Március 17-ig várják az alkotásokat a KEMPP gyermekrajzpályázatára

Fényesebb a láncnál a kard! mottóval hirdették meg idén a hadtörténelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajz-pályázatot. 8-16 év közötti tanulók, vagy ebből a korosztályból szerveződő diákcsoportok vehetnek részt. Az alkotásokat papírra vetve és online formában is várják 2023. március 17-ig.
2023.03.16. 06:45 |
Március 17-ig várják az alkotásokat a KEMPP gyermekrajzpályázatára

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a Nagyváradi Tanoda Egyesület közös pályázatával a 200 éve született Petőfi Sándor előtt tisztelegnek és megemlékeznek a honvédseregünk létrejöttének 175. évfordulójáról is.

Céljuk, hogy az alkotók a magyar hadtörténelem bármely időszakából, bármilyen – ismert vagy ismeretlen – katonát, hősies tetteket, jelentős eseményeket, fontos helyszíneket, vagy akár fegyvereket, zászlókat, egyenruhákat jelenítsenek meg.

A pályázatnak két kategóriája van. Az elsőben a hagyományos, papíralapú pályamunkákat kell postai úton beküldeni vagy személyesen leadni az alábbi helyszíneken, címeken: HTBK Székesfehérvári Szervezete; Székesfehérvár, Malom u. 2.; 8000

Asociatia Tanoda; 410001 ORADEA; str. Academiei Nr. 17. jud Bihor ROMANIA

A második kategóriában a résztvevők jó minőségű, digitális (jpg) képek formájában küldhetik el a munkáikat a rajzpályázat.htbk@gmail.com  címre.

Egy alkotó mindkét kategóriában részt vehet akár több pályamunkával is. A beküldési határidő 2023. március 17., a díjazottakat április 25-ig értesítik. Az eredményhirdetés Nagyváradon májusban, Székesfehérváron pedig június elején, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan lesz. A részletes pályázati kiírás a KEMPP honlapján olvasható.

Fehérvári színes

 1. Virágos Székesfehérvár

  Már tizenhárom éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak virágosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. 2023.április 3-án, hétfőn a regisztrációs időszakkal kezdődik az idei pályázat és egészen április 14-ig lehet online jelentkezni. Fontos változás, hogy május 15-től - sikeres jelentkezés és időpontfoglalás után - az Oázis kertészet előtti parkolóban lehet majd átvenni a növényeket.

  2023.03.31.
 2. Iskolanyitogató leendő elsősöknek

  Szülők és gyermekek egyaránt megismerkedhetnek a Hétvezér Általános Iskolával és a Vasvári Pál Általános Iskolával az intézmények nyílt napjain. A gyerekek tornatermi aktivitásokon, a szülők pedig tájékoztatókon vehetnek részt.

  2023.03.31.
 3. Szezonzáró a sítanpályán

  Első szezonjának végéhez ért az ApexSport Klub sítanpályája. Ez alkalomból az oktatók családi pikniket és síversenyt hirdettek, amire mindenkit szeretettel várnak.

  2023.03.31.
 4. Csajos est: Mozaikcsaládok

  A mozaikcsaládok működéséről, a családtagok egymás közötti kapcsolatairól, gondjairól és azok megoldási lehetőségeiről is szó lesz a Barátság mozi következő Csajos estjén: április 12-én, szerdán este hattól Bogár Zsuzsa tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta beszél a manapság egyre több felnőttet és gyermeket érintő témáról. Az előadást követően a Mások gyerekei című francia filmet tekinthetik meg az estre jegyet váltó nézők. Belépők már kaphatók ezen az oldalon.

  2023.03.30.