Fergeteges farsang szombaton este az Alba Regia Vegyeskarral

Sokszínű műsorral készül fergeteges farsangi koncertjére az Alba Regia Vegyeskar. Balázs Árpád, Daróci Bárdos Tamás, Daniel Friderici, Orzio Vecchi kórusművei mellett Strauss, Verdi, Donizetti és Kacsóh operáiból is csendülnek fel dalok a meghívott vendégek, Baranyai Anett és Gulyás Bence énekművész előadásában.
2024.02.08. 12:38 |
Fergeteges farsang szombaton este az Alba Regia Vegyeskarral
A vidám télűző-tavaszváró koncert, amelynek február 10-én, szombaton 18 órától az ARSO Székház hangversenyterme ad otthont, meglepetéseket is tartogat a közönség számára.

A Baráti körben (Daniel Friderici) elhangzó Pohárköszöntő (Balázs Árpád), a Farsangi vigasságot (Daróci Bárdos Tamás) idéző Állatok rögtönzött ellenpontja (Adriano Banchieri) megalapozza az Alba Regia Vegyeskar február 10-i koncertjének jó hangulatát. Az együttes karnagya, Kneifel Imre egy nagyon vidám és sokszínű műsort állított össze, amely nem véletlenül kapta a Fergeteges farsang címet.

A vegyeskar előadásában a fent említett műveken túl felcsendül Tito Guizar: Cielito Lindo (Mexico), Lars Edlund: A lány a rétre ment, Joseph Haydn: - Évszakok -Tavasz kórus, Bedrich Smetana:- Az eladott menyasszony - Jöjj el kikelet és Orazio Vecchi: Rajta hát cimborák műve is. Az est vendégei, Baranyai Anett énekművész és Gulyás Bence énekművész előadásában Johann Strauss: A denevér - Rosalinda csárdás, Giuseppe Verdi: Az álarcosbál - Oscar belépője, Kacsóh Pongrác: János vitéz - Jancsi belépője és Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital - Adina és Nemorino duettje hallható majd. A kórust és a művészeket Vasvári Tamás zongoraművész kíséri, aki egy szóló produkcióval is meglepi a közönséget. Az estet Giuseppe Verdi: La Traviata - Brindisi Pezsgő áriája zárja a fellépők közös előadásában. A kórust és a művészeket Vasvári Tamás zongoraművész kíséri. 

A február 10-én, szombaton 18 órakor kezdődő koncertre a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Székházába, a Szabadságharcos utca 59. szám alatt.

Kultúra

 1. 10 éves a MusiColore

  A Szent István Művelődési Házban nagy Ívű koncerttel köszöntötte 10. születésnapját a MusiColore Énekegyüttes. Az együttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron, és az elmúlt évtizedben különböző zenei stílusok interpretálásával, önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tettek eleget itthon és szerte az országban, és határainkon túl is öregbítették a magyar kórusmuzsika hírnevét.

  2024.02.25.
 2. Versünnep elődöntő

  A XIV. Fehérvári Versünnep szombaton megtartott elődöntője során nagyon sok, szép teljesítmény tanúi lehettek a résztvevők, a program végére pedig kialakult az áprilisi döntő 12 résztvevőjének névsora is. A nap során nagyon sok, különböző témájú, hol vidám, hol borús lelkiállapotban született költeményt szólaltattak meg az ifjú versmondók. 

  2024.02.24.
 3. Magyar Széppróza Napja

  A Városháza dísztermében a Vörösmarty Társaság is megünnepelte a Magyar Széppróza Napját. Az ünnepi műsor keretében a hAnlgelika kamarakórust hallgathatták meg, majd a társaság tagjai tartottak széppróza felolvasást.

  2024.02.23.
 4. Sebő Ferenccel beszélgettek

  77. születésnapja alkalmából szervezett beszélgetést a Csoóri Sándor Társaság Sebő Ferenccel. Az eseményen a Kossuth-díjas énekes életéről és a táncházmozgalmak alakulásáról hallhattak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba látogatók egy zenés est keretében.

  2024.02.22.