Fehérváron kezdte meg a felkészülést az Eb-re a Magyar Női Kosárlabda válogatott

Székesfehérváron, az MKOSZ edzőcsarnokában kezdte meg a felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra a Magyar Női Kosárlabda válogatott. Raksányi Krisztina csapatkapitány elmondta, hogy vasárnap óta készülnek Fehérváron és a csapat jól viseli eddig a fizikai megterhelést, jó kedéllyel dolgoznak a játékosok. Yvonne Turner, a Sopron klasszisa később csatlakozik a kerethez.
2019.05.15. 12:11 |

Székely Norbert szövetségi kapitány elmondta, hogy egységes, összetartó közösséget alkot a válogatott, ami jó alapot teremt az eredményes játékhoz.

A szövetségi kapitány beszámolt arról is, hogy számos edzőmérkőzésen lép pályára a csapat a felkészülési időszakban, többek között Spanyolországban vesznek részt egy tornán, ahol a leendő csoportellenfelek közül megmérkőznek a török válogatottal is. Csehországban a bosnyák és a cseh válogatott, majd a fehérorosz válogatott lesz az ellenfél az Eb előtt. Június második felében csatlakozik a válogatott kerethez Yvonne Turner, a Sopron klasszisa, akinek a beépítésére 10-12 nap áll rendelkezésre. Székely Norbert szövetségi kapitány kiemelte, hogy Turner nagy erőssége lehet a válogatottnak nemcsak technikai kvalitásai, hanem emberi minősége miatt is.

A magyar női kosárlabda-válogatott június 27-én Szlovénia ellen kezdi meg európa bajnoki szereplését, majd Olaszország és Törökország legjobbjaival is összecsapnak, hogy bejussanak a legjobb 12 közé.

Raksányi Krisztina csapatkapitány arról számolt be, hogy vasárnap kezdték el a felkészülést az MKOSZ fehérvári csarnokában, öt edzésük volt zsinórban, mindegyiken a kemény, kontaktusos játék dominált. "A csapat jól viseli eddig a megterhelést, jó kedéllyel dolgoznak a játékosok. A szakmai stáb is jól felkészült az EB-ig tartó 6 hetes időszakra, így jó reményekkel vágunk neki a megmérettetésnek." - tette hozzá. 

Cser-Palkovics András polgármester, az MKOSZ elnökségi tagja gratulált Szalay Ferencnek, az MKOSZ elnökének újraválasztásához, kiemelve, hogy látványos építkezés zajlott az elmúlt években, aminek az eredményei kezdenek látszani.

Hozzátette, hogy az MKOSZ edzőcsarnoka is egy építkezés ereménye, ennek köszönhetően hagyománnyá vált, hogy a női kosárlabda válogatott Székesfehérváron kezdi meg a felkészülését, számos korosztályos válogatotthoz hasonlóan. "Számunkra mindez fontos visszaigazolása annak, hogy a sportban mekkora erő van és milyen értékeket lehet felvonultatni." - tette hozzá a polgármester, aki arról is szólt, hogy a város szeretne minél több segítséget megadni a csapatnak ahhoz, hogy nyugodt körülmények között tudjon készülni az EB-re.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke arról szólt, hogy mind a válogatott, mind a magyar klubok eredményei azt mutatják, hogy jó úton halad a kosárlabda női szakága. 

Hozzátette, hogy nagyon jó a magyar utánpótlás csapatok megítélése Európában, közvetlenül a franciák után vagyunk, holtversenyben a spanyolokkal. "Ebből következik, hogyha megnézik a felnőtt válogatott névsorát, akkor sok fiatal hölgy nevével találkozhatunk, beindult egy olyan fiatalítási folyamat, ami hosszú évekre meghatározhatja a válogatott eredményességét." - fogalmazott  Szalay Ferenc, aki szólt Gereben Líviáról is, aki sajnálatos betegsége miatt nem lehet a 18-as keretben.  

A csapat felkészülését a volt kiváló center, Ivkovicné Béres Tímea is segíti, aki elmondta, hogy a csapat tagjai büszkén viselik majd a címeres mezt az Eb-n, ahol nem csak Magyarországért, hanem társukért, Gereben Líviáért is küzdenek.

A sajtótájékoztatón részt vett Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkára is, aki szerint beértek azok a játékosok, akiket Székely Norbert épített be a válogatottba és ezt bizonyítani fogják majd az Eb-n is. 

A magyar női kosárlabda válogatott bő kerete:

Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata), Studer Ágnes (KSC Szekszárd), Pusztai Petra (ZTE NKK), Raksányi Krisztina (CMB CARGO UNI Győr), Turner Yvonne (Sopron Basket), Lelik Réka (NKE-FCSM Csata), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Simon Zsófia (PEAC-Pécs), Dubei Debóra (Sopron Basket), Varga Zsófia (CMB CARGO UNI Győr), Török Ágnes (CMB CARGO UNI Győr), Zele Dorina (Aluinvent DVTK), Bálint Réka (KSC Szekszárd), Kiss Virág (KSC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horti Dóra (ZTE NKK), Barnai Judit (NKE-FCSM Csata)

Sport

 1. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 2. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 3. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.
 4. Bejelentették Ivan Petrjak Fehérvárra szerződését

  Hivatalossá vált, amiről már hetekkel ezelőtt beszéltek: a MOL Vidi bejelentette, hogy leigazolta az ukrán Ivan Petrjakot. A szélső legutóbb kölcsönben a Ferencvárosban játszott, a Vidi a Sahtar Donyecktől vásárolta meg végleg a játékjogát.

  2019.05.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak