Fehérvári testnevelő tanárok tanévindító értekezletét tartották

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolában rendezték meg a Székesfehérváron oktató testnevelők 2017/2018-as tanévindító értekezletét. A résztvevők tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről valamint megtörtént a 2017/2018. tanévi városi diákolimpia versenyeinek megbeszélése és a versenynaptár összeállítása is.
2017.09.07. 17:10 |
Mészáros Attila a város nevében köszöntött valamennyi megjelent pedagógust és megköszönte a tavalyi tanévben végzett munkájukat. Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzatnak, noha nincs jogi viszonya az intézményekkel, mégis sok ponton kapcsolódik az iskolákkal és a kollégákkal is. „Ebben a tanévben is együtt fogunk dolgozni, - mindamellett, hogy Magony Tamás, a sportiroda munkatársa részt vesz a versenyek szervezésében és koordinálásában, - igyekszünk minden anyagi segítséget is megadni, ahhoz, hogy a különféle sportesemények megvalósulhassanak.” – mint mondta. „A testnevelők munkája nem csak abból áll, hogy reggel 8 órától délutánig a tornateremben vagy az udvaron órákat tartanak, hanem a gyerekek felkészítésében, versenyeztetésében, a versenyek megszervezésében óriási munkájuk van benne, s ezt a város közössége nevében szeretném megköszönni.” – folytatta Mészáros Attila, majd hozzátette, hogy a város, jövő évi költségvetéséből 15 millió forintot biztosít a versenyekre illetőleg a testnevelő tanárok elismerésére. Elhangzott még, hogy bár az idei tanévben tornaterem felújítás nem lesz, viszont egy újat építenek, hiszen a Széna téri Általános Iskola az idei évben egy új tornateremmel gazdagodik, illetve Vörösmarty Általános Iskola egy új pályával. Székesfehérvár életében tehát nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata kiemelten támogatja évek óta a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Közélet

 1. Adventi rajzpályázatot és Belvárosi 7 próbát hirdet a Székesfehérvári Diáktanács

  Ismét nagyszabású programsorozattal ünnepli az adventet a Székesfehérvári Diáktanács. December 2-án családoknak szóló, egész napos rendezvénnyel készülnek a Hiemer-házban, lesz városismereti verseny és rajzpályázat, majd 19-én jótékonysági esttel zárják az ünnepi készülődést.

  2017.11.22.
 2. "Vigyázzunk a jövőnkre!" - gyermekvédelmi konferencia a Városházán

  Húsz éve, 1997-ben fogadta el a Parlament a gyermekvédelmi törvényt. A jogszabály elfogadásának 20. évfordulója alkalmából szakmai konferenciát rendeztek kedden a Városházán. A jogszabály azt a célt szolgálja, hogy a nehéz sorsú gyerekek valódi esélyt kapjanak, a nevelőszülői hálózat megerősítésével pedig családban nőhessenek fel. 

  2017.11.21.
 3. "Elfogadás" díjakat adtak át a Nevelőszülők Napja alkalmából Székesfehérváron

  A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok második napja a nevelőszülőknek adott tisztelet és megbecsülés jegyében telt Székesfehérváron, a Tüzér utcai Gyermekvédelmi Központban, ahol három, áldozatos szolgálatát hosszú ideje végző nevelőszülő, Csóriné Lizák Anikó, Mészáros Lászlóné és Stróbl Mariann kapott „Elfogadás” díjat. A díjátadás ünnepélyes pillanatait követően a résztvevők szakmai továbbképzésen vettek részt. 

  2017.11.21.
 4. Iskolanyitogató foglalkozásokkal vár a Szent Imre Általános Iskola

  Szent Imre Általános Iskola és Óvoda november 24-én pénteken és november 28-án kedden is szeretettel hívja és várja a gyermekeket szüleikkel együtt az iskolanyitogató foglalkozásaira. Pénteken készségfejlesztő foglalkozásokra kerül sor, kedden pedig a leendő tanító nénik mutatkoznak be és ismereteik a gyakorlatban is a SANSZ programot.

  2017.11.21.

Fehérvár Hangja

Eseménynaptár

2017. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek