Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest Technologies Zrt.

A száz százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. 2017 óta fejleszt és gyárt összecsukható konténereket. A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek.
2021.08.26. 16:50 |

A hazai és a nemzetközi piacon is jelen van, és zömében exportra gyárt a Continest Technologies Zrt. A Rob van den Berg holland fejlesztő mérnöktől megvásárolt, majd saját maguk által továbbfejlesztett licensz alapján összecsukható konténereket fejleszt a cég, amely alig öt éve kezdte meg működését, de máris óriási nemzetközi ismertséggel rendelkeznek.

A vállalat fejlődését Tegzes Dániel stratégiai igazgató ismertette azon a csütörtöki ünnepségen, amellyel székesfehérvári gyárukat avatták családjuk, kollégáik és üzleti partnereik jelenlétében. Mint mondta: mindennél jobban bíznak a közösség erejében, az emberek többségének tisztességében. Úgy szeretnének egy hazánkban, Európában és szerte a világon ismert, sikeres magyar céget építeni, hogy tisztességgel dolgoznak egy jóhiszemű, összetartó közösséggel.

A székesfehérvári gyártóüzem a cég 680 millió forintos beruházásával valósult meg, amellyel 40 új munkahelyet teremtettek, és évente 2200 konténert tudnak legyártani.

Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője arról szólt, milyen jó, ha nagyszerű dolgok időben és térben szerencsésen összetalálkoznak. „Az első találkozásban résztvevő szereplő maga cég, amely egy hihetetlen fejlődésen ment keresztül ilyen rövid idő alatt, és egy nagyszerű terméket állít elő. A másik nagyszerű dolog a Külgazdasági és Külügyminisztérium, amely ezt az ötletet támogatta, támogatja és reményeim szerint a jövőben is támogatni fogja. A harmadik – talán nekem legfontosabb szereplő – pedig az én városom, Székesfehérvár, amely a gazdaság, a technológia és az innováció erőközpontjaként Magyarországon helyszínt ad ennek a nagyszerű vállalkozásnak.”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az elmúlt másfél év kihívásairól – annak egészségügyi és gazdasági vetületeiről – és az azokra adott sikeres hazai válaszokról beszélt. „Óriási beruházási rekord született tavaly Magyarországon. Akkor, amikor a híradások szinte nem szóltak másról a világban, mint gyárbezárásokról, csődökről.” Kiemelte, hogy ez egy új világgazdasági korszak kezdete is, amelyben átalakultak az iparágak, új termékek iránt jött létre kereslet. „A Continest konténereinek felhasználása egyre növekszik az egészségügyi és a védelmi iparban, illetve a rendezvényeken. (…) A hazai fejlesztésű konténerek ideiglenes szállásként, irodaként, elsősegélynyújtás céljából, őrhelyként vagy raktárként egyaránt hasznosíthatók. A koronavírus-járvány első hulláma idején Budapesten mindössze 3 óra alatt telepítették és helyezték üzembe az első, ilyen technológián alapuló mintavételi pontot.” A miniszter kijelentette, hogy a beruházás újabb lépés annak irányába, hogy a magyar gazdasági növekedés év végére elérje az 5,5 százalékot.

Kis-Márton Vidor vezérigazgató azt az óriási utat emelte ki, amelyet földrajzi és technológiai értelemben is bejártak az elmúlt néhány év alatt, gigászinak nevezve fejlődésüket. Megtapasztalták, hogyan nőtt meg a kereslet innovatív termékük iránt. A saját üzemmel pedig még kedvezőbb körülmények és költségek jelennek majd meg a gyártási folyamatokban. Mint elhangzott: árbevételük 2020-ban több mint 820 millió forint volt, és összesen négy kontinensen vannak jelen konténerflottájukkal.

A Continest számos országgal és nemzetközi szervezettel van együttműködésben. Gyártanak NATO-megrendelésre, szállítanak Izraelbe, és ők biztosítják a WHO ugandai missziójának otthonul szolgáló konténereket is.

A gyáravató keretében együttműködési megállapodást írt alá a Continest vezérigazgatója Andy Moss-sal, a Cube International Ltd. ügyvezető elnökével. Szombaton pedig a Kecskeméti Repülőnapon adják át legújabb, a Magyar Honvédséggel közösen fejlesztett összecsukható konténerüket.

A gyáravatón ott volt Izrael magyarországi nagykövete és hazánk Izraelbe delegált nagykövete, Törő Gábor és Tessely Zoltán országgyűlési képviselők, valamint a vállalat üzleti partnerei is. Székesfehérvár Önkormányzatát Róth Péter alpolgármester képviselte.

Gazdaság

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői

  Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.

  2021.09.07.
 2. Aston Martin, Ferrari és Alfa Romeo motorháztetők is készülnek Fehérváron

  Manufakturális jellegű karosszériagyártás Fehérváron. Sajtónyilvános gyárlátogatáson mutatta be tevékenyégét a prémium autómárkák számára karosszériaelemeket gyártó olasz CarboPress Kft. A Déli Ipari Parkban működő vállalat jelenleg 75 főt foglalkoztat, de a következő három évre jelentős bővülést terveznek.

  2021.09.06.
 3. Mindent egy helyről az iskolakezdéshez a BONMART HOME-ból

  Már mindenhol nyárbúcsúztató rendezvényekről olvasni és már a nap sugarai is máshogy érik arcunkat, mindez a közeledő tanévkezdést jelzik. A 2021.augusztus 2-án Székesfehérváron megnyitott BONMART HOME üzlet abban igyekszik segíteni a fehérvári és környéki lakosokat, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódóan szinte mindent be tudjanak egy helyen szerezni.

  2021.08.27.
 4. Felavatta székesfehérvári gyárát a Continest Technologies Zrt.

  A száz százalékban magyar tulajdonú Continest Technologies Zrt. 2017 óta fejleszt és gyárt összecsukható konténereket. A 46 főt foglalkoztató vállalat csütörtökön avatta most megépült székesfehérvári gyárát, ahol a résztvevők meg is nézhették a katonai, egészségügyi és sport célokra is jól használható konténereket. A beruházás 680 millió forintból valósult meg, és 40 új munkahelyet teremtettek.

  2021.08.26.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár