-
Gitárok szemnek és léleknek
Ha valaki nem ért a gitárokhoz, de értékeli a szépet, annak mindenképpen érdemes egyszer egy Soma-féle gitárt a kezébe fogni. Annak pedig, aki ráadásul még ért is ezekhez a gyönyörű hangszerekhez, nem csak ajánlott, hanem egyenesen kötelező is Somogyi József remekműveivel megismerkedni. Ő készítette el a Fezen-gitárt is, amelyre egy fogyatékossággal élő fiatalokat segítő felajánlás keretében december 7-ig lehet licitálni.
2025.12.05. -
Rendhagyó irodalmi est a Nex Stop-ban
A Líra könyvesbolt rendhagyó irodalmi estre várja az érdeklődőket December 7-én és 14-én 16 órától a Next Stop üzletközpontban. Ha úgy érzi, hogy örömmel megosztaná a legkedvesebb versét, ami Adventtel, Karácsonnyal, Krisztus születésével kapcsolatos, felolvashatja azokat.
2025.12.05. -
Mikulás táncház
December 6-án, szombaton 17 órától kézműves foglalkozással, népi gyermekjátszóval, mikulásváróval, tánctanítással és táncos mulatsággal várja a kicsiket és nagyokat a Malom utcai Táncház.
2025.12.05. -
Családi programok a természetben
Irány a hétvégén Fehérvárcsurgó azoknak a családoknak, akik szeretik aktív pihenéssel, a friss levegőn tölteni a szabadidejüket. December 6-án, szombaton rendezik a X. Gaja-völgyi Mikulás túrát, míg a Károlyi Kastély parkjában izgalmas séta indul, melyen a Mikulást is megkereshetik a gyerekek. Mindkét program a kastély felújított lovardaépületétől indul.
2025.12.05.
Fehérvári fagyi is bejutott az Év fagylaltja döntőjébe
A 25. Év fagylaltja verseny első régiós elődöntőjén túlnyomórészt a trópusi és a hazai gyümölcsök felhasználásával készült fagylaltok és sorbetek várták a szakmai zsűri tagjait Székesfehérváron.
A Damniczki Cukrászdában rendezett megmérettetésen Győr–Moson–Sopron, Vas, Veszprém, Komárom–Esztergom és Fejér megye kilenc fagylaltkészítő és cukrászmestere indult összesen 12 féle hűtött finomsággal.
Az öttagú zsűri: Balogh László, Baracskay Angéla, Gerő Eszter, Erdélyi Balázs Szűcs Árpád vezetésével a fagylaltok küllemével kezdte a szemlét, majd következett a kóstolás, amelyben az állagot, az összetevők illat- és ízharmóniáját értékelték. Az elődöntő eredményhirdetésén egy rövid értékelést adott a zsűri elnöke. Szűcs Árpád elmondta, a szakemberek most is az egyensúlyt keresték a receptek összeállításában, az ízekben, a dekorációban, és egyensúlyt kerestek azokban a kompozíciókban, amelyek a versenyen indultak. A legfontosabb, hogy a kész termékben megjelenjen az alkotó tudása, személyisége, egyedisége.
Az eredményhirdetés szerint az Év fagylaltja verseny országos döntőjébe jutott a székesfehérvári Krém Cukrászda Krém Karamell fagylaltja, amelyben a karamellás alapot pekándiós pralinéval gazdagította Kovács Roland fagylaltmester, valamint döntős a komáromi Sztaracsek Ádám(Jánoska Cukrászda) Amiamo Mandulás és a balatonfüredi Dobó Norbert (Füredi Cukrászda) Szőke „zserbó” elnevezésű alkotása is. A mentes fagylalt kategóriában két hűsítő édesség: a Málnás mogyorós csoki Komáromból (Sztaracsek Ádám), és a polgárdi Dock Cukrászda mestere, Reif Ferenc által készített Csokoládé-kókusz sorbet képviselik a régiót az országos döntőben, amelyre július 12-én kerül sor Budapesten.
