Fehérvári lakberendező az ország legjobbjai között

A Lakberendezők Országos Szövetsége idén is három kategóriában hirdette meg az "Év Lakberendezője" pályázatot. A legjobbak közé a fehérvári Capolavoro lakberendezője, Kiszely Beáta is bekerült a kézműves bútorgyártó manufaktúra bemutatótermének tervével, ahol egy képzeletbeli lakás alapvető helyiségei találhatóak és egyedi saját kollekciós bútorainak tervezésével. 
2018.12.05. 13:07 |

A LOSZ Év Lakberendezője 2018 pályázat közönségdíjára a Lakberendezők Országos Szövetségének Facebook-oldalán lehet szavazni december 6-án este kilencig.

A fehérvári kézműves bútorgyártó manufaktúra elsősorban egyedi bútorkészítéssel, kárpitozással foglalkozik. Ahogyan Kiszely Beáta mondta, a stílusirányzatok közül leginkább a glamour megnevezés illik rá. A glamour mindent magába foglal, ami a luxus legmagasabb foka, fő jellemzője a csillogás. A stílus lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami a pompát, eleganciát testesíti meg pl. strasszot, szőrmét, bársonyt, selymet, aranyat, ezüstöt, virág- és egyéb pompázatos mintákat. Természetesen további számos csillogó-villogó anyag szóba jöhet úgy, mint az üveg, a tükör, a kristály, a króm és a fém. Bár sokakban a glamour fogalma a fényűzéssel, luxussal és a giccs-csel cseng össze, egyensúlyra törekvő hozzáállással valójában egy nagyon ízléses és dekoratív stílus tud lenni.Annak ellenére, hogy ez egy rétegstílus, sok hozzánk érkező beleszeretett a bemutatóterem enteriőrjébe. Érdekes módon nem csak lakások és házak ilyen stílusú kialakítására van igény, de felkérést kaptunk például egy egész luxushajó belső kialakítására is. Fontosnak tartjuk, hogy ezek az egyedi, rendkívül jó minőségű bútorok fehérvári gyártásúak, itt tervezzük és készítjük a kézműves manufaktúránkban. Odafigyelünk a magas minőségre, az időtállóságra. Alapanyagokból a legjobbat szerezzük be, legyen az szövet, párnázat, vasalatok vagy fogantyúk."

A Capolavoro négy éve alakult Székesfehérváron és idén jutottak el odáig, hogy saját bemutatótermet terveztek a Kadocsa úton.

Hogyan kezdődik egy ilyen lakás berendezése?

Egy lakberendezési terv elkészítése mindig beszélgetéssel kezdődik. Az első tervek elkészüléséig több hosszabb-rövidebb találkozás alkalmával igyekszem feltérképezni megrendelőim igényeit, lehetőség szerint azokat is, amelyekről még ők maguk sem tudják, hogy léteznek. Néhány konzultáció után átlátom, hogy mire van szükségünk, mekkora a helyigényünk, mi az egyes helyiségek, funkciók ideális elrendezése. Ami nagyon fontos még, hogy milyen stílus forma és színvilág áll hozzájuk közel és erre próbálok ráhangolódni.

Sokan fordulnak lakberendezőhöz, amikor megtervezik az otthonukat?

Sokakban él az a tévhit, hogy csak a kiváltságosak terveztetnek lakberendezővel vagy belsőépítésszel, pedig az utóbbi időben egyre nagyobb az igény szakember segítségét kérni. A tervező az ügyfél igényeit és az épület adottságait kreatív módon összhangba tudja hozni és a műszaki, kiviteli terveken meg is tudja ezeket jeleníteni, így könnyítve meg a különböző szakágak munkáit. Nem utolsó szempont, hogy egy jól átgondolt tervvel, ahol előre ki van találva minden, nincs fölösleges munka, időt és pénzt lehet spórolni, valamint a 3d-s tervezés előre megmutatja, milyen lesz az otthonunk.

Fehérvári színes

 1. Fehérvári szeszhatározó - pénteken folytatódnak a Mindigmás városnéző séták

  Július 19-én, pénteken 19.30 órakor Fehérvári szeszhatározó címmel folytatódnak a Mindigmás városnéző séták. A program résztvevői különféle alkoholos italok történetét ismerhetik meg. Kik készítették az első bort? Hogyan került Európába a szőlő? Isznak-e más nemzetek fröccsöt? Aki eljön, egy kis kóstolóból sem maradhat ki… Találkozó a Tourinform Iroda előtt Részvételi díj: 1500 Ft/ fő Időtartam: kb. 1-1,5 óra Előzetes regisztráció ajánlott! Tourinform Székesfehérvár, Oskola utca 2–4. Telefon: +36-22/537-261 E-mail: idegenvezetes@szekesfehervar.hu

  2019.07.19.
 2. Nyáresti vigalom lesz az Öreghegyi Közösségi Házban szerdán

  Július 24-én, szerdán Nyáresti vigalom lesz az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő eseményen színpadra lép Buch Tibor, Szabó Noémi és Kovács Szilárd, közreműködik Horváth Elemér (hegedű) és Horváth Péter (zongora). A nyugdíjas belépők 500, a teljes árú belépők 1000 forintos áron kaphatóak. Szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.07.19.
 3. Varrass vászonszatyrot a Jancsárkertben! - A Ki? Ti & Mi civil csapata várja a vásárlókat

  Július 20-án, szombaton vászonszatyor-varrást szerveznek a Jancsárkertben: ezzel az új kezdeményezéssel hívja fel a Ki? Ti & Mi csapata a figyelmet, hogy minél többen cseréljék le a műanyag vásárlásra használt zacskókat textiltáskára. 

  2019.07.19.
 4. Herbarius tábor az erdészházban - feltöltik a házipatikákat

  A napokban zajlik a hétházpusztai erdészházban a Herbarius tábor, ahol a nyári gyógynövények begyűjtésének és felhasználásának csínjaiba Lencsés Rita szakértő avatja be a résztvevőket. A tési dombon délelőtt a mezei virágok gazdag kínálatából szedtek apróbojtorjánt, zsályát és orbáncfüvet is, amikből szörp, olaj, teafű és kenyérre kenhető finomság is készül.

  2019.07.19.
 1. 4 nap, 6 színpad, több mint 120 fellépő - hat nap múlva indul a FEZEN

  Dream Theater, Thomas Anders a Modern Talkingból, Fedde Le Grand, Dub Fx, Ákos, Halott Pénz - hazai- és világsztárok egész sorát hozzák Székesfehérvárra ismét a szervezők. Négy napon át, hat színpadon, több mint 120 fellépőt láthatunk. A zenei programok mellett idén is kiemelt szerepet kap a sport és az egészséges életmód, találkozhatunk a helyszínen a MOL Fehérvár FC, az Alba Fehérvár KC, a Fehérvár AV19 és a Fehérvár Enthroners játékosaival is.

  2019.07.18.
 2. A legismertebb operettdallamok csendülnek fel a Városház téren

  Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg első alkalommal július 26-28-a között a Királyi Operett Napokat Székesfehérváron. A Feketehegy-Szárazréti Közösség Központ szabadtéri színpadán Királyi Operett Gála, a Bob herceg, valamint a Sybill operett látható és hallható majd. 

  2019.07.18.
 3. A Nuntius zenekar ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban

  Július 18-án, csütörtökön a „Kölykök a hátsó udvarban…” című nyáresti koncertsorozat egyik állomásaként a Nuntius zenekar lép fel az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő koncerten „A tegnap itt van” című Tom Waits dalaiból átdolgozott-összeállított koncert hallható majd, a belépő 800 forint lesz.

  2019.07.18.
 4. Tánctanulással és kézműves oktatással folytatódott a hagyományőrző tábor

  A csángóföldről érkezett vendégek szerdán Fehérvárra, a Bregyó-közi Sportcentrumban zajló Napraforgó Városi Napközis Táborba látogattak, ám Velencén tovább folytatódtak a hagyományőrző tábor programjai; Gonda Emma, Sevella Zsuzsanna és Komendó Gabriella a Magyarországi Alkotóművészek Közép és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága képviseletében látogatták meg a táborozókat, akik dél-alföldi táncokat is tanulhattak.

  2019.07.17.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek