Fehérvári szinkronúszók a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokságon

A hétvégén indult a műúszók hazai nagy sorozata - szombaton és vasárnap a Duna Arénában zajlott a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokság. A fehérvári ORKA SE gyerek és junior kategóriában volt ott a versenyen. Most hétvégén az utánpótlás versenyzők ugranak majd vízbe.
2018.04.12. 08:00 |

Az újjávarázsolt Duna Aréna ezzel a versennyel nyitotta meg a feledhetetlen világbajnokság után ismét a versenysport számára a kapuit. Az egyedi környezet nem csak a versenyzők hanem az edzők hangulatát is megszabta: magával ragadó, egészséges légkörben feszültség mentesen zajlott ebben a szubjektív sportágban valamennyi verenyszám.

Az ORKA Szinkronúszó Egyesület gyerek korosztályban négy versenyzővel képviselte magát. Az újoncként vízbeszálló versenyzők még kicsit bizonytalanul teljesítettek, de a jövőre nézve biztató eredmény született. A fehérvári egyesületet Mészáros Emese, Grozeva Szonja, Süveg Anna és Baranyai Magda képviselte ebben a korosztályban.

Az ORKA junior párosa rutinosan, de az új környezet miatt mégis izgatottan várta a versenyt. Az Orka Kupára már az új szabályoknak megfelelően átalakított kűrt sikerült tovább pontosítani, így előre lépve a 6. helyet szerezték meg. Baranyai Sára és Holczamnn Dóra gyakorlatával már a nemzetközi Hungarian Openre készül.

A versenysorozat ezen a hétvégén folytatódik, amikor az egyesület utánpótlás versenyzői ugranak vízbe a Duna Arénában technikai, páros és kombinációs kűr versenyszámokban.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak