Fehérvári érmek a Karate diákolimpia országos döntőjéről

Mint általában a legtöbb sportágban, kyokushin karatéban is a Diákolimpia országos döntője a legrangosabb hazai verseny az utánpótlás korosztályú fiatalok számára. Ennek a komoly megmérettetésnek, ismét a Veszprém Aréna adott otthont, ahol 59 egyesület, közel 600 fiatal sportolója mérte össze tudását formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban.

2018.04.16. 18:23 |

A gyermek és serdülő korosztály számára ezúttal testvédős pontrendszerben folytak a küzdelmek, mivel számukra a testvédő nélküli knock-down szabályrendszer döntői néhány hete Vácon már lezajlottak.

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzői közül a területi selejtezőn 23-an harcolták ki az indulás jogát Veszprémben. 4-en formagyakorlatban, 16-an küzdelemben, míg 3-an mindkét versenyszámban rajthoz álltak. Ez a viszonylag nagy létszám azért érdekes, mert a továbbjutók jelentős része az ilyen nívós megmérettetésen újoncnak számító gyermek- és serdülőkorú akadémisták közül került ki. A viszonylag szerény versenyrutin ellenére szinte valamennyien legalább egy győzelmet elkönyvelhettek maguknak a nap végén. Ez azonban a szokatlanul népes mezőnyben általában nem volt elég a dobogó eléréséhez.

Formagyakorlatban csak Vereb Zsoltnak és Fekete Pannának sikerült egy ezüst-, illetve egy bronzérmet szereznie.

A testvédős pontrendszerű küzdelemben, mely egyébként sem tartozik a fehérvári fiatalok kedvenc versenyszámai közé, ezúttal nem sok babér termett a mieinknek. Csak Puszta Péter, Kovács Máté és Fekete Panna bronzérme mentette valamelyest a mundér becsületét.

A knock-down szabályok szerint induló ifjúsági fiúk ezúttal betliztek. Hortobágyi Kristóf és Németh Máté nyeretlenül búcsúzott, míg Szücs Ferenc egy győzelem után a legjobb nyolc között végzett.

A juniorok küzdelmei már jobb képet mutattak. Nagy Natália kemény csatái eredményeként ezúttal egy bronzéremmel, míg Fekete Gergely ezüstéremmel lett gazdagabb.

Az „öreg rókának” számító Dezső Kata azonban ezúttal sem hibázott. Utolsó junior versenyén kétséget sem hagyott a felől, hogy ő a női -55 kg egyeduralkodója. Miután néhány hete megnyerte a felnőtt Magyar Bajnokságot, ezúttal a junior diákolimpiai bajnoknak kijáró trófeát hódította el.

Sport

 1. Most nem volt áramszünet, az Alba FKC játékában sem

  Miután szerdán félbeszakadt, csütörtökön játszották le a női kézilabda-bajnokságban az MTK - Alba Fehérvár KC mérkőzést. A fehérváriak már az első félidőben kialakították azt a hétgólos különbséget, amivel aztán meg is nyerték a meccset, főleg jó védekezésüknek köszönhetően.

  2018.04.26.
 2. Paksra látogat a Videoton szombaton - autóbuszok indulnak a mérkőzésre

  A Videoton FC az OTP Bank Liga 28. fordulójában, április 28-án, szombaton 17 órai kezdettel a Paksi FC otthonában lép pályára. A tabella hatodik helyén álló paksi csapat a legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Ferencváros otthonában, míg a Vidi zsinórban tizedik alkalommal is legyőzte a Debrecent. A Paks még harcban van a dobogóért, hátrányuk mindössze 2 pont a harmadik helyezett Újpesttel szemben. A Videoton FC a mérkőzésre szurkolói buszokat indít.

  2018.04.26.
 3. Félbeszakadt - csütörtökön pótolják az MTK - Alba Fehérvár KC meccset

  Félbeszakadt az MTK - Alba Fehérvár KC női kézilabda bajnoki mérkőzés áramszünet miatt a fehérváriak 6-5-ös vezetésénél. A hibát a szakembereknek nem sikerült elhárítaniuk az Elektromos csarnokban, így mérkőzést április 26-án, csütörtökön újrajátsszák.

  2018.04.25.
 4. Hazai pályán is jól szerepeltek a Delfin SE fiatal úszói

  A Csitáry G. Emil Uszodában rendeztek korosztályos úszóversenyt, amelyen két napon keresztül előbb a 8-11 évesek, majd a 12 évnél idősebbek mutatták meg tudásukat. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai több számban is dobogóra állhattak, illetve egyéni csúcsot javítottak.

  2018.04.25.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak