Fehérvári testnevelő tanárok tanévindító értekezletét tartották

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolában rendezték meg a Székesfehérváron oktató testnevelők 2017/2018-as tanévindító értekezletét. A résztvevők tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről valamint megtörtént a 2017/2018. tanévi városi diákolimpia versenyeinek megbeszélése és a versenynaptár összeállítása is.
2017.09.07. 17:10 |
Mészáros Attila a város nevében köszöntött valamennyi megjelent pedagógust és megköszönte a tavalyi tanévben végzett munkájukat. Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzatnak, noha nincs jogi viszonya az intézményekkel, mégis sok ponton kapcsolódik az iskolákkal és a kollégákkal is. „Ebben a tanévben is együtt fogunk dolgozni, - mindamellett, hogy Magony Tamás, a sportiroda munkatársa részt vesz a versenyek szervezésében és koordinálásában, - igyekszünk minden anyagi segítséget is megadni, ahhoz, hogy a különféle sportesemények megvalósulhassanak.” – mint mondta. „A testnevelők munkája nem csak abból áll, hogy reggel 8 órától délutánig a tornateremben vagy az udvaron órákat tartanak, hanem a gyerekek felkészítésében, versenyeztetésében, a versenyek megszervezésében óriási munkájuk van benne, s ezt a város közössége nevében szeretném megköszönni.” – folytatta Mészáros Attila, majd hozzátette, hogy a város, jövő évi költségvetéséből 15 millió forintot biztosít a versenyekre illetőleg a testnevelő tanárok elismerésére. Elhangzott még, hogy bár az idei tanévben tornaterem felújítás nem lesz, viszont egy újat építenek, hiszen a Széna téri Általános Iskola az idei évben egy új tornateremmel gazdagodik, illetve Vörösmarty Általános Iskola egy új pályával. Székesfehérvár életében tehát nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata kiemelten támogatja évek óta a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Közélet

 1. Húszéves testvérvárosi kapcsolatát ünnepli idén Székesfehérvár és Cento

  Székesfehérvári küldöttség látogatott olasz testvérvárosunkba, Centoba. A hétvégi találkozás során a két város húsz éve fennálló testvérvárosi kapcsolata alkalmából szerveztek ünnepséget. A Kormányzó Palotában tartott ceremónia keretében egy Székesfehérvárt bemutató tablókiállítás is megnyílt, mely a koronázóváros legfontosabb értékeit mutatja be a centoi közösségnek.

  2018.06.25.
 2. Polgármesteri látogatás Pozsonyban, a Koronázási Játékokon

  Június 24-én, vasárnap dr. Cser-Palkovics András polgármester Pozsonyban, a szintén történelmi koronázóvárosba látogatott. A Székesfehérvári Királyi Napok rendezvényhez hasonló ünnepségen városunkat háromszoros „vivát!” kiáltással üdvözölték a pozsonyiak.

  2018.06.25.
 3. Guseo András professzor volt a cukorbetegek egyesületének vendége

  Az elhízás okozta megbetegedésekről és a megelőzésről tartott előadást a Fejér megyei Cukorbetegek Egyesületének szervezésében a Civil Központban Guseo András professzor. A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete gyakran szervez előadásokat, hogy felhívja a tagok, meghívottak figyelmét a veszélyekre.

  2018.06.25.
 4. Brückner Ákos Előd atya 85 éves - a ciszter templomban adtak hálát szolgálatáért

  Brückner Ákos Előd, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja 1933. június 24-én született Budapesten. Győri spirituális majd a Budai Rendház főnöke, 2011-től a Székesfehérvári Ciszterci Nagyboldogasszony templom plébánosa és a Ciszterci Szent István Gimnázium spirituális vezetője. Vasárnap, 85. születésnapján Előd atyát Bérczi L. Bernát O.Cist., a Zirci Apátság kormányzóperjele, a képviselő-testület, valamint a plébániai közösségek tagjai, cserkészek, hívek, barátok köszöntötték.

  2018.06.24.

Múzeumok éjszakája

Királyi Napok

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek