Fehérvári sikerek a Szakmák Európa-bajnokságán

Egy arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza a székesfehérvári fiatalok a Szakmák Európa-bajnokságáról! A Gdanksban megrendezett Euroskills 2023 versenyen Nagy Dániel, a Vörösmarty Technikum volt diákja épületasztalos kategóriában lett a legjobb, míg Kovács Erik és Farkas Bálint, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói az ipari robotika versenyében második helyezést értek el.
2023.09.11. 14:57 |
Fehérvári sikerek a Szakmák Európa-bajnokságán

A szeptember első hetében rendezett Szakmák Európa-bajnokságán Magyarország nyolcadik alkalommal vett részt. Az EuroSkills Gdansk 2023 versenyen 32 országból 576 fiatal szakember mérte össze tudását 42 hivatalos versenyszámban és 1 bemutató szakmában. Hazánkat 22 versenyszámban 26 fő versenyző képviselte, melyből a szoftverfejlesztő szakmából egy magyar versenyző mérettette meg magát.

Kiváló sikereket értek el a fehérváriak is! Európa-bajnok lett a székesfehérvári Nagy Dániel épületasztalos, aki a Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskolában végzett.

Ezüstérmet szerzett ipari robotika versenyszámban, csapatversenyben Farkas Bálint és Kovács Erik, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hallgatói. A mesterképzésben tanuló mérnökök utazásuk előtt jártak a Városházán, ahol Székesfehérvár polgármesterével találkoztak. Az akkor a gdanski megmérettetésre készülő egyetemisták elmondták, tavaly a FANUC Olimpián első helyet szerezve kvalifikálták magukat erre a versenyre.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 3. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.
 4. Közösen a legnagyobbal

  A Budapesti Közlekedési Központ szóló és csuklós trolibuszokra kiírt tenderén induláshoz kötött egymással partneri megállapodást a 130 éves múltra visszatekintő magyar buszgyártó, az Ikarus, és a maga tíz százalékot meghaladó globális piaci részesedésével a világ legnagyobb buszgyártója, a Yutong Bus Co. Ltd., vagyis a Jütung.

  2024.04.02.