Felvásárolja az Arconic-ot az Apollo Funds - 5.2 milliárd dollárt fizet az új tulajdonos

Az Arconic Corporation bejelentése szerint végleges megállapodást kötöttek arról, hogy az Apollo Global Management, Inc. ("Apollo") által kezelt alapok egyik leányvállalata megvásárolja a vállalatot egy teljes mértékben készpénzes tranzakció keretében, mintegy 5,2 milliárd dollárért. A tranzakció magában foglalja az Irenic Capital Management ("Irenic") leányvállalatai által kezelt alapok kisebbségi befektetését is.
2023.05.16. 19:33 |
Felvásárolja az Arconic-ot az Apollo Funds - 5.2 milliárd dollárt fizet az új tulajdonos

A megállapodás értelmében az Arconic részvényesei részvényenként 30 dollárt kapnak készpénzben, ami körülbelül 36%-os prémiumot jelent a vállalat 2023. február 27-i, változatlan záró részvényárfolyamához képest.

A tranzakció lezárultával az Arconic részvényeit nem jegyzik többé a New Yorki-i tőzsdén, és az Arconic magánvállalattá válik. A fehérvári gyár életében ez gyakorlatilag most semmilyen változást nem jelent.

„Ez a tranzakció jelentős prémiumot jelent az Arconic részvényesei számára, és lehetővé teszi a vállalat számára, hogy elérje hosszútávú céljait. Örömünkre szolgál, hogy megállapodásra jutottunk az Apolloval.” – mondta Fritz Henderson, az Arconic Igazgatótanácsának elnöke. „Az Igazgatótanács a részvényesek számára nyújtott értékteremtési lehetőségek alapos és átgondolt áttekintése után döntött a tranzakció jóváhagyásáról.”

„Az elmúlt több mint három évben, mióta önálló vállalattá váltunk, megmutattuk az Arconic munkavállalóiban, valamint eszközeiben rejlő képességeket és lehetőségeket. Egyedülálló termékportfóliónk egy olyan iparágban, amely jelentős növekedési potenciállal rendelkezik az általunk kiszolgált piacokon, lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős értéket tudunk nyújtani ügyfeleink és a termékeink végfelhasználói számára. Ez a tranzakció a világ egyik vezető befektetési cégének támogatását biztosítja az Arconic számára, és lehetővé teszi számunkra, hogy hosszú távú stratégiai céljaink eléréséhez kihasználjuk az Apollo iparági szakértelmét és kapcsolatait. Alig várom, hogy az Apollo csapatával együtt lehetőségeket teremtsünk munkavállalóink számára, és értéket nyújtsunk ügyfeleinknek.” – mondta Tim Myers, az Arconic ügyvezető-igazgatója.

„Az Arconic tehetséges vezetői csapata és alkalmazottai számos kiemelkedő eszközt működtetnek, amelyek növekvő piacokat szolgálnak ki. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy jelentős tőkét fektessünk be a vállalatba annak érdekében, hogy biztosítsuk versenyképes pozícióját és világszínvonalú termékkínálatát, ezáltal tovább fejlődhessen az Arconic.” – mondta Gareth Turner, az Apollo Global Management partnere.

A stratégiai beruházások várhatóan a következőket foglalják magukban:

 1. Kulcsfontosságú gépközpontok korszerűsítése a vállalat egyedülálló gyártási képességeinek teljes körű kihasználása érdekében.
 2. Technológiai korszerűsítések, hogy a vállalat üzemei és folyamatirányításai a legkorszerűbb szabványoknak megfelelőek legyenek.
 3. Beruházások olyan projektekbe, amelyek tisztább környezetet biztosítanak azon közösségek számára, melyben a vállalat működik.

Turner hozzátette: „Mivel az alumínium továbbra is egyre nagyobb részesedést szerez a fenntartható, nagy teljesítményű anyagokat kereső piacokon, széleskörű felhasználásra, úgy gondoljuk, hogy a világ minden táján erős növekedési pálya áll előttünk. Alig várjuk, hogy erőforrásainkkal és ágazati tudásunkkal támogassuk az Arconic tapasztalt csapatát, és segítsük a vállalatot hosszútávú céljai elérésében.”

