Fehérvári érmek és sikerek a VIII. FŐNIX Kupán

A Magyar Táncsport Szövetség minden évben pályázatot ír ki a következő évad versenyeinek megrendezésére. Mivel a székesfehérvári klub a kezdetektől rendkívül színvonalasan szervezte rendezvényeit, így minden évben legalább egy pályázatot elnyert. Az idei évben Martonvásáron a Tóth Iván Sportcsarnokban volt a VIII. FŐNIX Kupa hétvégén.
2018.11.05. 09:29 |

Hat éves fennállása alatt már nyolcadik alkalommal rendezhetett területi táncversenyt a FŐNIX Rock and Roll SE.

Rendezőként és a versenyzők tekintetében is nagyon sikeres versenyt zárt az egyesület. Öt aranyat, egy bronzérmet és két ötödik helyet szereztek meg a Főnix tehetségei.

Children kategóriákban hármas siker született: párosban Mits Mátyás - Palkovits Panka páros állt a dobogó legfelső fokára, kisformációban a Sugar and Spice végzett első helyen, nagyformacióban pedig a Fireballs vihette haza a győztesnek járó kupát.

A juniorok is nagy sikert arattak: kisformációban a Popcorn, nagyformációban a Moonlight hozta el az aranyat. Felnőtt kategóriában is dobogóra állhattak a fehérváriak.

A Metal Wings nevű csapat bronzérmes lett.

Children kisformációban a Let's Go!, serdülő párosban pedig a Schneider Ákos - Balogh Kata páros is sajnos rontással táncolta le a döntős körét, így az 5. helyet szerezték meg.

Az egyesület vezetője Benedek Dóra nagyon büszke a táncosokra, illetve rendkívül hálás a Főnix szülői közösségének, akik segítsége nélkül egy rendezvény sem valósulhatna meg.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak