Fehérvári csapatbronz a móri Aranyhordó-sakkversenyen

Az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő sakkversenyét, az Aranyhordó Kupát immár negyvenkilencedik alkalommal rendezték meg Móron. Az évek óta a Bornapokhoz kapcsolódó eseményre a megyén belülről és kívülről több mint száz sakkozó érkezett. A rendkívül népes felnőtt és gyermek mezőnyben szép számmal voltak székesfehérváriak is, a Fehérvár SE a felnőtteknél csapatban harmadik helyen végzett.
2017.10.09. 10:08 |

Ötvenkilenc gyermek és negyvenhat felnőtt ült asztalhoz a Zimmermann általános iskolában a szombati versenyen. A csaknem fél évszázados múltra visszatekintő verseny idén is remek partikat hozott a többek között Balatonfüredről, Tatáról, Győrből, Miskolcról ésa szlovákiai Komarnóból is érkező sakkozók között. Természetesen a Fejér megyei résztvevők is sokan voltak, a megyei gyermek versenysorozat legnagyobb létszámú állomása volt a móri.

A Fehérvár SE sakkozói is ott voltak Móron, közülük Fellegi Tibor a legjobb hatvan év feletti versenyző különdíját kapta. A rendkívül szoros felnőtt csapatversenyben a 19 pontos Balatonfüred és a 18,5 pontos dunaújvárosi Királysakk SE mögött a 18 pontos Fehérvár SE lett a harmadik.

Sport

 1. Semmi sem sikerült - jó játékkal kapott ki a Volán

  Hiába a sok lövés, helyzet, emberelőny, nem tudta legyőzni a Linzet a jobban jégkorongozó Fehérvár AV19. Vasárnap este, Székesfehérváron a vendégek nyertek 4-1-re.

  2017.10.22.
 2. Klubtörténeti mélypont egy félidőn át, Alba-zakó Pécsen

  Az első két negyedben összesen tizenkét pontra volt képes az Alba Fehérvár a PVSK vendégeként a kosárlabda-bajnokságban... Szünetbenmajdnem negyvennel (!) vezetett a középcsapatnak számító Pécs, fordulás után legalább a védekezése feljavult az Albának. De szoros eredményre semmi esélye nem volt, négy fordulót követően három vereséggel áll a bajnoki címvédő.

  2017.10.21.
 3. A hajrában döntött a Vidi - legyőzték a fehérváriak a Puskás Akadémiát

  Pest megér egy estet. A közismert dalszöveg ezúttal is igaznak bizonyult, mire leszállt az est a fővárosban, magára talált a Videoton és egy alacsony színvonalú mérkőzésen két hajrágóllal legyőzte a Puskás Akadémiát. Juhász Roland fejesből, Ezekiel Henty parádés kapáslövésből talált be a felcsútiak kapujába. Videoton FC - Puskás Akadémia 2 - 0 (0-0)

  2017.10.21.
 4. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak