Fehérvári bronzérem a Kulcsár Győző Emlékversenyen

Tóth Lázár a Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözője korosztályában egyetlen magyarként állhatott dobogóra a négyszeres olimpiai bajnok emléke előtt tisztelgő budapesti versenyen, amely a fiataloknak szóló, Olimpici Grand Prix állomása volt.
2019.02.08. 13:28 |

Az úgynevezett Törpici korosztályban szereplő Tóth Lázár már a csoportküzdelmek során is jól szerepelt, négy győzelmet és két vereséget mutatott fel. De nem csak ő, hanem klubtársa Fekete-Fenyvesi Olivér is továbbjutott a legjobb 32 közé (Busics Márkó sajnos nem). A későbbi bronzérmes 10-1-es győzelemmel könnyedén vette az első asszót, míg Olivér sajnos 10-4 re alulmaradt. Tóth Lázár a nyolc közé jutásért 10-6-ra verte óbudai ellenfelét, majd a legjobb négybe vívta magát egyetlen magyarként! A döntőbe jutásért ukrán ellenfele állta útját, egy rendkívül kiegyenlített mérkőzésen, 10-9 re kapott ki. A lányoknál Láng Anna két tussal maradt le a harminckettes főtábláról.

A fiúknál Virányi-Szabó Zsombor és Dallos Mirkó Benedek "csak" a csoportkörből tudott továbblépni, Novák Péternek sajnos ez most nem sikerült. A lányoknál Varga Flóra Luca a legjobb hatvannégy között zárta a versenyt.

Az újonc fiúknál valamennyi fehérvári továbjutott a csoportküzdelmekből, közülük Dallos Ladó emelkedett ki az első körben, amelyben csak a végső győztes bolgár fiútül kapott ki. Mórocz Balázs tanítványai közül Ladó jutott a legtovább, a legjobb harminckettő között ukrán ellenfele állította meg. A lányoknál Varga Flóra jutott főtáblára, de román ellenfele 15-12-re legyőzte.

A serdülő fiúknál öten is továbbléptek a csoportküzdelmekből, Szabó Benedek rögtön a következő körben kiesett, Nádi Zsombor, Jany Bendegúz, Dallos Ladó és Csuta András a legjobb harminckettőig jutott közé jutott. A lányoknál Varga Flóra a csoportkörben nagyot vívott, míg Barbagallo Anna csak egy asszót nyert, így utóbbi nem folytathatta a versenyt. Flóra a három napos verseny fáradalmait már nem bírta, alulmaradt a legjobb hatvannégy közé jutásért.

A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület ifjú párbajtőrözői a héten Érden, majd Budapesten és Debrecenben készülnek az Olimpici versenysorozat következő állomására.

Sport

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak