Fehérvári küldöttség járt az Opolei Vajdaságban

Az Opole vajdasági Szeniorok Tanácsa meghívására Nysa városában tett látogatást székesfehérvári delegáció Deák Lajosné tanácsnok vezetésével. A kétnapos lengyelországi megbeszélések során szó volt a két város közötti kapcsolat erősítéséről.
2019.06.09. 09:22 |
Az Opole megyei Szeniorok Tanácsa bővíteni kívánja nemzetközi kapcsolatait, s ennek szellemében néhány hónappal ezelőtt meghívót küldtek Székesfehérvár Önkormányzatának és az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületnek. Kérésük megértésre talált, és a hét elején Deák Lajosné tanácsnok vezetésével az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke és titkára a sziléziai Nysában tett látogatást.
A nyugdíjas egyesület beszámolója szerint a kapcsolatfelvétel komolyságát támasztja alá, hogy a megérkezés után a delegációt Kordian Kolbiarz, Nysa város polgármestere, Elwira Slimak alpolgármester, valamint Pawel Nakonieczny, a Városi Tanács elnöke, Edward Halajko tanácsos, Ryszard Rogowski, a Szenior Tanács elnöke és Tadeusz Zdanowicz, a Szenior Tanács alelnöke fogadta. A megbeszélések során mindkét fél kifejezte szándékát a létrejött kapcsolat megerősítésére, az együttműködés kiterjesztésére. Deák Lajosné tanácsnok is örömének adott hangot a nysaiak felkérése kapcsán, és Székesfehérvár támogatásáról biztosította Opole vajdaság és Nysa képviselőit. 
A delegáció a városnézést követően részt vett az 1919-1921. közötti három sziléziai felkelés 100. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen, majd tovább folytatták megbeszélésüket a Szenior Tanács elnökével és alelnökével. Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke bemutatta az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület életét, feladatát és teendőit. Ezt követően Deák Lajosnéval közösen fehérvári látogatásra hívták meg a Szenior Tanács négytagú vezetőségét.

Közélet

 1. Közös Veni Sancte-val indul az év a katolikus oktatási intézményekben

  Szeptember 2-án, hétfőn délután 16 órakor az elmúlt évekhez hasonlóan a katolikus oktatási és nevelési intézmények számára közös Veni Sancte-t tartanak Székesfehérváron, a Prohászka emléktemplomban.

  2019.08.24.
 2. Diagnosztika és terápia teljes spektrumát nyújtja a Szent György Kórház

  Mintegy 300 millió forintos beruházás zajlott a Szent György Kórházban Európai Uniós és hazai források felhasználásával. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház a Közép-dunántúli régió egyetlen olyan kórháza, amely az egészségügyi szakellátás csaknem teljes spektrumát nyújtja mind a diagnosztika, mind a terápia terén. 

  2019.08.23.
 3. A Királyi Napok legszebb pillanatai 2019-ben

  Látványos fényekkel kezdődtek a Székesfehérvári Királyi Napok, majd másnap együtt énekeltünk a fúvósokkal, néztük a fényjátékot a Bíróság épületén. Kiállítás nyílt IV. Béla életéről a múzeumban, róla, illetve koráról szólt a Koronázási Ünnepi Játékok és a szertartásjáték; Rúzsa Magdi koncertjén egy gombostűt sem lehetett leejteni; kimulattuk magunkat az Öreghegyen és táncosok hozták el a világot Fehérvárra.

  2019.08.22.
 4. Köszönet a Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak és résztvevőknek

  Székesfehérvár polgármestere – a közösségi oldalain már közzétettek szerint – a város Önkormányzata és minden szervező nevében ezúton is köszöni a 2019-es Székesfehérvári Királyi Napokon dolgozóknak a programsorozaton tanúsított helytállásukat, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy idén is felejthetetlen élményekkel zárult a látogatók számára az ünnepi időszak.

  2019.08.21.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek