Fehérvári tehetséggondozók országos elismerései

Négy fehérvári szakember részesült rangos elismerésben a napokban. Dr. Vizi László Tamásné Apáczai-, Siposné Tóth Krisztina és Nagy Judit Bonis Bona-, Theisz György pedig Ericsson-díjat vehetett át. Székesfehérvár Önkormányzata és közössége nevében a város polgármestere ezúton is gratulál, köszöni több évtizede végzett elhivatott tehetséggondozó, diákokat segítő munkájukat.
2019.06.10. 10:13 |

A Pedagógus nap alkalmából adják át minden évben az Apáczai Csere János-díjat, amelyben idén dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is részesült.

Az oktatási miniszter által adományozott rangos kitüntetés a kiemelkedő oktatási-nevelési munka elismerése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembereket ismeri el a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjjal. Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói – köztük két fehérvári szakember – vehették át ezt a kitüntetést csütörtökön este. Nagy Judit, a Szabad Színház és a Szín-Tér Egyesület vezetője kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségfejlesztő munkája elismeréseképpen részesült az elismerésben. Siposné Tóth Krisztina, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola pedagógusa matematikai szakmai felterjesztés alapján, kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként vehette át a díjat.

Az Ericsson Magyarország huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Theisz György, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola fizikatanára is ott van az idei nyolc díjazott pedagógus között.

Székesfehérvár büszke az oktatásban iskolai keretek között, illetve a tehetséggondozásban résztvevő szakemberekre. Dr. Cser-Palkovics András polgármester az Önkormányzat és a város közössége nevében is gratulál a díjazottaknak. Köszöni minden, a fehérvári tehetségekért elhivatottan dolgozó, diákokat segítő szakember munkáját.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek