Fehérvári középiskolások és fogyatékkal élők szerezhettek közös élményeket a Rác utcában

Akadálymentesített idegenvezetés címmel zajlott program kedden délelőtt a Rác utcában a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében. A társadalmi érzékenyítés jegyében zajló rendezvényen hunyadis diákok közösen vettek részt kézműves foglalkozásokon és látogattak műemlékeket fogyatékos emberekkel, közös élményeket átélve.
2021.09.28. 11:56 |
Fehérvári középiskolások és fogyatékkal élők szerezhettek közös élményeket a Rác utcában

A közös cselekvésen keresztül megélt értékek megtapasztalása volt a célja az Akadálymentesített idegenvezetés című programnak, amelyen középiskolás diákok és fogyatékossággal élők együtt vettek részt.

Diákok és fogyatékossággal élők együtt vettek részt kedden az Akadálymentesített idegenvezetésa című programon. A látás-, a hallás- és az értelmi sérültek a hunyadis diákokkal párokat alkotva vehettek részt kézműves foglalkozásokon, vagy látogathatták meg a város egyik legfontosabb kulturális örökségét jelentő Rác templomot. A csoportok meglátogatták a Rác utcai Kézművesek Házát is, ahol megismerkedhettek a magyar népművészet műemlékeivel és kézműves technikáival.

Horváth Gergely, Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője elmondta, hogy szakmai programjuk a társadalmi érzékenyítést célozza meg és kifejezetten a középiskolás korosztálynak szól. A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium egy oszálya jött el az eseményre, hogy találkozzon az Esélykör tagjaival, a különböző fogyatékosügyi szervezetek csoportjaival. "A program legfontosabb célja, hogy az egészséges fiatalok és a fogyatékkal élők megtapasztalják a közös cselekvésen keresztül megélt értékeket" - hangsúlyozta Horváth Gergely.