Férfi kosárlabda Európa-kupa - Vereséggel zárta a csoportkört az Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár hat ponttal kikapott szerdán a bolgár Balkan Botevgrad otthonában a férfi kosárlabda Európa-kupa csoportkörének ötödik fordulójában, így nem jutott tovább.
BK Balkan Botevgrad (bolgár) - Arconic-Alba Fehérvár 85-79 (18-19, 19-24, 21-15, 27-21)
2023.11.15. 20:17 |
Férfi kosárlabda Európa-kupa - Vereséggel zárta a csoportkört az Alba Fehérvár

Az NB I-ben veretlenül éllovas székesfehérváriak a második negyedben el tudtak lépni a hazaiaktól és a mérkőzés felénél hat ponttal vezettek, de a harmadik és a negyedik szakaszban a bolgár csapat volt eredményesebb. A Botevgrad október 25-én 88-78-ra győzött vendégként.

Az Alba Fehérvár, amely a hatodik fordulóban már nem lép pályára, a lisszaboni Sportingtól előbb 83-79-re kikapott, majd hazai pályán hosszabbítás után 106-102-re verte portugál ellenfelét, így egy győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört.

Az A csoport menet közben négyről háromcsapatosra fogyatkozott, ugyanis az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt a Herzlija egyetlen meccset sem tudott lejátszani, és visszalépett az Európa-kupától. A csoportkörből az első helyezettek, valamint a tíz második közül a hat legjobb jut tovább a 16 közé.