Fehérvári szinkronúszók a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokságon

A hétvégén indult a műúszók hazai nagy sorozata - szombaton és vasárnap a Duna Arénában zajlott a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokság. A fehérvári ORKA SE gyerek és junior kategóriában volt ott a versenyen. Most hétvégén az utánpótlás versenyzők ugranak majd vízbe.
2018.04.12. 08:00 |

Az újjávarázsolt Duna Aréna ezzel a versennyel nyitotta meg a feledhetetlen világbajnokság után ismét a versenysport számára a kapuit. Az egyedi környezet nem csak a versenyzők hanem az edzők hangulatát is megszabta: magával ragadó, egészséges légkörben feszültség mentesen zajlott ebben a szubjektív sportágban valamennyi verenyszám.

Az ORKA Szinkronúszó Egyesület gyerek korosztályban négy versenyzővel képviselte magát. Az újoncként vízbeszálló versenyzők még kicsit bizonytalanul teljesítettek, de a jövőre nézve biztató eredmény született. A fehérvári egyesületet Mészáros Emese, Grozeva Szonja, Süveg Anna és Baranyai Magda képviselte ebben a korosztályban.

Az ORKA junior párosa rutinosan, de az új környezet miatt mégis izgatottan várta a versenyt. Az Orka Kupára már az új szabályoknak megfelelően átalakított kűrt sikerült tovább pontosítani, így előre lépve a 6. helyet szerezték meg. Baranyai Sára és Holczamnn Dóra gyakorlatával már a nemzetközi Hungarian Openre készül.

A versenysorozat ezen a hétvégén folytatódik, amikor az egyesület utánpótlás versenyzői ugranak vízbe a Duna Arénában technikai, páros és kombinációs kűr versenyszámokban.

Sport

 1. Súlyemelés - Tatabányán remekeltek Fehérvár Rugby Club sportolói

  Szombaton Tatabányán léptek dobogóra a Fehérvár Rugby Club súlyemelői. A fehérvári sportolók összesen öt aryan- és egy ezüstéremmel tértek haza. Bakos Károlynak és Gyolcsos Ferencnek ez volt az utolsó felmérő versenye az augusztusi Barcelona Masters Világbajnokság előtt.

  2018.07.23.
 2. Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n

  Újabb magyar érmek születtek a székesfehérvári Nu Skin Öttusa Európa-bajnokságon. A férfiak döntőjében a magyar csapat (és a mezőny) rangidőse, Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, és szintén második helyen végzett a Marosi mellett a fehérvári Demeter Bencét, valamint Regős Gergelyt soraiban tudó magyar csapat.

  2018.07.22.
 3. Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

  Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset. MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0) MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós). Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

  2018.07.21.
 4. Drámai hajrá, magyar bronz és csapatarany a női döntőben

  A női döntőt rendezték a székesfehérvári NU Skin Öttusa Európa-bajnokságon. Négy magyar, köztük két fehérvári versenyző is küzdött az érmekért, közülük a bronzérmes Kovács Sarolta volt a legjobb, aki a futópályán az utolsó métereken előzte meg a már ünneplő Alekszejev Tamarát.

  2018.07.21.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak