Fehérvári csapatbronz a móri Aranyhordó-sakkversenyen

Az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő sakkversenyét, az Aranyhordó Kupát immár negyvenkilencedik alkalommal rendezték meg Móron. Az évek óta a Bornapokhoz kapcsolódó eseményre a megyén belülről és kívülről több mint száz sakkozó érkezett. A rendkívül népes felnőtt és gyermek mezőnyben szép számmal voltak székesfehérváriak is, a Fehérvár SE a felnőtteknél csapatban harmadik helyen végzett.
2017.10.09. 10:08 |

Ötvenkilenc gyermek és negyvenhat felnőtt ült asztalhoz a Zimmermann általános iskolában a szombati versenyen. A csaknem fél évszázados múltra visszatekintő verseny idén is remek partikat hozott a többek között Balatonfüredről, Tatáról, Győrből, Miskolcról ésa szlovákiai Komarnóból is érkező sakkozók között. Természetesen a Fejér megyei résztvevők is sokan voltak, a megyei gyermek versenysorozat legnagyobb létszámú állomása volt a móri.

A Fehérvár SE sakkozói is ott voltak Móron, közülük Fellegi Tibor a legjobb hatvan év feletti versenyző különdíját kapta. A rendkívül szoros felnőtt csapatversenyben a 19 pontos Balatonfüred és a 18,5 pontos dunaújvárosi Királysakk SE mögött a 18 pontos Fehérvár SE lett a harmadik.

Sport

 1. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 2. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.
 3. Alba Fehérvár KC: búcsú a Magyar Kupától

  A két héttel ezelőtti Balaton-parti bajnoki után, a Magyar Kupában sem bírt a Siófokkal az Alba Fehérvár KC. Bár Deli Rita együttese hamar hátrányba került a Köfémben, a második félidő elején egyenlítettek Temes Bernadették. Sajnos a vendégek sebességet váltottak és magabiztosan búcsúztatták a fehérváriakat a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A találkozón sérülése után ismét pályára lépett Herr Orsolya. Alba Fehérvár KC - Siófok KC 23-30 (12-15)

  2018.01.17.
 4. Hannu Järvenpää és Mac Carruth is hosszabbított a Volánnal

  Bár még az alapszakaszból is hátra van négy mérkőzés a Fehérvár AV19 menedzsmentje megkezdte a jövő évi EBEL-keret kialakítását. Ennek első lépéseként a klub szerződést hosszabbított Hannu Järvenpää vezetőedzővel, illetve Mac Carruth kapussal, így ők ketten Kóger Dániel, és Erdély Csanád mellett biztosan Fehérváron kezdik meg a következő szezont.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak