Fehérvári lakberendező az ország legjobbjai között

A Lakberendezők Országos Szövetsége idén is három kategóriában hirdette meg az "Év Lakberendezője" pályázatot. A legjobbak közé a fehérvári Capolavoro lakberendezője, Kiszely Beáta is bekerült a kézműves bútorgyártó manufaktúra bemutatótermének tervével, ahol egy képzeletbeli lakás alapvető helyiségei találhatóak és egyedi saját kollekciós bútorainak tervezésével. 
2018.12.05. 13:07 |

A LOSZ Év Lakberendezője 2018 pályázat közönségdíjára a Lakberendezők Országos Szövetségének Facebook-oldalán lehet szavazni december 6-án este kilencig.

A fehérvári kézműves bútorgyártó manufaktúra elsősorban egyedi bútorkészítéssel, kárpitozással foglalkozik. Ahogyan Kiszely Beáta mondta, a stílusirányzatok közül leginkább a glamour megnevezés illik rá. A glamour mindent magába foglal, ami a luxus legmagasabb foka, fő jellemzője a csillogás. A stílus lényege, hogy minden olyan díszítő elemet felhasznál, ami a pompát, eleganciát testesíti meg pl. strasszot, szőrmét, bársonyt, selymet, aranyat, ezüstöt, virág- és egyéb pompázatos mintákat. Természetesen további számos csillogó-villogó anyag szóba jöhet úgy, mint az üveg, a tükör, a kristály, a króm és a fém. Bár sokakban a glamour fogalma a fényűzéssel, luxussal és a giccs-csel cseng össze, egyensúlyra törekvő hozzáállással valójában egy nagyon ízléses és dekoratív stílus tud lenni.Annak ellenére, hogy ez egy rétegstílus, sok hozzánk érkező beleszeretett a bemutatóterem enteriőrjébe. Érdekes módon nem csak lakások és házak ilyen stílusú kialakítására van igény, de felkérést kaptunk például egy egész luxushajó belső kialakítására is. Fontosnak tartjuk, hogy ezek az egyedi, rendkívül jó minőségű bútorok fehérvári gyártásúak, itt tervezzük és készítjük a kézműves manufaktúránkban. Odafigyelünk a magas minőségre, az időtállóságra. Alapanyagokból a legjobbat szerezzük be, legyen az szövet, párnázat, vasalatok vagy fogantyúk."

A Capolavoro négy éve alakult Székesfehérváron és idén jutottak el odáig, hogy saját bemutatótermet terveztek a Kadocsa úton.

Hogyan kezdődik egy ilyen lakás berendezése?

Egy lakberendezési terv elkészítése mindig beszélgetéssel kezdődik. Az első tervek elkészüléséig több hosszabb-rövidebb találkozás alkalmával igyekszem feltérképezni megrendelőim igényeit, lehetőség szerint azokat is, amelyekről még ők maguk sem tudják, hogy léteznek. Néhány konzultáció után átlátom, hogy mire van szükségünk, mekkora a helyigényünk, mi az egyes helyiségek, funkciók ideális elrendezése. Ami nagyon fontos még, hogy milyen stílus forma és színvilág áll hozzájuk közel és erre próbálok ráhangolódni.

Sokan fordulnak lakberendezőhöz, amikor megtervezik az otthonukat?

Sokakban él az a tévhit, hogy csak a kiváltságosak terveztetnek lakberendezővel vagy belsőépítésszel, pedig az utóbbi időben egyre nagyobb az igény szakember segítségét kérni. A tervező az ügyfél igényeit és az épület adottságait kreatív módon összhangba tudja hozni és a műszaki, kiviteli terveken meg is tudja ezeket jeleníteni, így könnyítve meg a különböző szakágak munkáit. Nem utolsó szempont, hogy egy jól átgondolt tervvel, ahol előre ki van találva minden, nincs fölösleges munka, időt és pénzt lehet spórolni, valamint a 3d-s tervezés előre megmutatja, milyen lesz az otthonunk.

