Felejthetetlen élmény a gyerekeknek – jótékonysági lovas napra várták a családokat

Szombaton lovas napra várta a gyerekeket a Royal Rose Lovarda és Alapítvány a Lövölde úti Mc Donald’s parkolójában. A jótékonysági programra – amellyel népszerűsíteni szeretnék a lovas sportot, az életérzést – rászoruló családokat hívtak meg a szervezők, hogy a gyerekeknek a lovaglással egy felejthetetlen napot szerezzenek.
2018.04.14. 11:18 |

Volt patkódobáló és lufifújó verseny, a lovakat meg lehetett simogatni és a gyermekek lovagolhattak is.

Öt velencei, öt pátkai és tíz székesfehérvári rászoruló családot hívtak meg a szervezők a szombati lovas napra, de mindenkit szeretettel vártak, hogy részt vegyen a jótékonysági programon. A rendezvénnyel életre hívásának legfontosabb célja az volt, hogy népszerűsítsék a lovas sportot, az életérzést, és erősítsék az állatokkal való kapcsolatot – elcsábítva a városi gyerekeket egy kis időre az internetes játékoktól, a számítógéptől.

A megnyitóra ellátogatott Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki köszöntötte a megjelent családokat és élményekben gazdag napot kívánt a gyerekeknek.

A résztvevők lovagolhattak, volt lufifújó és patkódobáló verseny, arcfestés, ezenkívül a kilátogatók találkozhattak Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázóval, Fekete László erőemelő világbajnokkal, valamint jelen volt Soós Attila, a Volán lovasszakág vezetője és a Magyar Lovas Sport Military szakág szövetségi kapitánya is.

Fehérvári színes

 1. Madarak fotókon és élőben – páratlan kiállítás nyílik a Budai úti könyvtárban

  Páratlan fotókiállítással várja a látogatókat a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára. A május 4-én, pénteken nyíló tárlaton Lendvai Balázs székesfehérvári természetfotós vadmadarakról készített fotóit láthatjuk, melyek természetes élőhelyükön örökítik meg a szépséges tollasokat.

  2018.04.27.
 2. Tavaszi zsongás - gyógynövénygyűjtő túra indul hétfőn Velencére

  Tavaszi zsongás – jövő hétfőn Velencére indul gyógynövénygyűjtő túra. A résztvevők Lencsés Rita szakértő vezetésével nemcsak a virágos galagonya hajtását, csalánt és pásztortáskát vihetnek haza, hanem hasznos ismeretekkel gazdagodhatnak a tárolást vagy a felhasználást illetően. A találkozó 9 órakor lesz a Bence-hegyi kilátó parkolójában.

  2018.04.27.
 3. Deák Péter fényképeinek kiállítása A Szabadművelődés Házában

  Május 3-án, csütörtökön 18 órakor lesz Deák Péter, fényképész kiállításának megnyitója A Szabadművelődés Házában. A tárlatot megnyitja Ujházi Péter, festőművész. Szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.04.27.
 4. Pénteken délután állítják a májusfát a Feketehegy-Szárazréten

  Április 27-én, pénteken májusfa állító ünnepség lesz a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A 14 órakor kezdődő eseményen a fa állítása mellett hagyományőrző műsor, gyermekműsor és kézműves játszóház is lesz.

  2018.04.26.
 1. Tanfolyamindító tavaszi kutyás fesztivál lesz szombaton

  Végérvényesen beköszöntött az igazi kutyás időszak, melyre a Szedres dűlőn található kutyaiskolában is nagyon készülnek. Április 28-án, szombaton tanfolyamindító kutyás fesztivál lesz, melyet sokféle program és kurzus követ Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő vezetésével.

  2018.04.25.
 2. Kíválóan szerepeltek a fehérvári diákok a Szakma Sztár Fesztiválon

  A XI. Szakma Sztár Fesztiválon több mint 43 szakmában idén közel 300 tanuló versengett a legjobbnak járó elismerésért. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és az Árpád Szakgimnázium hat diákja vett részt a döntőn, közülük öt tanuló is dobogón végzett.

  2018.04.25.
 3. Vad Balaton - magyar természetfilm a Barátság moziban

  Egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a vidéket. A kikapcsolódáson kívül vajon odafigyelünk-e környezetünkre? Az ottani élővilágra és a tó viselkedésére, a természeti jelenségekre? A Vad Balaton című 2018-as, 65 perces magyar természetfilm segít nekünk megérteni, hogyan zajlik a tó változatos élete. Rendezte Mosonyi Szabolcs, forgalmazó a Pannonia Entertainment.

  2018.04.25.
 4. Elfelejtett nép - Balázs Miklós makett kiállítása a Tolnai utcai Tagkönyvtárban

  Április 24-én, keddtől látogatható Balázs Miklós, grafikusművész makett kiállítása látható a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. A tárlat díjtalanul megtekinthető május 5-ig az intézmény nyitvatartási idejében, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.04.25.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek