Fehérvári ezüstérem a békéscsabai vívó Olimpici Grand Prix-ről

Előkelő helyen, a dobogó második fokán zárt Tóth Lázár, a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE ifjú párbajtőrőzője a korosztályos sorozat békéscsabai állomásán. Szabó Benedek tizenkettedik és Csuta András tizennegyedik helyezése is kiemelkedő.
2019.05.15. 13:02 |

Az Olimpici Grand Prix ötödik fordulója az Országos Bajnokság előtti utolsó állomása volt. A Viharsarokban május 10-12. között léptek pástra az ifjú párbajtőrözők.

Az érmet szerző Tóth Lázár az úgynevezett Törpici korosztályban indult. A főtáblán kemény ellenfeleket legyőzve, szoros asszókban sokszor fordítva menetelt a döntőig, amelyben 8-8-as állásnál ukrán ellenfele átvette a vezetést, majd együttes találattal megnyerte a finálét.A gyermek kocsoportban, a rendkívül népes fiú mezőnyben Virányi-Szabó Zsombor és Dallos Mikró a legjobb hatvannégy között végzett, Domján Gergő egy fordlóval korábban kényszerült búcsúzni. A lányoknál Varga Flóra idei legjobb eredményét vívta: a legjobb tizenhat közé jutás már nem sikerült neki, így a 29. helyen zárt.

Az újonc korosztályban a fiúknál a klub valamennyi versenyzője a főtáblára jutott, közülük Szabó Benedek a legjobb tizenhat közé menetelt, ahol miskolci ellenfele állította meg. Benedek egész nap magabiztosan vívott, sajnos a végére egy kicsit elfogyott, de tizenkettedik helyezése teljesen megérdemelt volt. A lányoknál Nemes Flóra a legjobb hatvannégy közé jutott, ahol román ellenfél állta útját.

A serdülő fiúknál Csuta András és Janky Bendegúz a legjobb harminckettő közé lavírozott, itt utóbbi kihívójára akadt 6-3-as vezetésről sajnos 15-13-ra kikapott. Csuta könnyedén jutott tovább, de a legjobb tizenhat között kellemtlen ellenfél várt rá, akit nem is tudott legyőzni, így meg kellett elégednie az előkelő tizennegyedik hellyel. A serdülő lányoknál Varga Flóra jutott a legtovább, ő legjobb hatvannégy között búcsúzott a küzdelmektől.

Vasárnap a Székesfehérvári Vívó Szabadidő SE felnőtt versenyzői lépnek pástra, méghozzá a klub hazai rendezésű versenyén, a Széna Téri Iskolában.

Eredmények:

Gyerek fiú (122 induló):

44. Virányi-Szabó Zsombor

48. Dallos Mirkó

107. Domján Gergő

Gyerek lány (94 induló):

29. Varga Flóra

Újonc fiú (107 induló):

12. Szabó Benedek

42. Dallos Ladó

91. Dallos Mirkó

95. Virányi-Szabó Zsombor

97. Domján Gergő

Újonc lány (121 induló):

61. Varga Flóra

112. Nemes Blanka

Törpici fiú (66 induló):

2. Tóth Lázár

39. Fekete-Fenyvesi Olivér

41. Busics Márkó

Serdülő fiú (107 induló):

14. Csuta András

32. Janky Bendegúz

40. Nádi Zsombor

44. Dallos Ladó

84. Kerülő Sebestyén

89. Szabó Benedek

91. Vígh Balázs

Serdülő lány (109 induló):

46. Varga Flóra

84. Nemes Blanka

104. Barbagallo Anna

Törpici lány (63 induló):

45. Láng Anna

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak