Fehérvári kosarasok az U20-as válogatott EB-re készülő keretében

Székesfehérváron kezdte meg a felkészülést a július közepén Portugáliában rendezendő B-divíziós Európa-bajnokságra az U20-asférfi kosárlabda-válogatott. Pór Péter szövetségi edző csapatában az Alba Fehérvárt a Takács-testvérek és Polster Attila képviselik.
2019.06.07. 10:18 |

Hosszú felkészülési programot kezdett az U20-as válogatott, július közepéig még edzőmeccsek, keretszűkítés is vár a csapatra. A héten a fehérvári MKOSZ-csarnokban kedzte meg a gyakorlást a keret. Az Alba Fehérvár fiataljai idén a felnőtt bajnokságban is bemutatkozhattak, most pedig a válogatottban próbálják megszilárdítani a helyüket. Erre jó esélye van Takács Milánnak, aki már a felnőtt válogatottban is részt vett összetartáson, és edzőmérkőzésen pályára is lépett.

"A klubszezon nem úgy zárult, ahogy szerettük volna, de örülök, hogy egyénileg előre léptem és bemutatkozhattam a felnőtt csapatban. A korosztályos válogatottban is az a célom, hogy megszilárdítsam a helyem. A B-divíziós Európa-bajnokságon szerezhetünk sikerélményt, bár a mi válogatottunkban sok a '99-es korosztálynál fiatalabb kosaras" - mondta a fehérvéri edzőtábor elején Takács Milán.

Testvére, Takács Martin is debütálhatott az Albában. "Mindenképpen előrelépés, ebben a szezonban már nem hátráltatott a korábbi sérülésem és szeretném a továbbiakban is megszolgálni a bizalmat. A válogatottban sokan vannak, akik fiatalabbak, mint az U20-as korosztály, de ebben a korban a fizikális különbségek már jobban kiegyenlítődnek, így ennek talán nem lesz akkora jelentősége az EB-n" - nyilatkozta Martin.

A válogatott vezetőedzője, Pór Péter elmondta, jobb lenne, ha a bajnokságban a felnőttek között több fiatal kapna szerepet éles helyzetben is. A nemsokára életbe lépő "fiatalszabály" ezen talán segít, addig pedig a korosztályos válogatottaknál tudnak menedzselni néhány teheséget, mert az U18-as, az U20-as és a felnőtt válogatott szakmai programja egymásra épül. Amíg a lányoknál komplett korosztályos válogatottakat építettek fel a felnőtt kosárlabdára, a fiúknál kevesebb a tehetség, így ott a kiemelkedőket segítik.

Az U20-as Európa-bajnokság július közepén kezdődik Portugáliában, a magyar válogatottnak hatcsapatos csoportból kell megpróbálnia kivívni a továbbjutást.

Sport

 1. Pakson is nyert a MOL Fehérvár, amely továbbra is makulátlan mérleggel vezeti a bajnokságot

  A zsinórban negyedik bajnokiján eredményes Futács és fehérvári színekben első gólját szerző Petrjak góljával verte a Vidi a Paksot. A 2-0-ra lehozott meccshez Kovácsik Ádám parádés teljesítménye is kellett, a hajrában nagyokat védett a válogatott kapus. A MOL Fehérvár száz százalékos teljesítménnyel továbbra is a tabella élén áll.

  2019.08.24.
 2. Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

  Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

  2019.08.24.
 3. Hegyi Barnabás-Harcsa Norbert magyar bajnoki címmérkőzés lesz szeptember 21-én

  Szeptember 21-én, a Kalászi Sportcsarnokban rendezi első őszi bokszgáláját a Felix Promotion International. A program gerincét presztízsküzdelmek adják, hiszen a magyar kedvencek egymás ellen lépnek szorítóba, két párharc ráadásul címmérkőzés lesz. - jelentette be honlapján Magyarország piacvezető ökölvívó-rendezvényszervező vállalkozása csütörtökön. Hegyi Barnabás Harcsa Norberttel vív középsúlyú magyar bajnoki címmérkőzést.

  2019.08.23.
 4. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak