Fehérvári testnevelő tanárok tanévindító értekezletét tartották

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolában rendezték meg a Székesfehérváron oktató testnevelők 2017/2018-as tanévindító értekezletét. A résztvevők tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről valamint megtörtént a 2017/2018. tanévi városi diákolimpia versenyeinek megbeszélése és a versenynaptár összeállítása is.
2017.09.07. 17:10 |
Mészáros Attila a város nevében köszöntött valamennyi megjelent pedagógust és megköszönte a tavalyi tanévben végzett munkájukat. Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzatnak, noha nincs jogi viszonya az intézményekkel, mégis sok ponton kapcsolódik az iskolákkal és a kollégákkal is. „Ebben a tanévben is együtt fogunk dolgozni, - mindamellett, hogy Magony Tamás, a sportiroda munkatársa részt vesz a versenyek szervezésében és koordinálásában, - igyekszünk minden anyagi segítséget is megadni, ahhoz, hogy a különféle sportesemények megvalósulhassanak.” – mint mondta. „A testnevelők munkája nem csak abból áll, hogy reggel 8 órától délutánig a tornateremben vagy az udvaron órákat tartanak, hanem a gyerekek felkészítésében, versenyeztetésében, a versenyek megszervezésében óriási munkájuk van benne, s ezt a város közössége nevében szeretném megköszönni.” – folytatta Mészáros Attila, majd hozzátette, hogy a város, jövő évi költségvetéséből 15 millió forintot biztosít a versenyekre illetőleg a testnevelő tanárok elismerésére. Elhangzott még, hogy bár az idei tanévben tornaterem felújítás nem lesz, viszont egy újat építenek, hiszen a Széna téri Általános Iskola az idei évben egy új tornateremmel gazdagodik, illetve Vörösmarty Általános Iskola egy új pályával. Székesfehérvár életében tehát nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata kiemelten támogatja évek óta a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Közélet

 1. Újabb nyílt nőgyógyászati szűrőnap lesz március 3-án

  Nyílt nőgyógyászati szűrőnapot hirdet Székesfehérvár Önkormányzata 2018. március 3-án, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azokat a 25-55 év közötti hölgyeket várják, akik nem vesznek részt rendszeres vizsgálatokon. A szűrőnapra előzetesen kell jelentkezni!

  2018.02.20.
 2. Megemlékezések a kommunizmus áldozatainak tiszteletére Székesfehérváron

  Székesfehérváron több rendezvényt is szerveznek a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban február 21-én, szerdán kiállítás, beszélgetés és filmvetítés lesz. Február 26-án, hétfőn Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat közösen tartja megemlékezését az Ötvenhatosok terén.

  2018.02.20.
 3. Az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat is átadták a Magyar Ápolók Napján

  A Magyar Ápolók Napja alkalmából tudományos emlékülésre került sor kedden a Hotel Magyar Királyban, ahol átadták az "Év ápolója" és az "Év asszisztense" díjakat. Az „Év ápolója” elismerést Maleckiné Lázity Andrea intenzív szakápoló, míg az "Év asszisztense" díjat Kocsis Erika műtős szakasszisztens vehette át, aki 27 éve dolgozik a kórházban. A hagyományoknak megfelelően tiszteletbeli ápolót is avattak Dr. Jaskó Róbert, az általános sebészet főorvosa személyében.

  2018.02.20.
 4. Az utakat, a járdákat és a buszmegállókat is takarítják már Fehérváron

  Hajnalban a Városgondokság elvégezte az utak alásózását Székesfehérváron, a kora délelőtti órákban pedig elindultak a hókotrók is a városban – tájékoztatott Griger László hóügyelet vezető. A Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark mintegy négy óra alatt képes letakarítani a fő és tömegközlekedési utakat és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a város teljes úthálózatán.

  2018.02.20.

Eseménynaptár

2018. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek