Fehérvári fiatalok sikerei - Velencén találkoztak hétvégén a régió ifjú rögbisei

Az elmúlt hétvégén Velencére, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolába várták a régió ifjú rögbiseit, akik - 17 csapatban és 4 korosztályban (U10, U12, U14, U16), - összesen több mint 100-an dobálták a tojáslabdát a Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójában. A rekord számú sportolói részvétel mellett a szurkolók is nagy létszámban látogattak el az eseményre.
2018.02.06. 08:24 |

A régió klubjai szalagos rögbiben mérték össze tudásukat, a rendezvényen a nagy múlttal rendelkező csapatok, mint a Fehérvár Rugby Club vagy az Esztergomi Vitézek RAFC mellett csapatot indított a Nádasdladány RC, a Maglódi Fekete Oroszlánok RC, a Tárnoki Hiénák RC és a hazai, Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület is. A szalagos rögbi sajátossága, hogy nemtől és játéktudástól függetlenül tudjanak mérkőzést játszani a csapatok. Külön érdekessége volt a tornának, hogy négy olyan együttes is pályára lépett, amelyekben csak lányok alkották az csapatokat.

A Régiós Terem Rögbi Bajnokság 2. fordulójának eredményei:

U10
1. Nádasdladány RC
2. István Király Általános Iskola (Székesfehérvár)
3. Fehérvár Rugby Club

U12
1. Esztergomi Vitézek RAFC
2. Fehérvár Rugby Club
3. Maglódi Fekete Oroszlánok RC
4. Tárnoki Hiénák

U14
1. Fehérvár Rugby Club
2. Maglódi Fekete Oroszlánok RC I.
3. Esztergomi Vitézek RAFC (lány csapata)
4. Maglódi Fekete Oroszlánok RC II.
5. Velencei-tavi Vikingek (Velencei-tavi Rögbi Sport Egyesület)

U16
1. Fehérvár Rugby Club (lány csapata
2. Velencei-tavi Valkűrök (VtRSE lány csapat)
3. Velencei-tavi Vikingek (VtRSE fiú csapat)
4. Fehérvár Rugby Club (fiú csapat)
5. Tárnoki Kiscicák (lány csapat)

A következő és egyben a téli időszakot záró forduló február 17-én, Esztergomban lesz.

Sport

 1. Látványos megnyitóval készülnek - Zúgjon a Hajrá, Vidi, Hajrá, Fehérvár!

  November 21-én, jövő héten szerdán 17.15-től látványos ünnepséggel készül Székesfehérvár, a csapat pedig 19 órától lép pályára régi-új otthonában a Sóstón az Újpest FC ellen. A megnyitón Pixa mellett a Wellhello is játszik, lesz 3D vetítés és négyszáz fehérvári táncos látványos koreográfiával készül a megynyitóra.

  2018.11.15.
 2. Sakk minden szerdán és pénteken a Fehérvári Sakk Egyesülettel a Királykúton

  Nagyon jól, két győzelemel kezdte a Nemzeti Sakk Csapatbajnokságot a Fehérvári Sakk Egyesület az NB II Breyer-csoportban. A sakkozók a Királykút Emlékházban minden héten szerdán és pénteken délután négytől egészen késő estig edzenek és játszanak, illetve fontosnak tartják az utánpótlás nevelést.

  2018.11.15.
 3. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 4. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak