Fehérvári testnevelő tanárok tanévindító értekezletét tartották

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolában rendezték meg a Székesfehérváron oktató testnevelők 2017/2018-as tanévindító értekezletét. A résztvevők tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről valamint megtörtént a 2017/2018. tanévi városi diákolimpia versenyeinek megbeszélése és a versenynaptár összeállítása is.
2017.09.07. 17:10 |
Mészáros Attila a város nevében köszöntött valamennyi megjelent pedagógust és megköszönte a tavalyi tanévben végzett munkájukat. Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzatnak, noha nincs jogi viszonya az intézményekkel, mégis sok ponton kapcsolódik az iskolákkal és a kollégákkal is. „Ebben a tanévben is együtt fogunk dolgozni, - mindamellett, hogy Magony Tamás, a sportiroda munkatársa részt vesz a versenyek szervezésében és koordinálásában, - igyekszünk minden anyagi segítséget is megadni, ahhoz, hogy a különféle sportesemények megvalósulhassanak.” – mint mondta. „A testnevelők munkája nem csak abból áll, hogy reggel 8 órától délutánig a tornateremben vagy az udvaron órákat tartanak, hanem a gyerekek felkészítésében, versenyeztetésében, a versenyek megszervezésében óriási munkájuk van benne, s ezt a város közössége nevében szeretném megköszönni.” – folytatta Mészáros Attila, majd hozzátette, hogy a város, jövő évi költségvetéséből 15 millió forintot biztosít a versenyekre illetőleg a testnevelő tanárok elismerésére. Elhangzott még, hogy bár az idei tanévben tornaterem felújítás nem lesz, viszont egy újat építenek, hiszen a Széna téri Általános Iskola az idei évben egy új tornateremmel gazdagodik, illetve Vörösmarty Általános Iskola egy új pályával. Székesfehérvár életében tehát nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata kiemelten támogatja évek óta a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Közélet

 1. Testnevelő tanárok és kilencedikesek tanulták az újraélesztést az I. Istvánban

  Az újraélesztés technikáját sajátíthatták el kedden délután a kilencedikesek és a város testnevelő tanárai az I. István Szakgimnáziumban, ahol a "TEVAgy a Hős!" program keretében Klupács Péter mentő-technikus tanította a diákokhoz saját nyelvükön szólva az újraélesztést és beszélt arról a bátorságról, ami ahhoz kell, hogy földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. 

  2017.09.25.
 2. Jó tanuló, jó sportoló - október 20-ig lehet pályázni

  A Fejér Megyei Diáksport Egyesület idén is meghirdeti a Fejér megye jó tanuló, jó sportoló versenyt. A pályázatot kizárólag postai úton, október 20-ig történő beérkezéssel fogadja el az egyesület a 8000 Székesfehérvár, Petőfi utca 5. II. emelet címen. A pályázathoz szükséges valamennyi dokumentum az egyesület internetes oldaláról tölthető le.

  2017.09.25.
 3. Spanyolországba utaznak gyakorlatra az Arany János Szakiskola diákjai

  Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI diákjai ismét elindulnak Spanyolországba az Erasmus+ Program keretében, hogy szakmai tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodjanak. A három virágkötő - Kónya Anna, Csík Laura és Tóth Xénia - három hetet tölt majd Granada tartomány Motril nevű városában.

  2017.09.25.
 4. Perifériás érbetegség szűrés lesz szombaton Fehérváron

  Ismét lesz perifériás érbetegség szűrés Székesfehérváron. Az ingyenes vizsgálatokat szeptember 30-án, szombaton tartják A Szabadművelődés Házában. Elsősorban az 55-70 év közöttiek részvételét várják előzetes bejelentkezés alapján. Ismét lehetőség lesz a vércukorszint, a koleszterinszint és a testtömeg-index mérésére, várható továbbá kockázatbecslés és boka-kar index számítás.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Webkamera


Fényfestés

360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek