Fehérvári érmek a Karate diákolimpia országos döntőjéről

Mint általában a legtöbb sportágban, kyokushin karatéban is a Diákolimpia országos döntője a legrangosabb hazai verseny az utánpótlás korosztályú fiatalok számára. Ennek a komoly megmérettetésnek, ismét a Veszprém Aréna adott otthont, ahol 59 egyesület, közel 600 fiatal sportolója mérte össze tudását formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban.

2018.04.16. 18:23 |

A gyermek és serdülő korosztály számára ezúttal testvédős pontrendszerben folytak a küzdelmek, mivel számukra a testvédő nélküli knock-down szabályrendszer döntői néhány hete Vácon már lezajlottak.

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői közül a területi selejtezőn 23-an harcolták ki az indulás jogát Veszprémben. 4-en formagyakorlatban, 16-an küzdelemben, míg 3-an mindkét versenyszámban rajthoz álltak. Ez a viszonylag nagy létszám azért érdekes, mert a továbbjutók jelentős része az ilyen nívós megmérettetésen újoncnak számító gyermek- és serdülőkorú akadémisták közül került ki. A viszonylag szerény versenyrutin ellenére szinte valamennyien legalább egy győzelmet elkönyvelhettek maguknak a nap végén. Ez azonban a szokatlanul népes mezőnyben általában nem volt elég a dobogó eléréséhez.

Formagyakorlatban csak Vereb Zsoltnak és Fekete Pannának sikerült egy ezüst-, illetve egy bronzérmet szereznie.

A testvédős pontrendszerű küzdelemben, mely egyébként sem tartozik a fehérvári fiatalok kedvenc versenyszámai közé, ezúttal nem sok babér termett a mieinknek. Csak Puszta Péter, Kovács Máté és Fekete Panna bronzérme mentette valamelyest a mundér becsületét.

A knock-down szabályok szerint induló ifjúsági fiúk ezúttal betliztek. Hortobágyi Kristóf és Németh Máté nyeretlenül búcsúzott, míg Szücs Ferenc egy győzelem után a legjobb nyolc között végzett.

A juniorok küzdelmei már jobb képet mutattak. Nagy Natália kemény csatái eredményeként ezúttal egy bronzéremmel, míg Fekete Gergely ezüstéremmel lett gazdagabb.

Az „öreg rókának” számító Dezső Kata azonban ezúttal sem hibázott. Utolsó junior versenyén kétséget sem hagyott a felől, hogy ő a női -55 kg egyeduralkodója. Miután néhány hete megnyerte a felnőtt Magyar Bajnokságot, ezúttal a junior diákolimpiai bajnoknak kijáró trófeát hódította el.

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak