Fejlődésnek indulnak a MÁV Előre SC vívó és kézilabda szakosztályai

Újabb együttműködések biztosítják a MÁV Előre SC sikeres szakmai tevékenységét. Ezúttal két szakosztályunk fűzi szorosabbra együttműködését a továbbiakban két szintén székesfehérvári sportegyesülettel.
2022.08.10. 09:08 |
Fejlődésnek indulnak a MÁV Előre SC vívó és kézilabda szakosztályai

Idén már hírt adtunk róla, hogy a MÁV Előre SC újabb szakosztályokkal bővült, köztük a magyar sikersportágnak számító vívással. A munka elindult, és most egy következő szintre lépett: együttműködési megállapodás született a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesülettel azzal a céllal, hogy a MÁV Előrén belül ténylegesen beinduljon a sportág működése, hosszú távon pedig az SZVSZSE verseny tevékenysége is átkerüljön a MÁV-hoz.

„Nagyon örülünk a megállapodásnak, értékeljük dr. Tálos Péter elnök úr munkáját, és bízunk benne, hogy a vívó szakosztály is profitálhat belőle. Legfőbb motivációnk az volt az együttműködés létrejötte kapcsán, hogy kinőttük az eddigi helyünket az egyébként örömteli nagy taglétszám miatt. A MÁV Előrén belül lehetőségünk nyílhat egy nagyobb befogadóképességű létesítménybe költözni. Ez számunkra kiemelten fontos lenne a szakmai munkánk folyamatosan fejlődése érdekében.” – nyilatkozta Jankyné Kővári Csilla, az SZVSZSE elnöke.

A fentihez hasonló együttműködés köttetett a MÁV Előre SC és a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület között is, ugyancsak azzal a céllal, hogy a MÁV keretein belül fejlődésnek induljon a kézilabda sportág, mind szabadidős, mind versenysport terén.

„Egy olyan klubhoz szerettünk volna csatlakozni, aminek neve van és a szülőknek is el tudom mondani, hogy egy sikeres egyesület részesei tudnak lenni, amihez nem kell elutazni egy másik városba. Ezt a lehetőséget nagyon köszönjük! Szeretnénk, ha Fehérváron eredményes férfi kézilabda lenne. Reméljük, hogy a MÁV Előre égisze alatt ez megvalósulhat. Mi utánpótlás-nevelésből szeretnénk elérni a céljainkat. Elsősorban nem az vezérel minket, hogy minél magasabb szintű csapatunk legyen, hanem inkább az, hogy minél több fiatalnak tudjunk játéklehetőséget biztosítani. Egy U20-as csapattal NB II-es szinten elégedett lennék.” – nyilatkozta Molnár Csaba, a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület elnöke.

A MÁV Előre SC célja, hogy a kiemelt röplabdázás mellett egyre több minőségi sportág képviseltesse magát Székesfehérvár legrégebbi sportegyesületében, minél változatosabb sportolási repertoárt felvonultatva a város és környéken élőknek.

„Folyamatosan a minőségi munkára törekszünk és e két egyesületnél azt látjuk, hogy az ő esetükben is minden adott ehhez. Szenvedélyesen, magas színvonalon végzik a feladatukat. Bízunk benne, hogy hosszú távú, kölcsönösen sikeres együttműködés valósul meg a mostani megállapodások gyümölcseként.” – nyilatkozta Szabó György, a MÁV Előre SC ügyvezetője.