Fehérvári lakberendező az ország legjobbjai között

A Lakberendezők Országos Szövetsége idén is három kategóriában hirdette meg az "Év Lakberendezője" pályázatot. A legjobbak közé a fehérvári Capolavoro lakberendezője, Kiszely Beáta is bekerült a kézműves bútorgyártó manufaktúra bemutatótermének tervével, ahol egy képzeletbeli lakás alapvető helyiségei találhatóak és egyedi saját kollekciós bútorainak tervezésével. 
2018.12.05. 13:07 |

A LOSZ Év Lakberendezője 2018 pályázat közönségdíjára a Lakberendezők Országos Szövetségének Facebook-oldalán lehet szavazni december 6-án este kilencig.

A fehérvári kézműves bútorgyártó manufaktúra elsősorban egyedi bútorkészítéssel, kárpitozással foglalkozik. Ahogyan Kiszely Beáta mondta, a stílusirányzatok közül leginkább a glamour megnevezés illik rá. A glamour mindent magába foglal, ami a luxus legmagasabb foka, fő jellemzője a csillogás. A stílus lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami a pompát, eleganciát testesíti meg pl. strasszot, szőrmét, bársonyt, selymet, aranyat, ezüstöt, virág- és egyéb pompázatos mintákat. Természetesen további számos csillogó-villogó anyag szóba jöhet úgy, mint az üveg, a tükör, a kristály, a króm és a fém. Bár sokakban a glamour fogalma a fényűzéssel, luxussal és a giccs-csel cseng össze, egyensúlyra törekvő hozzáállással valójában egy nagyon ízléses és dekoratív stílus tud lenni.Annak ellenére, hogy ez egy rétegstílus, sok hozzánk érkező beleszeretett a bemutatóterem enteriőrjébe. Érdekes módon nem csak lakások és házak ilyen stílusú kialakítására van igény, de felkérést kaptunk például egy egész luxushajó belső kialakítására is. Fontosnak tartjuk, hogy ezek az egyedi, rendkívül jó minőségű bútorok fehérvári gyártásúak, itt tervezzük és készítjük a kézműves manufaktúránkban. Odafigyelünk a magas minőségre, az időtállóságra. Alapanyagokból a legjobbat szerezzük be, legyen az szövet, párnázat, vasalatok vagy fogantyúk."

A Capolavoro négy éve alakult Székesfehérváron és idén jutottak el odáig, hogy saját bemutatótermet terveztek a Kadocsa úton.

Hogyan kezdődik egy ilyen lakás berendezése?

Egy lakberendezési terv elkészítése mindig beszélgetéssel kezdődik. Az első tervek elkészüléséig több hosszabb-rövidebb találkozás alkalmával igyekszem feltérképezni megrendelőim igényeit, lehetőség szerint azokat is, amelyekről még ők maguk sem tudják, hogy léteznek. Néhány konzultáció után átlátom, hogy mire van szükségünk, mekkora a helyigényünk, mi az egyes helyiségek, funkciók ideális elrendezése. Ami nagyon fontos még, hogy milyen stílus forma és színvilág áll hozzájuk közel és erre próbálok ráhangolódni.

Sokan fordulnak lakberendezőhöz, amikor megtervezik az otthonukat?

Sokakban él az a tévhit, hogy csak a kiváltságosak terveztetnek lakberendezővel vagy belsőépítésszel, pedig az utóbbi időben egyre nagyobb az igény szakember segítségét kérni. A tervező az ügyfél igényeit és az épület adottságait kreatív módon összhangba tudja hozni és a műszaki, kiviteli terveken meg is tudja ezeket jeleníteni, így könnyítve meg a különböző szakágak munkáit. Nem utolsó szempont, hogy egy jól átgondolt tervvel, ahol előre ki van találva minden, nincs fölösleges munka, időt és pénzt lehet spórolni, valamint a 3d-s tervezés előre megmutatja, milyen lesz az otthonunk.

Fehérvári színes

 1. Pici Piac kismamáknak és kisgyermekeseknek Székesfehérváron

  Először rendeztek Székesfehérváron baba-mama-gyermek dizájner vásárt: a Pici Piac hazai termékekkel várta a vásárlókat vasárnap a Csónakázó-tó melletti Lakeside Hotelben. A környezettudatos és bababarát tisztítószerek, kozmetikumok, a textiljátékok és trükkös tárolók mellett kisbabás családoknak szánt szolgáltatásokat is megismerhettek a vásárlók.

  2018.12.16.
 2. Óvodások, iskolások és nyugdíjasok karácsonyváró műsora a Vízivárosi adventen

  Szombaton délután az adventi koszorú harmadik és negyedik gyertyájának meggyújtásával zárult a Vízivárosi Advent. A 3-as és 4-es körzet gyermekei és nyugdíjas csoportjai adtak karácsonyváró műsort az iskola aulájában, ahol a gyertyagyújtásnál Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a városrész rendezvényének vendégeit és fellépőit.

  2018.12.15.
 3. A Jancsárkertbe érkezett az almakampány - az őszi alma fogyasztására ösztönöznek

  A Jancsárkert Termelői és Biopiacra érkezett szombaton az „ALMA, a természet oltalma” szlogennel útjára indult őszi alma fogyasztásösztönző kampány. Délelőtt almakóstolóval várták a piacra érkezőket.

  2018.12.15.
 4. Ünnepváró programok sok zenével, mesével és fényekkel a Belvárosban

  Szombaton és vasárnap is színes, zenés-mesés-játékos programok várják az ünnepi fényekbe öltözött Belvárosba látogató családokat, barátokat, kisebb-nagyobb társaságokat. Az ünnepre Székesfehérvár koncertekkel, előadásokkal, kézműveskedéssel és sportgálával készül.

  2018.12.14.
 1. A mi kincsesládánk – vetélkedő a Fejér megyei értékek és hungarikumok jegyében

  A mi kincsesládánk címmel háromfordulós vetélkedőt hirdetett felső tagozatosok és középiskolások számára a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság. A megyei értékek és a hungarikumok mentén zajló versenyre december 21-ig lehet nevezni.

  2018.12.14.
 2. Karácsonyi szezonzáró edzés lesz a vízivárosi LISZI-ben

  Családi, jó hangulatú kangatraining edzéssel zárják a szezont a vízivárosi LISZI-ben. December 15-én szombaton 9.30-tól mindenkit várnak, aki szeretne együtt ünnepelni, akár babával, akár nagyobb gyerekekkel, apákkal vagy tesókkal.

  2018.12.14.
 3. A kobold karácsonyi titka - a Szabad Színház mesejátéka vasárnap az Igézőben

  December 16-án, vasárnap 11 órai kezdettel A kobold karácsonyi titka címmel a Szabad Színház mesejátéka kezdődik az Igézőben. (Basa utca 1.) Belépő: 1000 Ft. Jegyrendelés az Igéző facebook oldalán, vagy személyesen a Basa u. 1-ben, 14.00-19.00-ig. A koboldok a nagy ingaórában laknak, így akarva-akaratlanul is uralják az időt… Karácsonykor is az óra számlapja mögül figyelik, hogy hogyan készül az emberek családja a szentestére.

  2018.12.14.
 4. A Comenius Kamarakórus ad karácsonyi koncertet kedden a ciszterci templomban

  December 18-án, kedden 18 órakor kezdődik a Comenius Kamarakórus karácsonyi koncertje a ciszterci templomban. Közreműködnek: Antonio Alberto Gonzalez Gonzalez (bariton), a Comenius Két Tanítási Nyelvű Iskola diákjai, a Tücsök Gyermekkar, hangszeren kísér Endl László, karnagy: Lovrek Károly. Az est házigazdája Bakonyi István, irodalomtörténész, a belépés díjtalan.

  2018.12.13.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek