Fehérvári ezüstérem a békéscsabai vívó Olimpici Grand Prix-ről

Előkelő helyen, a dobogó második fokán zárt Tóth Lázár, a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE ifjú párbajtőrőzője a korosztályos sorozat békéscsabai állomásán. Szabó Benedek tizenkettedik és Csuta András tizennegyedik helyezése is kiemelkedő.
2019.05.15. 13:02 |

Az Olimpici Grand Prix ötödik fordulója az Országos Bajnokság előtti utolsó állomása volt. A Viharsarokban május 10-12. között léptek pástra az ifjú párbajtőrözők.

Az érmet szerző Tóth Lázár az úgynevezett Törpici korosztályban indult. A főtáblán kemény ellenfeleket legyőzve, szoros asszókban sokszor fordítva menetelt a döntőig, amelyben 8-8-as állásnál ukrán ellenfele átvette a vezetést, majd együttes találattal megnyerte a finálét.A gyermek kocsoportban, a rendkívül népes fiú mezőnyben Virányi-Szabó Zsombor és Dallos Mikró a legjobb hatvannégy között végzett, Domján Gergő egy fordlóval korábban kényszerült búcsúzni. A lányoknál Varga Flóra idei legjobb eredményét vívta: a legjobb tizenhat közé jutás már nem sikerült neki, így a 29. helyen zárt.

Az újonc korosztályban a fiúknál a klub valamennyi versenyzője a főtáblára jutott, közülük Szabó Benedek a legjobb tizenhat közé menetelt, ahol miskolci ellenfele állította meg. Benedek egész nap magabiztosan vívott, sajnos a végére egy kicsit elfogyott, de tizenkettedik helyezése teljesen megérdemelt volt. A lányoknál Nemes Flóra a legjobb hatvannégy közé jutott, ahol román ellenfél állta útját.

A serdülő fiúknál Csuta András és Janky Bendegúz a legjobb harminckettő közé lavírozott, itt utóbbi kihívójára akadt 6-3-as vezetésről sajnos 15-13-ra kikapott. Csuta könnyedén jutott tovább, de a legjobb tizenhat között kellemtlen ellenfél várt rá, akit nem is tudott legyőzni, így meg kellett elégednie az előkelő tizennegyedik hellyel. A serdülő lányoknál Varga Flóra jutott a legtovább, ő legjobb hatvannégy között búcsúzott a küzdelmektől.

Vasárnap a Székesfehérvári Vívó Szabadidő SE felnőtt versenyzői lépnek pástra, méghozzá a klub hazai rendezésű versenyén, a Széna Téri Iskolában.

Eredmények:

Gyerek fiú (122 induló):

44. Virányi-Szabó Zsombor

48. Dallos Mirkó

107. Domján Gergő

Gyerek lány (94 induló):

29. Varga Flóra

Újonc fiú (107 induló):

12. Szabó Benedek

42. Dallos Ladó

91. Dallos Mirkó

95. Virányi-Szabó Zsombor

97. Domján Gergő

Újonc lány (121 induló):

61. Varga Flóra

112. Nemes Blanka

Törpici fiú (66 induló):

2. Tóth Lázár

39. Fekete-Fenyvesi Olivér

41. Busics Márkó

Serdülő fiú (107 induló):

14. Csuta András

32. Janky Bendegúz

40. Nádi Zsombor

44. Dallos Ladó

84. Kerülő Sebestyén

89. Szabó Benedek

91. Vígh Balázs

Serdülő lány (109 induló):

46. Varga Flóra

84. Nemes Blanka

104. Barbagallo Anna

Törpici lány (63 induló):

45. Láng Anna

Sport

 1. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 2. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 3. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak