Fehérvári küldöttség járt az Opolei Vajdaságban

Az Opole vajdasági Szeniorok Tanácsa meghívására Nysa városában tett látogatást székesfehérvári delegáció Deák Lajosné tanácsnok vezetésével. A kétnapos lengyelországi megbeszélések során szó volt a két város közötti kapcsolat erősítéséről.
2019.06.09. 09:22 |
Az Opole megyei Szeniorok Tanácsa bővíteni kívánja nemzetközi kapcsolatait, s ennek szellemében néhány hónappal ezelőtt meghívót küldtek Székesfehérvár Önkormányzatának és az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületnek. Kérésük megértésre talált, és a hét elején Deák Lajosné tanácsnok vezetésével az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke és titkára a sziléziai Nysában tett látogatást.
A nyugdíjas egyesület beszámolója szerint a kapcsolatfelvétel komolyságát támasztja alá, hogy a megérkezés után a delegációt Kordian Kolbiarz, Nysa város polgármestere, Elwira Slimak alpolgármester, valamint Pawel Nakonieczny, a Városi Tanács elnöke, Edward Halajko tanácsos, Ryszard Rogowski, a Szenior Tanács elnöke és Tadeusz Zdanowicz, a Szenior Tanács alelnöke fogadta. A megbeszélések során mindkét fél kifejezte szándékát a létrejött kapcsolat megerősítésére, az együttműködés kiterjesztésére. Deák Lajosné tanácsnok is örömének adott hangot a nysaiak felkérése kapcsán, és Székesfehérvár támogatásáról biztosította Opole vajdaság és Nysa képviselőit. 
A delegáció a városnézést követően részt vett az 1919-1921. közötti három sziléziai felkelés 100. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen, majd tovább folytatták megbeszélésüket a Szenior Tanács elnökével és alelnökével. Csetényi Attiláné, az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület elnöke bemutatta az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület életét, feladatát és teendőit. Ezt követően Deák Lajosnéval közösen fehérvári látogatásra hívták meg a Szenior Tanács négytagú vezetőségét.

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2