Fehérvári kosarasok az U20-as válogatott EB-re készülő keretében

Székesfehérváron kezdte meg a felkészülést a július közepén Portugáliában rendezendő B-divíziós Európa-bajnokságra az U20-asférfi kosárlabda-válogatott. Pór Péter szövetségi edző csapatában az Alba Fehérvárt a Takács-testvérek és Polster Attila képviselik.
2019.06.07. 10:18 |

Hosszú felkészülési programot kezdett az U20-as válogatott, július közepéig még edzőmeccsek, keretszűkítés is vár a csapatra. A héten a fehérvári MKOSZ-csarnokban kedzte meg a gyakorlást a keret. Az Alba Fehérvár fiataljai idén a felnőtt bajnokságban is bemutatkozhattak, most pedig a válogatottban próbálják megszilárdítani a helyüket. Erre jó esélye van Takács Milánnak, aki már a felnőtt válogatottban is részt vett összetartáson, és edzőmérkőzésen pályára is lépett.

"A klubszezon nem úgy zárult, ahogy szerettük volna, de örülök, hogy egyénileg előre léptem és bemutatkozhattam a felnőtt csapatban. A korosztályos válogatottban is az a célom, hogy megszilárdítsam a helyem. A B-divíziós Európa-bajnokságon szerezhetünk sikerélményt, bár a mi válogatottunkban sok a '99-es korosztálynál fiatalabb kosaras" - mondta a fehérvéri edzőtábor elején Takács Milán.

Testvére, Takács Martin is debütálhatott az Albában. "Mindenképpen előrelépés, ebben a szezonban már nem hátráltatott a korábbi sérülésem és szeretném a továbbiakban is megszolgálni a bizalmat. A válogatottban sokan vannak, akik fiatalabbak, mint az U20-as korosztály, de ebben a korban a fizikális különbségek már jobban kiegyenlítődnek, így ennek talán nem lesz akkora jelentősége az EB-n" - nyilatkozta Martin.

A válogatott vezetőedzője, Pór Péter elmondta, jobb lenne, ha a bajnokságban a felnőttek között több fiatal kapna szerepet éles helyzetben is. A nemsokára életbe lépő "fiatalszabály" ezen talán segít, addig pedig a korosztályos válogatottaknál tudnak menedzselni néhány teheséget, mert az U18-as, az U20-as és a felnőtt válogatott szakmai programja egymásra épül. Amíg a lányoknál komplett korosztályos válogatottakat építettek fel a felnőtt kosárlabdára, a fiúknál kevesebb a tehetség, így ott a kiemelkedőket segítik.

Az U20-as Európa-bajnokság július közepén kezdődik Portugáliában, a magyar válogatottnak hatcsapatos csoportból kell megpróbálnia kivívni a továbbjutást.

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak