Fehérvári tehetséggondozók országos elismerései

Négy fehérvári szakember részesült rangos elismerésben a napokban. Dr. Vizi László Tamásné Apáczai-, Siposné Tóth Krisztina és Nagy Judit Bonis Bona-, Theisz György pedig Ericsson-díjat vehetett át. Székesfehérvár Önkormányzata és közössége nevében a város polgármestere ezúton is gratulál, köszöni több évtizede végzett elhivatott tehetséggondozó, diákokat segítő munkájukat.
2019.06.10. 10:13 |

A Pedagógus nap alkalmából adják át minden évben az Apáczai Csere János-díjat, amelyben idén dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is részesült.

Az oktatási miniszter által adományozott rangos kitüntetés a kiemelkedő oktatási-nevelési munka elismerése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembereket ismeri el a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjjal. Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói – köztük két fehérvári szakember – vehették át ezt a kitüntetést csütörtökön este. Nagy Judit, a Szabad Színház és a Szín-Tér Egyesület vezetője kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetségfejlesztő munkája elismeréseképpen részesült az elismerésben. Siposné Tóth Krisztina, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola pedagógusa matematikai szakmai felterjesztés alapján, kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként vehette át a díjat.

Az Ericsson Magyarország huszonegyedik alkalommal adta át a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Theisz György, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola fizikatanára is ott van az idei nyolc díjazott pedagógus között.

Székesfehérvár büszke az oktatásban iskolai keretek között, illetve a tehetséggondozásban résztvevő szakemberekre. Dr. Cser-Palkovics András polgármester az Önkormányzat és a város közössége nevében is gratulál a díjazottaknak. Köszöni minden, a fehérvári tehetségekért elhivatottan dolgozó, diákokat segítő szakember munkáját.

Közélet

 1. Még ebben a hónapban kinyit a feketehegy-szárazréti posta

  Várhatóan július huszadikán újra kinyit a feketehegy-szárazréti posta. A városrészben lakók március óta nem tudják helyben intézni ügyeiket, a járványhelyzet miatt ugyanis a Magyar Posta a létesítményt ideiglenesen bezárta. Az is kiderült, hogy a régóta várt bővítés nem marad el, csak várat magára.

  2020.07.11.
 2. Szeptemberben lesz a Szóval győzni döntője - a győztes egy napig „polgármester" lehet

  A tavalyi verseny sikere után a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. 2020-ban is meghirdette a Szóval győzni kommunikációs bajnokságot. A 65 jelentkezőből kiválasztott 12 legjobb versenyző szeptember 30-án mérheti össze tudását a Hiemer-házban.

  2020.07.10.
 3. Székesfehérvári Királyi Napok - ezek a tervezett programok augusztusra

  A megszokottnál szerényebben, de az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár idén az állam- és városalapító szent királyra. Augusztus 19-én lesz Öreghegyi Mulatság a Bory téren, ahol este tűzijáték zárja a napot. A belvárosban ezen a napon a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál résztvevőinek tapsolhat a közönség. Augusztus 20-án és 21-én pedig középkori hangulat lesz a belvárosban.

  2020.07.09.
 4. Polgármesteri látogatás és köszönet a székesfehérvári tűzoltólaktanyában

  A székesfehérvári tűzoltóságra látogatottott csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester. Bejárták a laktanyát, egyeztetést folytatott a katasztrófavédelem helyi vezetőivel, és találkozott a fehérvári állomány tagjaival. A köszönetnyilvánítás és a tapasztalatszerzés mellett fontos célja volt a látogatásnak, hogy a város miként tudná segíteni a helyi tűzoltókat.

  2020.07.09.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2