Itai Wallach, az Apollo partnere a következőket nyilatkozta: „Hatalmas tiszteletet érzünk az Arconic és az ott dolgozók iránt. Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az Arconic továbbra is rendíthetetlenül támogassa munkavállalóit világszerte, valamint, hogy a vállalat kötelezettségvállalásai továbbra is biztosítva legyenek – mind a munkavállalói elkötelezettség erős kultúrája, a kollektív tárgyalási folyamat tiszteletben tartása és védelme, valamint a vállalat nyugdíjprogramjai biztonságának megerősítésére való összpontosítás révén. Alig várjuk, hogy a vállalat partnerei legyünk a növekedés következő szakaszában.”

Jóváhagyás és ütemezés

A tranzakció lezárása 2023 második felében várható, a szokásos zárási feltételek függvényében, beleértve a vállalat részvényeseinek jóváhagyását és a hatósági engedélyek kézhezvételét.

Az eredeti, teljes nyilatkozat angol nyelven ITT érhető el.

Az Arconicról

Az Arconic Corporation (NYSE: ARNC) a világ egyik vezető alumíniumalapanyag előállító vállalata, amelynek központja Pittsburgh-ben, Pennsylvaniában található. Termékei között vékony és vastag alumínium lemezek és szalagok, illetve innovatív építészeti termékek találhatók, amelyek a teherszállításban, a repülőgépgyártásban, az építőiparban, a csomagolóiparban és egyéb iparágakban kerülnek felhasználásra. További információ: www.arconic.com.

Az Apolloról

Az Apollo egy nagy növekedési potenciállal rendelkező, globális alternatív eszközkezelő. Vagyonkezelési üzletágunkban arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek többlethozamot biztosítsunk a kockázat-nyereség spektrum minden pontján a befektetési besorolástól egészen a magántőke-befektetésig, három befektetési stratégiára összpontosítva: hozam, hibrid és részvény. A teljeskörűen integrált platformunk befektetési szakértelme több, mint három évtizede szolgálja ügyfeleink pénzügyi megtérülési igényeit, valamint innovatív tőkemegoldásokat biztosít a vállalkozások számára a növekedéshez. Az Athene nyugdíjszolgáltató üzletágunkon keresztül arra szakosodtunk, hogy segítsünk ügyfeleinket a pénzügyi biztonság elérésében azáltal, hogy nyugdíjelőtakarékossági termékeket kínálunk számukra, valamint megoldásokat kínálunk egyes intézmények számára. Türelmes, kreatív és hozzáértő befektetési megközelítésünk összehangolja ügyfeleinket, a vállalkozásokat, amelyekbe befektettünk, alkalmazottainkat és az általunk befolyásolt közösségeket a lehetőségek bővítése és a pozitív eredmények elérése érdekében. 2022. december 31-én az Apollo mintegy 548 milliárd dollárnyi vagyont kezelt. További információ: www.apollo.com.

Az Irenicről

Az Irenic Capital Management 2021-ben alakult. A cég a teljes tőkeszerkezeten keresztül fektet be egyedi, különleges helyzetű lehetőségekbe. További információ: www.irenicmgmt.com.

Gazdaság

 1. Válaszd a szakképzést!

  A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.

  2024.02.18.
 2. Stabilitás, biztonság és fejlődés

  Székesfehérvár Közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta a város 2024. évi költségvetését. A büdzsé stabil, biztonságos működéssel és városüzemeltetéssel, állami és helyi forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, jelentős önkormányzati intézményi béremelésekkel és komoly tartalékképzéssel számol adósságállomány és hitelfelvétel nélkül.

  2024.02.15.
 3. Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar online tájékoztatót szervez a Székesfehérváron 2024. szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztés mesterszak bemutatására február 8-án csütörtökön 17.00 óra kor, csatlakozni ezen a linken lehet. 

  2024.02.08.
 4. Hétfőig várják a kiállítók jelentkezését

  Második alkalommal szervez állásbörzét az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. Székesfehérváron. A március 12-i esemény célja: segítséget nyújtani a munkaadóknak, hogy megtalálják leendő munkavállalóikat. A szervezők várják azon cégek, vállalatok jelentkezését, akik szívesen találkoznak és bemutatják a tehetséges egyetemistáknak profiljukat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar kampuszán rendezett tavaszi eseményen. A jelentkezési és anyagleadási határidő: február 12. hétfő.

  2024.02.07.