Fehérvár Karate Akadémia: siker, elismerés a nagyvilágból

Hétvégén 24. alkalommal rendezték meg a horvátországi Samoborban a Branko Bosniak emlékversenyt, mellyel a délszláv háborúban tragikus körülmények között elhunyt fiatal katonára és karatésra emlékeznek évről évre. Az elmúlt évek alatt a verseny színvonala is határozott fejlődést mutatott. Regionális versenyecskéből Közép-Európa egyik legrangosabb felnőtt viadalává nőtte ki magát. A kilátogató szépszámú közönségnek idén sem volt oka panaszra, hiszen 11 ország legjobb harcosai mérték össze erejüket a tatamin, küzdelemben.

2019.10.08. 09:23 |

Az IFK hazai szervezete idén első ízben kapott lehetőséget a részvételre, így Bőke Béla mester és tanítványa, a -55 kg-ban szereplő Dezső Kata utazhatott a Zágráb melletti festői kisvárosba.

Katának remekül sikerült a kezdés. Első ellenfelét, egy román versenyzőt, fordulós fejrúgással és egy erőteljes testütés sorozattal sikerült ártalmatlanná tennie. Majd ezután az a spanyol lány következett, akivel már a vilniuszi EB-n is gigászi küzdelmet vívott. Akkor Katának sikerült diadalmaskodnia és nem volt ez másként most sem. Hosszabbítás után sikerült határozott fölénybe kerülnie és az egyöntetű bírói döntés kihirdetése után már készülhetett a fináléra. A döntőben a hazaiak kiválósága várt rá. Itt is jól alakult a mérkőzés eleje, sikerült a horvát lányt megrendítő erejű test ütésekkel és rúgásokkal megzavarni, de az alapidőben ez még a bírókat nem győzte meg. A hosszabbításban sajnos fokozatosan magára talált a hazai versenyző és sikerült fordítania olyannyira, hogy a menet végén a bírók többsége őt látta jobbnak. Így Katának meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Eközben az IFK hazai szervezetének másik vezető mestere, Mátó Katalin az angliai Crawley-ban bíróként vett részt a legendás British Open-en. Itt az a megtiszteltetés érte, hogy eddigi munkássága elismeréseként Hanshi Steve Arneil, a világszervezet vezetője az 5. dan fokozatot adományozta neki és ezzel a magyarországi szervezetben elsőként Shihan rangra emelte.

A következő hétvégék sem telhetnek el karatés események nélkül. Ezen a héten a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői Dunaszerdahelyre látogatnak a Kovács Kata Zsófia Emlékversenyre, míg a jövő héten A Móri SE versenyzőiért izgulhatunk Belgiumban, a Sutani Cup-on.

Sport

 1. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 2. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 3. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.
 4. Székesfehérvári súlyemelő hölgyek és urak sikerei Tatabányán

  Szombaton Tatabányán mérték össze erejüket a súlyemelők, többek között a Fehérvár Rugby Club súlyemelői is dobogóra léptek, aki eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak