Fehérvári lakberendező az ország legjobbjai között

A Lakberendezők Országos Szövetsége idén is három kategóriában hirdette meg az "Év Lakberendezője" pályázatot. A legjobbak közé a fehérvári Capolavoro lakberendezője, Kiszely Beáta is bekerült a kézműves bútorgyártó manufaktúra bemutatótermének tervével, ahol egy képzeletbeli lakás alapvető helyiségei találhatóak és egyedi saját kollekciós bútorainak tervezésével. 
2018.12.05. 13:07 |

A LOSZ Év Lakberendezője 2018 pályázat közönségdíjára a Lakberendezők Országos Szövetségének Facebook-oldalán lehet szavazni december 6-án este kilencig.

A fehérvári kézműves bútorgyártó manufaktúra elsősorban egyedi bútorkészítéssel, kárpitozással foglalkozik. Ahogyan Kiszely Beáta mondta, a stílusirányzatok közül leginkább a glamour megnevezés illik rá. A glamour mindent magába foglal, ami a luxus legmagasabb foka, fő jellemzője a csillogás. A stílus lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami a pompát, eleganciát testesíti meg pl. strasszot, szőrmét, bársonyt, selymet, aranyat, ezüstöt, virág- és egyéb pompázatos mintákat. Természetesen további számos csillogó-villogó anyag szóba jöhet úgy, mint az üveg, a tükör, a kristály, a króm és a fém. Bár sokakban a glamour fogalma a fényűzéssel, luxussal és a giccs-csel cseng össze, egyensúlyra törekvő hozzáállással valójában egy nagyon ízléses és dekoratív stílus tud lenni.Annak ellenére, hogy ez egy rétegstílus, sok hozzánk érkező beleszeretett a bemutatóterem enteriőrjébe. Érdekes módon nem csak lakások és házak ilyen stílusú kialakítására van igény, de felkérést kaptunk például egy egész luxushajó belső kialakítására is. Fontosnak tartjuk, hogy ezek az egyedi, rendkívül jó minőségű bútorok fehérvári gyártásúak, itt tervezzük és készítjük a kézműves manufaktúránkban. Odafigyelünk a magas minőségre, az időtállóságra. Alapanyagokból a legjobbat szerezzük be, legyen az szövet, párnázat, vasalatok vagy fogantyúk."

A Capolavoro négy éve alakult Székesfehérváron és idén jutottak el odáig, hogy saját bemutatótermet terveztek a Kadocsa úton.

Hogyan kezdődik egy ilyen lakás berendezése?

Egy lakberendezési terv elkészítése mindig beszélgetéssel kezdődik. Az első tervek elkészüléséig több hosszabb-rövidebb találkozás alkalmával igyekszem feltérképezni megrendelőim igényeit, lehetőség szerint azokat is, amelyekről még ők maguk sem tudják, hogy léteznek. Néhány konzultáció után átlátom, hogy mire van szükségünk, mekkora a helyigényünk, mi az egyes helyiségek, funkciók ideális elrendezése. Ami nagyon fontos még, hogy milyen stílus forma és színvilág áll hozzájuk közel és erre próbálok ráhangolódni.

Sokan fordulnak lakberendezőhöz, amikor megtervezik az otthonukat?

Sokakban él az a tévhit, hogy csak a kiváltságosak terveztetnek lakberendezővel vagy belsőépítésszel, pedig az utóbbi időben egyre nagyobb az igény szakember segítségét kérni. A tervező az ügyfél igényeit és az épület adottságait kreatív módon összhangba tudja hozni és a műszaki, kiviteli terveken meg is tudja ezeket jeleníteni, így könnyítve meg a különböző szakágak munkáit. Nem utolsó szempont, hogy egy jól átgondolt tervvel, ahol előre ki van találva minden, nincs fölösleges munka, időt és pénzt lehet spórolni, valamint a 3d-s tervezés előre megmutatja, milyen lesz az otthonunk.

Fehérvári színes

 1. Ismerjük meg a híres fehérvári elődöket - temetői séta a városvédő egyesülettel

  A Városszépítő- és Védő Egyesület május 30-án, csütörtökön 17 órakor rendhagyó történelemórára várja az érdeklődőket a Hosszú-temetőben. Poklosi Péter tanár úr, az egyesület elnöke az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeivel és a temető művészi értékű alkotásaival ismerteti meg a résztvevőket. Az érdeklődőknek a Palotai úti Hosszú-temető kápolnájánál lesz a találkozó a programra.

  2019.05.21.
 2. Interaktív mesedélután a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Május 24-én, pénteken interaktív mesedélután kerül megrendezésre a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A program 14 órakor kezdődik.

  2019.05.21.
 3. Gyermeknapi rendezvény lesz a Székesfehérvári NépmesePonton pénteken

  Május 24-én, pénteken 16.30 órakor Gyereknapi mesés, önfeledt, játékos péntek délutáni rendezvény kezdődik a Székesfehérvári NépmesePonton, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött, jelentkezni lehet a nepmesepont@ggmuvhaz.hu email címen vagy a 06-22/202-025-ös telefonszámon.

  2019.05.21.
 4. Ökotúrákat szerveznek szombatonként a Sóstón szakmai vezetéssel

  Szombatonként 10:30-tól ökotúrára invitálják a természet szerelmeseit a megújult Sóstó Tanösvényre! A 1,5 órás séta során szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a tanösvény állat- és növényvilágával.

  2019.05.20.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek