Fehérvári bronzérem a Kulcsár Győző Emlékversenyen

Tóth Lázár a Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület párbajtőrözője korosztályában egyetlen magyarként állhatott dobogóra a négyszeres olimpiai bajnok emléke előtt tisztelgő budapesti versenyen, amely a fiataloknak szóló, Olimpici Grand Prix állomása volt.
2019.02.08. 13:28 |

Az úgynevezett Törpici korosztályban szereplő Tóth Lázár már a csoportküzdelmek során is jól szerepelt, négy győzelmet és két vereséget mutatott fel. De nem csak ő, hanem klubtársa Fekete-Fenyvesi Olivér is továbbjutott a legjobb 32 közé (Busics Márkó sajnos nem). A későbbi bronzérmes 10-1-es győzelemmel könnyedén vette az első asszót, míg Olivér sajnos 10-4 re alulmaradt. Tóth Lázár a nyolc közé jutásért 10-6-ra verte óbudai ellenfelét, majd a legjobb négybe vívta magát egyetlen magyarként! A döntőbe jutásért ukrán ellenfele állta útját, egy rendkívül kiegyenlített mérkőzésen, 10-9 re kapott ki. A lányoknál Láng Anna két tussal maradt le a harminckettes főtábláról.

A fiúknál Virányi-Szabó Zsombor és Dallos Mirkó Benedek "csak" a csoportkörből tudott továbblépni, Novák Péternek sajnos ez most nem sikerült. A lányoknál Varga Flóra Luca a legjobb hatvannégy között zárta a versenyt.

Az újonc fiúknál valamennyi fehérvári továbjutott a csoportküzdelmekből, közülük Dallos Ladó emelkedett ki az első körben, amelyben csak a végső győztes bolgár fiútül kapott ki. Mórocz Balázs tanítványai közül Ladó jutott a legtovább, a legjobb harminckettő között ukrán ellenfele állította meg. A lányoknál Varga Flóra jutott főtáblára, de román ellenfele 15-12-re legyőzte.

A serdülő fiúknál öten is továbbléptek a csoportküzdelmekből, Szabó Benedek rögtön a következő körben kiesett, Nádi Zsombor, Jany Bendegúz, Dallos Ladó és Csuta András a legjobb harminckettőig jutott közé jutott. A lányoknál Varga Flóra a csoportkörben nagyot vívott, míg Barbagallo Anna csak egy asszót nyert, így utóbbi nem folytathatta a versenyt. Flóra a három napos verseny fáradalmait már nem bírta, alulmaradt a legjobb hatvannégy közé jutásért.

A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület ifjú párbajtőrözői a héten Érden, majd Budapesten és Debrecenben készülnek az Olimpici versenysorozat következő állomására.

Sport

 1. A Paks otthonába látogat a bajnokságban eddig hibátlan MOL Fehérvár FC szombaton

  Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a MOL Fehérvár FC a Paksi FC otthonába látogat. A találkozó augusztus 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik. Online jegyvásárlás itt lehetséges A felnőtt jegyek elővételben 1200 forintba, meccsnapon a helyszínen 1400 forintba kerülnek. Diákok, nyugdíjasok és hölgyek elővételben 800 forintért, meccsnapon a helyszínen 1000 forintért vásárolhatnak belépőt.

  2019.08.22.
 2. Hárman is meghívást kaptak Fehérvárról a magyar ökölvívó válogatottba

  Fehérvárról hárman is meghívást kaptak a magyar ökölvívó válogatottba; Turós Arnoldot a női junior válogatott mellé hívták be edzőnek, - míg Ancsin Kata a felnőttekkel dolgozik Spanyolországban, - a junior magyar bajnok és kupagyőztes Nagy Evelin az 57 kilogrammosok között, míg Balogh Bálint a 60 kilogrammosok közt lett válogatott. Nagy Evelin bronzérmet szerzett élete első válogatott versenyén, a Junior Nations Cup-on, Szerbiában, Balogh Bálint kisebb sérülést szenvedett. A női különítmény egy arannyal és hat bronzéremmel tért haza.

  2019.08.21.
 3. Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

  Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.

  2019.08.17.
 4. Kovács István hosszabbított és Vidi-győzelmet vár szombaton

  A Diósgyőr ellen folytathatja sorozatát az NB I-ben eddig hibátlan MOL Fehérvár. A borsodiak egy vereséggel és egy győzelemmel kezdték az idényt. A Vidivel jövő nyáron lejáró szerződését szerdán meghosszabbító Kovács István elégedett csapata bajnoki rajtjával.

  2019.08.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak