Felavatták a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét

Hétfőn a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét avatták fel az Alba Ipari Parkban. A csarnok 5500 m2-es területén mintegy 250 főt foglalkoztatnak és nagyságrendileg 3,5 millió darab csomagot kezelnek évente. Az új logisztikai központból közel 100 postát látnak el direkt kiszolgálás keretén belül.
2021.06.07. 11:54 |

A Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzeméhez mintegy 500 ezer címhely és 500 település kiszolgálása tartozik

Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta logisztikai és üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az avatáson arról szólt, hogy a székesfehérvári logisztikai üzem kiemelkedően fontos infrastrukturális eleme a Magyar Posta logisztikájának: nagyságrendileg 3,5 millió darab csomagot kezel évente és mintegy 100 postát lát el direkt kiszolgálás keretén belül. Csúcsidőszakban naponta 20 ezer darab csomagküldeményt dolgoznak fel és kézbesítenek. Az új üzemben közel 500 ezer címhely és 500 település kiszolgálását végzik a dolgozók. A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az új logisztikai központban a korábbi terület mintegy háromszorosa áll rendelkezésre a feldolgozáshoz és egy logisztikai kapu helyett 19 kapu segíti az ott dolgozók munkáját. 

Két ütemben vették birtokba az új üzemet a postai dolgozók

Az új telephelyre két ütemben költözött az eredetileg a vasútállomás mellett működő üzem: 2020 novemberében a terület kétharmadát vették át és a csomagkiosztás a legnagyobb karácsonyi csúcs idején már itt történt. Második ütemben 2021 tavaszán a teljes, mint 5500 négyzetméteres területet birtokba vették a postai dolgozók, illetve a hozzá tartozó mintegy 11 000 négyzetméteres területet, amely a járművek közlekedésére, parkolására szolgál.

Az üzemben egybefüggő, átlátható logisztikai tér jött létre a XXI. századi követelményeknek megfelelően

dr. Juhász Edit, a Nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztérium államtitkára elmondta, hogy a Kormány kiemelten fontosnak tartja a postai szolgáltatások korszerűsítését, innovatív megújítását. Hozzátette, hogy a posta modernizációs projektjei közül is kiemlekedik a csomaglogisztikai megújító projekt, amelynek céljai között a a modern kézbesítési rendszer kialakítása illetve a logisztikai képességek megújítása is szerepel. "A pandémia alaposan felgyorsította az e-kereskedelem fejlődését, folyamatosan dőlnek meg a csomagkézbesítési rekordok. A növekvő igények kiszolgálását nagyban segítette, hogy Székesfehérváron 2020 végén az épület felét, majd 2021 tavaszán a teljes egészét birtokba vették a Magyar Posta dolgozói. A székesfehérvári depo megnyitásával az ország egyik legforgalmasabb csomaglogisztikai feldolgozóját helyezzük üzembe, modern munkakörülményeket teremtve az itt dolgozó mintegy 250 munkavállalónak" - fogalmazott az államtitkár.

A növekedés, előrelépés és fejlődés szimbóluma az új üzem

Lehrner Zsolt alpolgármester Székesfehérvár Önkormányzata nevében gratulált az új logisztikai központ átadásához: "Azért is jelentős a Magyar Posta egyik legnagyobb forgalmú, 5500 m2-es és 250 főt foglalkoztató üzemének létrehozása, mert a növekedést, előrelépést, fejlődést szimbolizálja a megváltozott munkakörülmények között az egyik legerősebb gazdasági potenciállal rendelkező városban. Tovább erősíti a város logisztikai szerepét az, hogy az egyik legnagyobb és legtöbb alkalmazottat foglalkoztató állami vállalat hozott létre új üzemet" - emelte ki az alpolgármester, aki arról is szólt, hogy bár a járvány idején életünk jelentős része az online világba költözött mégsem helyettesíthetjük magát az EMBERT: "Az életünk alapvető fenntartásához nélkülözhetetlen a hozzáértő humánerőforrás biztosítása, az intézményeink, cégeink, vállalataink működése. Egészen egyszerűnek vélt, hétköznapi dolgokhoz, például egy postai küldemény feladásához, célba juttatásához, vagy átvételéhez hús-vér emberekre, egymásra épülő munkafolyamatok pontos végrehajtására, és megújult, modern munkakörülményekre van szükség. Meggyőződésem, hogy nem is vagyunk teljesen tisztában azzal, csak elgondolni tudjuk, milyen óriási mértékű tervezés, szervezés, logisztikázás áll a Magyar Posta működésének a hátterében! Éppen ezért szükséges megköszönnünk, hogy vállalatuk dolgozói az elmúlt időszakban is teljesítették a feladataikat!

Gazdaság

 1. Távhőszolgáltatási kisokost készített a SZÉPHŐ Zrt. - heteken belül megérkezik a távhős otthonokba

  A cél, hogy a távhőszolgáltatási kisokos segítse a zökkenőmentes ügyintézést a SZÉPHŐ Zrt. ügyfeleinek. A következő napokban a kiadvány egy példányát minden, a távhőszolgáltatást igénybe vevő ügyfél megtalálja a postaládájában. 

  2021.06.14.
 2. Június 15-től indul a nyári diákmunka program

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.10.
 3. 80 év titka az alumíniumiparban - a Múzeumok Éjszakájáig tekinthető meg a Köfém emlékkiállítása

  A Köfém Hengermű-Öntöde első üzemét 1941-ben alapították és idén ünnepli 80 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból áprilisban egy egész éves, Székesfehérvár polgárait is bevonó programsorozat részeként nyílt kiállítás a vállalat volt és jelenlegi dolgozói által felajánlott emléktárgyakból és az Arany János Iskola diákjainak az évfordulóra készült alkotásaiból.

  2021.06.09.
 4. Genius Loci díjat nyert a székesfehérvári Howmet-Köfém

  A tehetséggondozásért ismerték el a Howmet-Köfém Kft-t. A vállalat Genius Loci Díjat kapott a Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért regionális kategóriájában azért a tevékenységért, amivel a digitális készségek fejlesztését, a mérnöki szakmák népszerűsítését segítik.

  2021.06.08.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4