Fehérvári küldöttség járt az Opolei Vajdaságban

Az Opole vajdasági Szeniorok Tanácsa meghívására Nysa városában tett látogatást székesfehérvári delegáció Deák Lajosné tanácsnok vezetésével. A kétnapos lengyelországi megbeszélések során szó volt a két város közötti kapcsolat erősítéséről.
2019.06.09. 09:22 |
Az Opole megyei Szeniorok Tanácsa bővíteni kívánja nemzetközi kapcsolatait, s ennek szellemében néhány hónappal ezelőtt meghívót küldtek Székesfehérvár Önkormányzatának és az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületnek. Kérésük megértésre talált, és a hét elején Deák Lajosné tanácsnok vezetésével az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke és titkára a sziléziai Nysában tett látogatást.
A nyugdíjas egyesület beszámolója szerint a kapcsolatfelvétel komolyságát támasztja alá, hogy a megérkezés után a delegációt Kordian Kolbiarz, Nysa város polgármestere, Elwira Slimak alpolgármester, valamint Pawel Nakonieczny, a Városi Tanács elnöke, Edward Halajko tanácsos, Ryszard Rogowski, a Szenior Tanács elnöke és Tadeusz Zdanowicz, a Szenior Tanács alelnöke fogadta. A megbeszélések során mindkét fél kifejezte szándékát a létrejött kapcsolat megerősítésére, az együttműködés kiterjesztésére. Deák Lajosné tanácsnok is örömének adott hangot a nysaiak felkérése kapcsán, és Székesfehérvár támogatásáról biztosította Opole vajdaság és Nysa képviselőit. 
A delegáció a városnézést követően részt vett az 1919-1921. közötti három sziléziai felkelés 100. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen, majd tovább folytatták megbeszélésüket a Szenior Tanács elnökével és alelnökével. Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke bemutatta az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület életét, feladatát és teendőit. Ezt követően Deák Lajosnéval közösen fehérvári látogatásra hívták meg a Szenior Tanács négytagú vezetőségét.

Közélet

 1. Ami közös, ami összeköt - jótékonysági színházi előadás a MOL Arénában

  Az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészeinek előadásában mutatták be szombaton a Padlás című musicalt a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A rendhagyó színházi előadáson az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen voltak és fontos szerepet vállaltak a színészekkel karöltve.

  2019.06.15.
 2. A közszolgáltatásban dolgozók elismerésére várják a javaslatokat

  Elismerő okleveleket adományoz az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért 2019-ben is Székesfehérváron. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen.

  2019.06.14.
 3. Fridel Marianna vehette át idén a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat

  Az idei évben Fridel Marianna, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanárnője vehette át a Székesfehérvár Ifjúságáért díjat, aki a kezdetek óta lelkes támogatója a Székesfehérvári Diáktanács tevékenységének. A gimnáziumban három éve segíti a diákok munkáját, előtte a Németh László Általános Iskolában látta el ugyanezt a feladatot.

  2019.06.12.
 4. Helyünk a világban - Esélynap a Zichy ligetben

  Az EsélyKör, a fogyatékosügyi szervezetek hálózata negyedik alkalommal szervezett Esélynapot Székesfehérváron, ezúttal új helyszínen, a Zichy ligetben. A nagyszabású, társadalmi integrációt, szemléletformálást és érzékenyítést elősegítő rendezvény a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány koordinálásával, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház együttműködésével valósult meg. A program fő támogatója Székesfehérvár Önkormányzata.

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek