Március 22-ig kitölthető még a kérdőív a székesfehérvári önkéntességről

Több civil szervezet kezdeményezése révén 2021-et az Önkéntesség Magyarországi Évének nyilvánították. Ebből az alkalomból a Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., együttműködve a Prosperis Alba Kutatóközponttal és a Kodolányi János Egyetemmel felmérést indított Székesfehérváron, melynek célja, hogy megismerje az emberek önkéntességgel kapcsolatos véleményét.
2021.03.03. 15:14 |

Az Önkéntesek Nemzetközi Éve és az Önkéntesség Európai éve után 11 civil szervezet kezdeményezésére 2021-et az Önkéntesség Magyarországi Évének nyilvánították. A kezdeményezéshez csatlakoztak további civil szervezetek, önkormányzatok, valamint vállalkozások is. Ennek az évnek bárki alkotója lehet, így az is, aki csak egy órát szeretne önkénteskedni, és az is, aki szervezetével nagy akciókba vonja be az önkénteseket, akár az egész települését vagy az országot. A lehetőségek egész évben nyitva állnak mindenki számára.

Székesfehérváron egyre népszerűbbé válik az önkéntesség, mindez a pandémia alatt is megfigyelhető volt, számtalan segítő ember tette könnyebbé mások életét a vírus okozta korlátozások idején. Az Önkéntesség Magyarországi Éve kapcsán vetődött fel az a kérdés, hogy ugyan országos szintű felmérés már történt az önkéntességgel kapcsolatban, de Székesfehérváron nincsenek adatok arról, hányan és miért végzik ezt a segítő tevékenységet. A Kaptár Országos Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft., együttműködve a Prosperis Alba Kutatóközponttal és a Kodolányi János Egyetemmel ezért online kutatást indított útjára. Az érdeklődők a www.onkenteskozpont.hu oldalon tölthetik ki a kérdőívet, ami alapján képet kaphatnak a szakemberek arról, ki, miért önkénteskedik, mi a motivációja, hol végzi ezt a segítő munkát, miben, hol lehetne fejleszteni, javítani az önkéntes munka rendszerén Székesfehérváron. 

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár