Fehérvári szinkronúszók a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokságon

A hétvégén indult a műúszók hazai nagy sorozata - szombaton és vasárnap a Duna Arénában zajlott a XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokság. A fehérvári ORKA SE gyerek és junior kategóriában volt ott a versenyen. Most hétvégén az utánpótlás versenyzők ugranak majd vízbe.
2018.04.12. 08:00 |

Az újjávarázsolt Duna Aréna ezzel a versennyel nyitotta meg a feledhetetlen világbajnokság után ismét a versenysport számára a kapuit. Az egyedi környezet nem csak a versenyzők hanem az edzők hangulatát is megszabta: magával ragadó, egészséges légkörben feszültség mentesen zajlott ebben a szubjektív sportágban valamennyi verenyszám.

Az ORKA Szinkronúszó Egyesület gyerek korosztályban négy versenyzővel képviselte magát. Az újoncként vízbeszálló versenyzők még kicsit bizonytalanul teljesítettek, de a jövőre nézve biztató eredmény született. A fehérvári egyesületet Mészáros Emese, Grozeva Szonja, Süveg Anna és Baranyai Magda képviselte ebben a korosztályban.

Az ORKA junior párosa rutinosan, de az új környezet miatt mégis izgatottan várta a versenyt. Az Orka Kupára már az új szabályoknak megfelelően átalakított kűrt sikerült tovább pontosítani, így előre lépve a 6. helyet szerezték meg. Baranyai Sára és Holczamnn Dóra gyakorlatával már a nemzetközi Hungarian Openre készül.

A versenysorozat ezen a hétvégén folytatódik, amikor az egyesület utánpótlás versenyzői ugranak vízbe a Duna Arénában technikai, páros és kombinációs kűr versenyszámokban.

Sport

 1. Remek Volán-győzelem Klagenfurtban, őrzi pozícióját a Fehérvár

  A rekodbajnok Klagenfurt vendége volt a Fehérvár AV19, amely az előző fordulóban a biztos rájátszást érő hatodik helyre lépett az EBEL-táblázaton. A meccs után is maradtak ott Sarauerék, mert remek második harmaddal és hatékony játékkal győztek. Vasárnap Dornbirnban következik újabb rangadó.

  2019.01.18.
 2. Elszúrta a harmadik negyedet, tizenöt ponttal kikapott az Alba Fehérvár Kecskeméten

  Sajnos továbbra sem képes kiegyensúlyozott teljesítményre az Alba Fehérvár, amely hiába söpörte le egy héttel ezelőtt a Körmendet, nem bírt - a hozzá hasonlóan - a mezőny alsó feléhez tartozó Kecskeméttel. Az első és utolsó negyedet Lóránték nyerték, de a harmadikat nagyon elrontották, végül tizenöt pontos vereséggel voltak kénytelenek távozni a hírös városból.

  2019.01.18.
 3. Az I. Fejér Megyei Teqball Kupát rendezik szombaton a Tóvárosi Iskolában

  Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága szervezi azt az amatőr teqball versenyt, amelynek keretében a nevezók kipróbálhatják, hogyan boldogulnak a lábtenisz és az asztalitenisz speciális elegyével. Az eseményen nemzetközi szinten sikeres játékosok is tartanak bemutatót.

  2019.01.18.
 4. Hajrágóllal egyenlített a Vidi spanyol ellenfele ellen

  Harmadosztályú spanyol csapat, az RB Linense volt a MOL Vidi ellenfele a második edzőmérkőzésen Spanyolországban. A fáradtabban mozgó fehérváriak Hodzic góljával a hajrában harcolták ki az egyenlítést.

  2019.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak