Fehérvári ezüstérem a békéscsabai vívó Olimpici Grand Prix-ről

Előkelő helyen, a dobogó második fokán zárt Tóth Lázár, a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE ifjú párbajtőrőzője a korosztályos sorozat békéscsabai állomásán. Szabó Benedek tizenkettedik és Csuta András tizennegyedik helyezése is kiemelkedő.
2019.05.15. 13:02 |

Az Olimpici Grand Prix ötödik fordulója az Országos Bajnokság előtti utolsó állomása volt. A Viharsarokban május 10-12. között léptek pástra az ifjú párbajtőrözők.

Az érmet szerző Tóth Lázár az úgynevezett Törpici korosztályban indult. A főtáblán kemény ellenfeleket legyőzve, szoros asszókban sokszor fordítva menetelt a döntőig, amelyben 8-8-as állásnál ukrán ellenfele átvette a vezetést, majd együttes találattal megnyerte a finálét.A gyermek kocsoportban, a rendkívül népes fiú mezőnyben Virányi-Szabó Zsombor és Dallos Mikró a legjobb hatvannégy között végzett, Domján Gergő egy fordlóval korábban kényszerült búcsúzni. A lányoknál Varga Flóra idei legjobb eredményét vívta: a legjobb tizenhat közé jutás már nem sikerült neki, így a 29. helyen zárt.

Az újonc korosztályban a fiúknál a klub valamennyi versenyzője a főtáblára jutott, közülük Szabó Benedek a legjobb tizenhat közé menetelt, ahol miskolci ellenfele állította meg. Benedek egész nap magabiztosan vívott, sajnos a végére egy kicsit elfogyott, de tizenkettedik helyezése teljesen megérdemelt volt. A lányoknál Nemes Flóra a legjobb hatvannégy közé jutott, ahol román ellenfél állta útját.

A serdülő fiúknál Csuta András és Janky Bendegúz a legjobb harminckettő közé lavírozott, itt utóbbi kihívójára akadt 6-3-as vezetésről sajnos 15-13-ra kikapott. Csuta könnyedén jutott tovább, de a legjobb tizenhat között kellemtlen ellenfél várt rá, akit nem is tudott legyőzni, így meg kellett elégednie az előkelő tizennegyedik hellyel. A serdülő lányoknál Varga Flóra jutott a legtovább, ő legjobb hatvannégy között búcsúzott a küzdelmektől.

Vasárnap a Székesfehérvári Vívó Szabadidő SE felnőtt versenyzői lépnek pástra, méghozzá a klub hazai rendezésű versenyén, a Széna Téri Iskolában.

Eredmények:

Gyerek fiú (122 induló):

44. Virányi-Szabó Zsombor

48. Dallos Mirkó

107. Domján Gergő

Gyerek lány (94 induló):

29. Varga Flóra

Újonc fiú (107 induló):

12. Szabó Benedek

42. Dallos Ladó

91. Dallos Mirkó

95. Virányi-Szabó Zsombor

97. Domján Gergő

Újonc lány (121 induló):

61. Varga Flóra

112. Nemes Blanka

Törpici fiú (66 induló):

2. Tóth Lázár

39. Fekete-Fenyvesi Olivér

41. Busics Márkó

Serdülő fiú (107 induló):

14. Csuta András

32. Janky Bendegúz

40. Nádi Zsombor

44. Dallos Ladó

84. Kerülő Sebestyén

89. Szabó Benedek

91. Vígh Balázs

Serdülő lány (109 induló):

46. Varga Flóra

84. Nemes Blanka

104. Barbagallo Anna

Törpici lány (63 induló):

45. Láng Anna

Sport

 1. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 2. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.
 3. Szombathelyi döntetlennel zárta a bajnokságot a MOL Vidi

  A már kiesett Haladás vendége volt az OTP Bank Liga utolsó fordulójában az ezüstérmes MOL Vidi. A tét nélküli mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ezt egy öngóllal tudta kiegyenlíteni a Vidi.

  2019.05.19.
 4. Bejelentették Ivan Petrjak Fehérvárra szerződését

  Hivatalossá vált, amiről már hetekkel ezelőtt beszéltek: a MOL Vidi bejelentette, hogy leigazolta az ukrán Ivan Petrjakot. A szélső legutóbb kölcsönben a Ferencvárosban játszott, a Vidi a Sahtar Donyecktől vásárolta meg végleg a játékjogát.

  2019.05.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak