Fehérvári tehetséggondozók országos elismerései

Négy fehérvári szakember részesült rangos elismerésben a napokban. Dr. Vizi László Tamásné Apáczai-, Siposné Tóth Krisztina és Nagy Judit Bonis Bona-, Theisz György pedig Ericsson-díjat vehetett át. Székesfehérvár Önkormányzata és közössége nevében a város polgármestere ezúton is gratulál, köszöni több évtizede végzett elhivatott tehetséggondozó, diákokat segítő munkájukat.
2019.06.10. 10:13 |

A Pedagógus nap alkalmából adják át minden évben az Apáczai Csere János-díjat, amelyben idén dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is részesült.

Az oktatási miniszter által adományozott rangos kitüntetés a kiemelkedő oktatási-nevelési munka elismerése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembereket ismeri el a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjjal. Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói – köztük két fehérvári szakember – vehették át ezt a kitüntetést csütörtökön este. Nagy Judit, a Szabad Színház és a Szín-Tér Egyesület vezetője kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségfejlesztő munkája elismeréseképpen részesült az elismerésben. Siposné Tóth Krisztina, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola pedagógusa matematikai szakmai felterjesztés alapján, kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként vehette át a díjat.

Az Ericsson Magyarország huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Theisz György, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola fizikatanára is ott van az idei nyolc díjazott pedagógus között.

Székesfehérvár büszke az oktatásban iskolai keretek között, illetve a tehetséggondozásban résztvevő szakemberekre. Dr. Cser-Palkovics András polgármester az Önkormányzat és a város közössége nevében is gratulál a díjazottaknak. Köszöni minden, a fehérvári tehetségekért elhivatottan dolgozó, diákokat segítő szakember munkáját.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek