fehérvári fiatalok.

  2018.12.11.
 2. Lénárt Péter a királykategória ezüstérmese és hőse lett az ökölvívó országos bajnokságon

  Lénárt Péter, a Varkocs György Box Club versenyzője a hétvégi országos bajnokság királykategóriájában (+91 kilogramm) a legnehezebb és a legnépesebb súlycsoportban indult. Első körben egy rutinos, előző évekből OB érmes, termetes versenyzőt sikerült legyőznie. Az elődöntőben egy volt ifi válogatott, kőbányai bunyóst vert magabiztosan. A döntőben az előző év bajnoka várt rá és a 2. menet közepén egy fejelés miatt Pétert az orvos nem engedte tovább küzdeni, így megosztott pontozással az ellenfele győzött. 

  2018.12.11.
 3. Nagy Angéla ezüst, Kiliti Tamás bronzérmet szerzett az ökölvívó országos bajnokságon

  Három versenyzővel kezdte meg a felkészülést a Videoton Box Club az idei felnőtt országos bajnokságra, közülük Nagy Kornél megsérült, így nem vállalhatta a megmérettetést. Kiliti Ferenc, vezetőedző tanítványai közül a hölgyek 57 kg-os súlycsoportjában Nagy Angéla első éves felnőttként ezüstérmet szerzett. Kiliti Tamás az 56 kilogrammosok között az elődöntőig menetelt, ott az EB 3. helyezett versenyzőtől parázs mérkőzésen kikapott, így bronzéremmel zárt.

  2018.12.11.
 4. Szabadkáról hoztak szép eredményeket a fiatal fehérvári falmászók

  Hétvégén volt Szabadkán a szerbiai bajnokság VIII. Boulder fordulója, melyen Székesfehérvárról Hegedüs-Krisó Dénes a Redrock színeiben D10 kategóriában, testvére Tóth-Krisó Míra a Rotpunkt színeiben D6 kategóriában mérték össze tudásukat a többi ügyes mászóval.

  2018.12.10.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak