Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj 2021 - példamutató vállalkozásokat díjaztak

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást. Gyártás kategóriában a TortaPalota, szolgáltatás kategóriában az Öreghegyi Patika, kereskedelem kategóriában a Pinke Szivárvány Bt. kapta az elismerést.
2021.05.11. 15:14 |

Idén is olyan egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra, amelyek Székesfehérváron végzik tevékenységüket.

Közülük választotta ki az Alapítvány azt a kereskedőt, üzletet illetve gyártót, akit érdemesnek tartott az etikus és felelősségteljes piaci magatartása alapján az elismerésre. A díjat három kategóriában adományozták. A díjat Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológia Kutatótanszék tanszékvezetője adta át.

Gyártás kategóriában a TortaPalota, szolgáltatás kategóriában az Öreghegyi Patika, kereskedelem kategóriában a Pinke Szivárvány Bt. kapta az elismerést.

"Nehéz hónapok állnak mögöttünk és az újraindítás első időszakában különösen fontos az, hogy példát állítsunk a város gazdasági életének szereplői elé" - fogalmazott Róth Péter alpolgármester a díjátadón, kiemelve, hogy a három díjazott cég tevékenysége példa lehet a fehérvári vállalkozások számára.

Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora elmondta, hogy nagyon sok panaszüggyel találkozik mostanában is, főleg a lakásfelújítás területén, ahol sokan megpróbálták kijátszani a rendelkezéseket és néhány ügyeskedő azzal téveszti meg a fogyasztókat, hogy azt mondják, elengedik az áfát, így olcsóbb lesz a kivitelezés. Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora a pozitív példákról is szólt, kiemelve a díjazott a cégeket, akik etikus piaci magatartással érdemelték ki a fogyasztók bizalmát.

Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem Fejlesztő Szociológia Kutatótanszékének tanszékvezetője a díjátadón arról beszélt, hogy most, a koronavírus-járvány okozta helyzet kapcsán a társadalomnak is meg kellett ismerkednie a "reziliencia" fogalmával, amivel korábban a pszichológia foglalkozott. A pszichológia abban az értelemben használja a fogalmat, hogy azt a tulajdonságot vagy képességet jelöli, amikor az ember gyorsan vissza tudja nyerni eredeti, jó állapotát testi-lelki szenvedés, illetve nehéz élethelyzetek átélése után.

"Ezt a közösséget, amiben élünk, kívülről támadások érhetik, aminek sokféle formája lehet. Ahhoz, hogy ezek kivédésére felkészültek legyünk és az újjáépítésben jeleskedjünk, képessé kell válni arra, hogy közösségünket megvédjük a negatív hatásoktól" - fogalmazott Domokos Tamás, hozzátéve, hogy környezeti, vagy gazdasági hatások miatt bármikor bekövetkezhetnek olyan események, amikor helyre kell állítani a saját közösségünket, a helyreállításban pedig mindig a partnerség a legfontosabb. "Ez a díj is egy partnerség, a fogyasztói oldal és a szolgáltatásokat nyújtók közötti kooperációról szól. Azokat díjaztuk, akik etikus piaci magatartással, a fogyasztói civil szempontokat is szem előtt tartva a közösség javára végzik szolgáltatásukat: ilyen vállalkozókra van szüksége Székesfehérvár közösségének." - tette hozzá.

A díjat hagyományosan a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák, a díjátadóra azonban idén márciusban nem kerülhetett sor a járványhelyzet miatt. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett, kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal.

A 2021-es év díjazottjai:

Kereskedelem kategória: Pinke Szivárvány Bt.

A családi vállalkozás 1994-ben indult útjára. Az évek alatt folyamatosan bővült a festékkínálat, sokféle keverőrendszer található az üzletben és az ezekhez kapcsolódó segédanyagok, amelyek mind az autós, mind az ipar, mind a lakosság igényeit kielégíti. Pinke László, mint tulajdonos, folyamatosan részt vesz az üzlet napi működésében a kiszolgálás, a színkeverés, szakmai tanácsadások és az árubeszerzés területén.

Szolgáltatás kategória: Öreghegyi Patika

2006 júniusában, családi vállalkozásként nyílt meg az Öreghegyi Patika. Dr. Magyar Tamás és dr. Magyarné dr. Tóth Katalin mindketten gyógyszerészek, családjaikban több egészségügyi, gyógyszertári dolgozó is volt. A nyitástól kezdve igyekeztek egy családias légkörű gyógyszertárt üzemeltetni – mind a munkatársakat, mind a vásárlókat tekintve. A vásárlóik nagy részét régóta ismerik, figyelemmel tudják kísérni a változásokat az egészségükben, életükben.

Gyártás kategória: TortaPalota

A TortaPalota 2015-ben nyitotta meg kapuit a Géza utcában. Szabari Éva cukrász különleges dizájnú, igényes tortákat készített nemes alapanyagok felhasználásával. A finom tortáknak híre ment, és az elégedett vevők szorgalmazták, hogy készüljenek születésnapi torták és sütemények is, melynek következtében nyílt meg a Géza utcai műhely mellett egy üzlet a ZONE Bevásárlóparkban tavaly. Jelenleg 5 fővel működik a vállalkozás.

Gazdaság

 1. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 2. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.
 3. A mai naptól indul a nyári diákmunka program a nappali képzésben tanulóknak

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.15.
 4. Távhőszolgáltatási kisokost készített a SZÉPHŐ Zrt. - heteken belül megérkezik a távhős otthonokba

  A cél, hogy a távhőszolgáltatási kisokos segítse a zökkenőmentes ügyintézést a SZÉPHŐ Zrt. ügyfeleinek. A következő napokban a kiadvány egy példányát minden, a távhőszolgáltatást igénybe vevő ügyfél megtalálja a postaládájában. 

  2021.06.14.
 1. Genius Loci díjat nyert a székesfehérvári Howmet-Köfém

  A tehetséggondozásért ismerték el a Howmet-Köfém Kft-t. A vállalat Genius Loci Díjat kapott a Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért regionális kategóriájában azért a tevékenységért, amivel a digitális készségek fejlesztését, a mérnöki szakmák népszerűsítését segítik.

  2021.06.08.
 2. 18 milliárd forintos beruházással fejleszti hazai cégeit, köztük a fehérvári üzemet a Hanon

  Tizennyolcmilliárd forintos fejlesztéssel bővíti az elektromos autókba kerülő klímarendszerek gyártókapacitását a Hanon Systems Hungary Kft. A hazai beruházás, amely a székesfehérvári üzemet is érinti, 4,6 milliárd forintos állami támogatással valósulhat meg – jelentették be hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

  2021.06.07.
 3. Felavatták a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét

  Hétfőn a Magyar Posta Zrt. új székesfehérvári logisztikai üzemét avatták fel az Alba Ipari Parkban. A csarnok 5500 m2-es területén mintegy 250 főt foglalkoztatnak és nagyságrendileg 3,5 millió darab csomagot kezelnek évente. Az új logisztikai központból közel 100 postát látnak el direkt kiszolgálás keretén belül.

  2021.06.07.
 4. Kamrai tagdíj - változik a fizetés számítása és határideje Fejér megyében

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének döntése értelmében 2021. évben az I. félévi tagdíjszámla is már a tényleges 2020. évi árbevétel alapján kerül kiállításra, továbbá a tagdíjfizetés határideje változik: az I. félévi tagdíj számla 2021. június 30-i és a II. félévi tagdíjszámla 2021. október 31-i fizetési határidővel kerül kiküldésre.

  2021.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4