Fehérvári gyárának 15 éves fennállását ünnepelte a Grundfos

Tizenöt évvel ezelőtt kezdte meg működését a világ egyik vezető szivattyúgyártó vállalata, a Grundfos Székesfehérváron. A fehérvári Grundfos gyárban mintegy 7 millió szivattyút gyártottak le az elmúlt években és jelenleg mintegy ezer ember dolgozik a dán szivattyúóriás fehérvári gyárában.
2022.09.08. 15:45 |
Fehérvári gyárának 15 éves fennállását ünnepelte a Grundfos

A jubileum tiszteletére csütörtökön nagyszabású ünnepséget rendeztek, melyen Uher Zoltán SZF IND gyárigazgató, Udvar Csaba ügyvezető igazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester elevenítették fel az elmúlt évek közös sikerekeit, és köszönték meg a dolgozók munkáját. A gyár bejáratánál szerdán jelképesen 15 fát ültettek el, az egyiknél pedig emléktáblát is elhelyeztek az évforduló alkalmából.

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. Tatabányán alakult meg, ahol az első gyárat 2002-ben már követte is a második. Székesfehérváron 2007-ben nyitották meg az első, majd 2013-ban a második gyáregységet, ezzel Magyarországon a Grundfos már kettő telephelyen négy gyártóegységgel rendelkezik és összesen 2.400 munkavállalót foglalkoztat.

A székesfehérvári Grundfos gyárban mintegy ezer ember dolgozik.

Dániából videóüzenetben köszöntötte a magyarországi munkatársakat a cégcsoport két vezetője, majd Uher Zoltán SZF IND gyárigazgató mondott beszédet. Emlékeztetett arra, hogy a Grundfos fehérvári története 2005-ben kezdődött el, ekkor született meg a döntés Dániában az új gyár megépítéséről. A 2007-es indulás után a gyár gyorsan megtelt élettel, a dinamikus startot számos fontos fejlődési lépcsőfok, mérföldkő és eredmény követte.
2020-ban az Év Gyára versenyen a Grundfos két kategóriában is nyert – Legjobb menedzsmentfolyamatok nagyvállalat és a Dolgozói elégedettség nagyvállalat –, és bizonyult a legjobbnak országos szinten.

A gyárban mintegy 7 millió szivattyút gyártottak le az elmúlt években – emelte ki Uher Zoltán, majd hozzátette, fontos szereplői a város életének, a helyi közösségnek, mindig nagy örömmel vesznek részt a KÉPES Programban, támogatják a sportot, egy helyi állatmenhelyet, projektorokat adományoznak iskoláknak és karitatív munkát végeznek többek között a Szent György Kórház gyermekosztályán is. 

Ugyancsak köszöntötte a megjelenteket Udvar Csaba ügyvezető igazgató, aki sikertörténetként tekint a székesfehérvári gyárra, amely mintegy 25 féle terméket gyárt. Az üzem nem csak Magyarországon, hanem az egész Grundfos hálózatban meghatározó szereplő, az egyik legjobb gyártóegység a képességeinek, a gyors felfutásnak, a rugalmasságának és a dolgozók összetartásának köszönhetően.

Székesfehérvár Önkormányzata és közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a 15 éves Grundfost. „A legfontosabb és első dolog, hogy azoknak mondjunk köszönetet, akik ebben a 15 évben itt dolgoztak és dolgoznak ma is. Ők az elkötelezett munkájukkal tették lehetővé, hogy ez a gyár folyamatosan fejlődhessen, új technológiákkal, termékekkel bővíthesse a palettáját. Önöké a köszönet és a hála a város részéről!” – fogalmazott a városvezető. Hozzátette, Székesfehérvár sok mindent köszönhet a Grundfosnak, többek között a családok megélhetését, egzisztenciáját, a társadalmi felelősségvállalási programokban való aktív részvételt és az együttműködést, a közvetlen kapcsolatot, jó és rossz időkben egyaránt. „Az erős gazdaság mindennek az alapja, a családok életében éppúgy, mint a város közösségében. Ha a cégek fejlődnek, akkor a város is fejlődni fog. Az ipar is akkor tud előrelépni, ha az azt körülvevő környezet is fejlődik.” – mutatott rá a kölcsönhatásokra a polgármester. 

Gazdaság