Fehérvári lakberendező az ország legjobbjai között

A Lakberendezők Országos Szövetsége idén is három kategóriában hirdette meg az "Év Lakberendezője" pályázatot. A legjobbak közé a fehérvári Capolavoro lakberendezője, Kiszely Beáta is bekerült a kézműves bútorgyártó manufaktúra bemutatótermének tervével, ahol egy képzeletbeli lakás alapvető helyiségei találhatóak és egyedi saját kollekciós bútorainak tervezésével. 
2018.12.05. 13:07 |

A LOSZ Év Lakberendezője 2018 pályázat közönségdíjára a Lakberendezők Országos Szövetségének Facebook-oldalán lehet szavazni december 6-án este kilencig.

A fehérvári kézműves bútorgyártó manufaktúra elsősorban egyedi bútorkészítéssel, kárpitozással foglalkozik. Ahogyan Kiszely Beáta mondta, a stílusirányzatok közül leginkább a glamour megnevezés illik rá. A glamour mindent magába foglal, ami a luxus legmagasabb foka, fő jellemzője a csillogás. A stílus lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami a pompát, eleganciát testesíti meg pl. strasszot, szőrmét, bársonyt, selymet, aranyat, ezüstöt, virág- és egyéb pompázatos mintákat. Természetesen további számos csillogó-villogó anyag szóba jöhet úgy, mint az üveg, a tükör, a kristály, a króm és a fém. Bár sokakban a glamour fogalma a fényűzéssel, luxussal és a giccs-csel cseng össze, egyensúlyra törekvő hozzáállással valójában egy nagyon ízléses és dekoratív stílus tud lenni.Annak ellenére, hogy ez egy rétegstílus, sok hozzánk érkező beleszeretett a bemutatóterem enteriőrjébe. Érdekes módon nem csak lakások és házak ilyen stílusú kialakítására van igény, de felkérést kaptunk például egy egész luxushajó belső kialakítására is. Fontosnak tartjuk, hogy ezek az egyedi, rendkívül jó minőségű bútorok fehérvári gyártásúak, itt tervezzük és készítjük a kézműves manufaktúránkban. Odafigyelünk a magas minőségre, az időtállóságra. Alapanyagokból a legjobbat szerezzük be, legyen az szövet, párnázat, vasalatok vagy fogantyúk."

A Capolavoro négy éve alakult Székesfehérváron és idén jutottak el odáig, hogy saját bemutatótermet terveztek a Kadocsa úton.

Hogyan kezdődik egy ilyen lakás berendezése?

Egy lakberendezési terv elkészítése mindig beszélgetéssel kezdődik. Az első tervek elkészüléséig több hosszabb-rövidebb találkozás alkalmával igyekszem feltérképezni megrendelőim igényeit, lehetőség szerint azokat is, amelyekről még ők maguk sem tudják, hogy léteznek. Néhány konzultáció után átlátom, hogy mire van szükségünk, mekkora a helyigényünk, mi az egyes helyiségek, funkciók ideális elrendezése. Ami nagyon fontos még, hogy milyen stílus forma és színvilág áll hozzájuk közel és erre próbálok ráhangolódni.

Sokan fordulnak lakberendezőhöz, amikor megtervezik az otthonukat?

Sokakban él az a tévhit, hogy csak a kiváltságosak terveztetnek lakberendezővel vagy belsőépítésszel, pedig az utóbbi időben egyre nagyobb az igény szakember segítségét kérni. A tervező az ügyfél igényeit és az épület adottságait kreatív módon összhangba tudja hozni és a műszaki, kiviteli terveken meg is tudja ezeket jeleníteni, így könnyítve meg a különböző szakágak munkáit. Nem utolsó szempont, hogy egy jól átgondolt tervvel, ahol előre ki van találva minden, nincs fölösleges munka, időt és pénzt lehet spórolni, valamint a 3d-s tervezés előre megmutatja, milyen lesz az otthonunk.

Fehérvári színes

 1. Vasárnap estig féláron várja a korcsolyázókat a Kori Liget

  Vasárnap estig várja a korcsolyázni vágyókat a Zichy ligetben a Kori Liget. Pénteken és szombaton este is tíz óráig van nyitva a pálya, vasárnap pedig este nyolc óráig várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A pályára a vasárnapi zárásig féláron lehet jegyet váltanni!

  2019.02.21.
 2. Élmény és hangulat - Székesfehérvár az Utazás kiállításon

  Csütörtökön nyitotta meg kapuit az Utazás 2019 kiállítás, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol 30 ország 300 kiállítója várja az érdeklődőket. Székesfehérvár idén is önálló standdal kínálja a város és a környék programjait. A város kiállítóhelyének megnyitóján elhangzott, hogy tavaly minden eddiginél több, 160 ezer vendégéjszakát töltöttek Székesfehérváron. A szálláshelyek kihasználtsága 63 százalékos volt.

  2019.02.21.
 3. Megnyit a RE-Kreatív Kuckó - ingyenes kézműves délutánok családoknak

  RE-Kreatív Kuckó néven új, ingyenes foglalkozássorozat indul a Rác utcai Mesterségek Házában március 9-én, szombaton 15 órától. A program házigazdája Tóth Eszter, aki minden hónapban szeretettel várja az általános iskolás korú gyermekeket és családjukat a kreatív délutánokon. Elsősorban a kézműves alkotásoké lesz a főszerep: különféle anyagok felhasználásával még különfélébb dolgok készülnek majd.

  2019.02.21.
 4. Hová lett a Dankó Pista? - történetek egy kilencvenéves mozigépész életéből

  Moziplakátot evő kecske és tangóharmonikás híradóvetítés az oroszoknak – többek között erről is mesélt Kiss – vagy ismertebb nevén „Mozis" – Lajos bácsi, akinek pályafutását átszőtte a történelem. A vésztői és budapesti kalandok után a mozigépész katonaként a fehérvári repülőtérre került, és újból vetíthetett.

  2019.02.21.
 1. A Tilinkó muzsikál A Szabadművelődés Háza szombati folk estjén

  Február 23-án újabb Folk est lesz A Szabadművelődés Házában. Az este 20 órakor kezdődő eseményen zenél a Tilinkó zenekar, a belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.02.20.
 2. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában

  Február 21-én, csütörtökön 19 órai kezdettel a Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában. A belépés díjtalan, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.02.20.
 3. Toros Nap lesz szombaton - Feketehegy-Szárazrét lakóit várják a rendezvényre

  Toros torkoskodásra várják szombaton Feketehegy-Szárazrét lakóit a közösségi házban. Pecsenye, hurka, kolbász, toros leves és káposzta készül: a disznótoros finomságok elkészítését nemcsak nézni, majd megkóstolni lehet, de szorgos kezeket is várnak a szervezők. 

  2019.02.19.
 4. Mézfesztivál és méhésztalálkozó is lesz hétvégén Székesfehérváron

  Másodszor lesz Mézfesztivál Székesfehérváron és harmincegyedik alkalommal ad otthont városunk az Országos Méhésztalálkozónak és Vásárnak február utolsó hétvégéjén. Február 22-én, pénteken a Belvárosban méz és méhészeti termékek kóstoltatása és vására, lovagrendek felvonulása várja az érdeklődőket, míg 23-án,  szombaton szakmai nap lesz a Videoton Oktatási Központban. Az események részleteiről a szervezők számoltak be kedden, a Hiemer-házban.

  2019.02.19.

Eseménynaptár

2019. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek