Fejér Termék 2024 - február 29-ig várja a pályázatokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat

A Fejér Vármegyei Önkormányzat idén is meghirdette a Fejér Termék pályázatot. A pályázat során a megyében előállított minőségi, kézműves termékek és élelmiszerek készítőinek munkáját, termékeit díjazzák. A jelöléseket február 29-ig várják.
2024.02.20. 07:56 |
Fejér Termék 2024 - február 29-ig várja a pályázatokat a Fejér Vármegyei Önkormányzat

A Fejér Termék minősítés célja, hogy felhívja a figyelmet a megyében előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, ezzel is hangsúlyozva a Fejér Termék Program három pillérét: a hagyományt, az értéket, valamint a minőséget.

Alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak a hagyományos módszerek és technológiák alkalmazására.

A Fejér Termék elismerést azok kaphatják meg, akik igazoltan Fejér megye közigazgatási területén termelt vagy gyűjtött alapanyagokból készült termékeket állítanak elő. A pályázatot idén két kategóriában – feldolgozott élelmiszer termék, valamint kézműves ipari termék – kategóriában nyújthatják be a jelentkezők.

A pályázati felhívás adatlapja, valamint a pályázható termékek köre megtalálható a Fejér Vármegyei Önkormányzat honlapján. A pályázat benyújtási határideje 2024. február 29.