Fehérvári ökölvívók amatőr sikerei, és bemutatkozásuk a profik között

A Fehérvár Küzdősport SE jó és eredményes hetet zárt, ökölvívóik versenyen és gálán egyaránt szorítóba léphettek. És ha már ott voltak, sikeresen tették a dolgukat. Eredményeik jelzik, jó út az, amin járnak.
2023.03.13. 14:14 |
Fehérvári ökölvívók amatőr sikerei, és bemutatkozásuk a profik között

Március 9-11 között rendezték az Országos Énekes István emlékversenyt, ahol a Fehérvár Küzdősport SE négy versenyzővel képviselte Székesfehérvárt.

Az 57 kilogrammban Hippeller Panna, 75 kilós súlycsoportban Németh Zsolt, 80 kilóban Sárosdi Patrik és Tóth Adrián indult. Az ifi korcsoport (17-18 év) számára ez volt az év legfontosabb versenye mert itt jelölik ki a válogatott keretet. Technikailag és fizikailag eddig is élen jártak a fehérvári versenyzők, de most, mondhatni mentálisan is utolérték önmagukat. Tóth Adrián teljesítménye stabil, első számú válogatottként várható volt, hogy győz. Győzött. A legnagyobb meglepetés Hippeller Panna volt, a legnépesebb súlycsoport nyertese lett. Szó szerint berobbant a magyar ökölvívás élvonalába. Csak a döntőben bokszolta végig a 3 menetet, az első két meccsen kiütéssel győzött. Teljesítménye láttán sokan odajöttek, hogy "úristen ki ez a lány?", a szakvezetés pedig a legjobb női versenyző különdíjat is neki ítélte.

Sárosdi Patrik óriásit lépett a versenyen. Első nap nehezen kezdett, de az elődöntőben már felszabadultan bunyózott és legyőzte a második számú válogatott versenyzőt. A döntőben csapattársa, Tóth Adrián várt rá és egy technikailag nagyon szép mérkőzés után lett második Adrián mögött. Teljesítményével elsőéves ifiként közel került a válogatott tagsághoz. Németh Zsoltot Fortuna első nap a magyar bajnokkal hozta össze, nem jutott tovább, de a legjobban ő szorongatta meg a későbbi győztest az ellenfelei közül. Adrián, Patrik és Zsolt is meghívást kapott egy március végi nemzetközi válogatott csapattalálkozóra.

Az egyesület még 2018-ban indított utánpótlás nevelő programja eredményességének köszönhetően immár rendszeresen minden kiemelt országos versenyen indulnak versenyzőik és az érmek mellé egyre több bajnoki címet szereznek.

Nagy Evelin 2022 Év Sportolói díjat kapott, amivel sporttörténelmet írt, mert ökölvívó ilyet még nem kapott.

A Fehérvár Küzdősport edzőI: Turós Arnold, Lénárt Péter, Csöndes Henrik, Major Milán.

A csapat tagjai szombat reggel még Budapesten ünnepelték versenyzőiket, este már Székesfehérváron az 5. Vass Küzdősport Gálán szálltak ringbe. Turós Levente bemutató meccsel nyitotta meg a profi gálát. Nagy élmény volt számára profi gálán ringbe lépni, profi bandázsban, örömére Törteli Balázstól kapott profi kesztyűt. Balogh Bálint a második profi mérkőzésén kiütéses győzelmet aratott szerb ellenfele ellen. Balogh amatőr magyar bajnokként kezdte profi karrierjét, és ígéretes pályafutás állhat előtte.