Fehérvári színes

 1. Patikaszerek a kaptárból - Magyar László András előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Február 26-án, szerdán 17 órakor kezdődik Magyar László András, főmuzeológus „Patikaszerek a kaptárból” című előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban, a székesfehérvári Országos Méhésztalálkozó és Vásár rendezvényéhez kapcsolódóan. A belépés díjtalan.

  2020.02.23.
 2. Maroshegyen volt az idei első egészségnap Székesfehérváron

  Gyorsan megtelt a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár aulája szombaton reggel a Maroshegyi egészségnapon. Az idei első városrészi szűrőprogramot rendezték, melyen közel százhúsz résztvevő élt az ingyenes vizsgálatok lehetőségével. Lelkes orvosi és szakdolgozói csapat segíti a megelőzésben a fehérváriakat, akikkel az év során még számos egészségnapon és tematikus szűrésen találkozhatunk majd. Legközelebb márciusban a hölgyeket várják nyílt nőgyógyászati szűrőnapra.

  2020.02.22.
 3. Farsangi mulatság az Arany Jánosban - a Vasvári Pál Gimnázium diákjai adtak műsort

  Az Arany János EGYMI Szakiskolájában tartottak farsangi mulatságot a fiataloknak pénteken. A télűző ünnepen részt vettek a Vasvári Pál Gimnázium végzős tanulói is, akik színes, táncos-zenés műsorukkal örvendeztették meg a közönséget, amibe egy kis közös Macarena-koreográfia is belefért.

  2020.02.21.
 4. Verhetetlen snowboardban a fehérvári tűzoltó - Berta Bence megvédte címét

  A székesfehérvári Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester megvédte aranyérmes bajnoki címét a 2020. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen.

  2020.02.21.
 1. Székesfehérvári lány hozta el a szakácsolimpia ezüstérmét

  Ezüstérmet nyert a 25. IKA CulinaryOlympics konyhaművészeti olimpián, más néven szakácsolimpián cukrászművészeti kategóriában, 70 centiméter magas, hindu istenséget ábrázoló kompozíciójával a székesfehérvári Szántó Éva. A vetélkedésen több, mint 2000 induló vett részt. Szántó Éva egyéni indulóként vett részt a szakácsolimpián, cukrászművészeti kategóriában. 

  2020.02.21.
 2. Hangszerkészítő műhely Ujházi Péter A különutazás terei című kiállításában

  Február 22-én, szombaton 15 órakor nyit a hangszerkészítő műhely Ujházi Péter A különutazás terei című kiállításában, a Csók István Képtárban. Ezen a délutánon háromféle különleges hangszert készíthetnek a résztvevők (6 éven felüli gyermekek, szüleik, nagyszüleik, barátaik) a Bélaműhellyel: szférafont, konzerv gitárt és billentyűzet shakert. A programon a kiállításra megváltott belépőjeggyel lehet részt venni.

  2020.02.20.
 3. Szavazzunk a fehérvári iskolákra a Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban

  Az Unilever Magyarország Kft. és a Klebelsberg Központ együttműködésében létrejött Domestos Iskolamosdó Felújítási Programon az idei évben három székesfehérvári intézmény is sikeres pályázatot nyújtott be. Az Arany János Óvoda és Általános Iskola, a József Attila Középiskolai Kollégium vagy a Zentai úti Általános Iskola mosdójának teljes körű felújítására március 31-ig lehet szavazni.

  2020.02.19.
 4. Macskatéka farsangi bál a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Könyvtárában csütörtökön

  Február 20-án, csütörtökön 17 órától Macskatéka farsangi bál lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Könyvtárában. A program ingyenes és nyitott az óvodás és általános iskolás korosztály számára.

  2020.02.19.

Eseménynaptár

2020. Február
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek