Felejthetetlen élmény a gyerekeknek – jótékonysági lovas napra várták a családokat

Szombaton lovas napra várta a gyerekeket a Royal Rose Lovarda és Alapítvány a Lövölde úti Mc Donald’s parkolójában. A jótékonysági programra – amellyel népszerűsíteni szeretnék a lovas sportot, az életérzést – rászoruló családokat hívtak meg a szervezők, hogy a gyerekeknek a lovaglással egy felejthetetlen napot szerezzenek.
2018.04.14. 11:18 |

Volt patkódobáló és lufifújó verseny, a lovakat meg lehetett simogatni és a gyermekek lovagolhattak is.

Öt velencei, öt pátkai és tíz székesfehérvári rászoruló családot hívtak meg a szervezők a szombati lovas napra, de mindenkit szeretettel vártak, hogy részt vegyen a jótékonysági programon. A rendezvénnyel életre hívásának legfontosabb célja az volt, hogy népszerűsítsék a lovas sportot, az életérzést, és erősítsék az állatokkal való kapcsolatot – elcsábítva a városi gyerekeket egy kis időre az internetes játékoktól, a számítógéptől.

A megnyitóra ellátogatott Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is, aki köszöntötte a megjelent családokat és élményekben gazdag napot kívánt a gyerekeknek.

A résztvevők lovagolhattak, volt lufifújó és patkódobáló verseny, arcfestés, ezenkívül a kilátogatók találkozhattak Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázóval, Fekete László erőemelő világbajnokkal, valamint jelen volt Soós Attila, a Volán lovasszakág vezetője és a Magyar Lovas Sport Military szakág szövetségi kapitánya is.

Fehérvári színes

 1. Évadnyitó a Táncházban - kézműveskedés, népi gyermekjátszó és mulatság is lesz

  Szeptember 22-én, szombaton 17 órakor „ősz az idő, Szent Mihály-nap közeledik” címmel kézműves foglalkozás, 18 órától népi gyermekjátszó lesz a Táncházban. (Székesfehérvár, Malom utca 6.) 19:30-tól magyarpalatkai táncokat tanítanak, az évadnyitó estét táncházi mulatság zárja, muzsikál a Galiba zenekar. A belépődíj 500 forint, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

  2018.09.19.
 2. Koncertekkel és egészségügyi szűrésekkel is várja látogatóit a Tóvárosi Őszköszöntő

  Szeptember 21-én pénteken lesz a Tóvárosi Őszköszöntő Székesfehérváron, az Iskola téren. A programok 16 órakor kezdődnek, fellépnek a Tóvárosi Általános Iskola diákjai, a Pitypang zenekar, Vágó Zsuzsi és Keller János, a Free Spirit Dance, az Irigy Hónaljmirigy és DJ Kátay Dávid. A belépés díjtalan.

  2018.09.19.
 3. Előadás Európa nemzeti parkjairól és kerékpártúra természetbarátoknak

  Két, várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó programot szervez jövő héten a Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség. Szerdán előadás lesz Európa legszebb nemzeti parkjairól, míg szombaton kerékpáros túra indul a város körül.

  2018.09.19.
 4. Kutatók Éjszakája - Székesfehérváron hat helyszínen lesznek programok szeptember 28-án

  Idén is rengeteg ingyenes program várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján. Szeptember 28-án, pénteken országszerte mintegy kettőszáz helyszínen lesznek programok. Fehérváron a Grundfos, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Óbudai Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Terkán Lajos Csillagvizsgáló és a Progresszió Mérnöki Iroda is rendkívül érdekes programokkal készül.

  2018.09.19.
 1. Gyermekprogramokkal is készülnek - szombaton a Városház téren lesz a Civil Nap

  Harmincnál is több, különféle tevékenységeket folytató civil szervezet mutatkozik be a Székesfehérvári Civil Napon, szeptember 22-én, szombaton 9 és 16 óra között a Városház téren. A hagyományos őszi rendezvény kapcsolatteremtési és együttműködési lehetőséget biztosít a civil szervezetek számára, amelyek e napon bemutathatják tevékenységüket a fehérváriaknak.

  2018.09.18.
 2. A barokk Székesfehérvár egy építész szemével - Csutiné Schleer Erzsébet előadása

  Szeptember 24-én 18 órakor A barokk Székesfehérvár egy építész szemével címmel Csutiné Schleer Erzsébet tart előadást a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. Az előadó bemutatja azt a fejlődési folyamatot, amelynek eredményeképpen a barokk kialakult. Az előzmények megvilágítása után pedig sorra veszi a legjellegzetesebb épületeket, amelyek a régi Fehérvár sziluettjét alkották. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2018.09.18.
 3. Görög táncház és koncert lesz pénteken a Taverna Népzenei Együttessel

  Szeptember 21-én, pénteken görög táncház és koncert lesz A Szabadművelődés Házában. A 20 órakor kezdődő eseményen muzsikál a Taverna Görög Népzenei Együttes, táncot tanít Gábor Ferenc. A belépés díjtalan.

  2018.09.18.
 4. Közeli természet - csütörtökön nyitják meg Németh Tamás, fotográfus kiállítását

  Szeptember 20-án, csütörtökön 17 órakor lesz Németh Tamás, természetfotós Közeli temészet című kiállításának megnyitója a Köfém Művelődési Házban. A tárlatot megnyitja: Kiss László, fotográfus, közreműködik Fendrich Veronika. A kiállítás október 3-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében, hétköznapokon 8 és 17 óra között.

  2018.09.17.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek