Fehérvári Halünnep április 20-án a Palotavárosi tavaknál

Újra várja a vendégeket a Palotavárosi tavaknál a város egyik legnépszerűbb gasztronómiai eseménye, a IX. Fehérvári Halünnep. A főzőversenyt, színpadi és családi programokat kínáló eseményt április 20-án, szombaton rendezi meg a Székesfehérvári  Kulturális Központ valamint a HOFESZ. A nap sztárvendége az Irigy Hónaljmirigy lesz.
2024.04.15. 20:06 |
Fehérvári Halünnep április 20-án a Palotavárosi tavaknál

A 2013 óta létező, a kulináris élvezetek és a szórakoztatás mellett az egészséges halételek népszerűsítését is szolgáló népszerű program főzőversenyére már várják a regisztrálókat.

Április 15-ig nevezhetnek az érdeklődők, akik halászlevet vagy bármilyen más halételt készíthetnek a maguk és barátaik örömére. Nevezni a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában lehet.

A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. A zsűri 12 órától kezdi értékelni a halételeket, a legjobbakat a szervezők értékes ajándékokkal díjazzák. 

A Halünnep napján a reggeli órákban indulnak a programok a főzőversennyel, majd az ünnepélyes megnyitón a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar játszik. A színpadon ezután mesejáték, gyermekkoncertek kapnak helyet, a főzőverseny eredményhirdetése után pedig egy igazi partyzenekar, a Budapest Show Band, majd a humor nagyágyúi, az Irigy Hónaljmirigy együttes lép színpadra. Napközben a családokat halsimogató, kisállat-simogató, óriás halas játékpark és kézműves foglalkozás is várja.

Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény esőnapja április 27., szombat.

Részletes program:
8.00–9.00 Regisztráció, halosztás
9.30–10.15 Ünnepélyes megnyitó a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar közreműködésével
11.00–11.50 Lány a sárkányhajóban – a Holdvilág Kamaraszínház előadása
12.00 Főzőverseny zsűrizésének kezdete
14.00–15.00 Buborék Együttes – interaktív családi koncert show
15.10–15.25 „Az aranyhal és a három kívánság” – a rajzpályázat eredményhirdetése
15.30–16.15 Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertje
16.30–16.45 Főzőverseny eredményhirdetése
17.00–18.00 Budapest Show Band
18.15–19.00 Irigy Hónaljmirigy

Egyéb programok 10.00-18.00 között: hal- és kisállat-simogató, óriás halas játékpark, kézműves foglalkozás

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.